INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  INTERVIUL SELECŢIONERULUI

Reinaldo Rueda: "Am progresat, dar mai avem foarte multe de făcut"

Articol de - Publicat luni, 07 iunie 2010 00:00

Reinaldo Rueda, selecţionerul Hondurasului, crede în şansele echipei sale de a păstra trofeul cucerit în urmă cu patru ani în Germania, conform World Soccer


De ce aţi ales să acceptaţi oferta naţionalei Hondurasului?
Am văzut că au jucători foarte buni şi am avut încredere în proiect. Familia m-a susţinut şi au fost 3 ani şi jumătate în care am învăţat foarte multe.

Este vreo paralelă între munca dumneavoastră de aici şi cea a lui Marcelo Bielsa pentru Chile?

Da, cred că da. Totuşi, într-o ţară ca Chile sînt alte condiţii pentru fotbal decît în Honduras. Văzusem echipa în amicale pe cînd antrenam Columbia şi eram captivat de calităţile jucătorilor. Cînd eşti aici însă, vezi şi realitatea. E greu să introduci elemente tactice fără să le iei calităţile tehnice.

Cît de mult sprijin primiţi de la cluburi?
Campionatul intern are patru echipe care au atins un nivel acceptabil. Este greu pentru un jucător fără experienţă internaţională să înţeleagă tactica şi să o accepte. Am progresat mult, dar este un drum lung şi mai avem foarte multe de făcut.

Ce părere aveţi despre jocul hondurienilor?
Am analizat jucătorii care au mers în Spania la Cupa Mondială din 1982. M-am gîndit că din aceştia cel puţin 10 sînt antrenori acum. Din păcate, numai doi au ales această cale. Nu au împărtăşit ceea ce au învăţat aşa că a apărut o gaură.

Calificarea la Mondial a ajutat ţara să treacă peste criza prezidenţială de anul trecut?
Cred că a fost o coincidenţă. Ne propusesem acest obiectiv încă din 2007, după ce am analizat contracandidatele. Echipa naţională a devenit o cauză, a reunit familii şi a scăpat ţara de tensiuni.

A existat vreun moment crucial în calificări?
Da, meciul cu Costa Rica din startul celei de-a treia rundă, cînd conflictul politic era încă puternic. Victoria a eliberat oamenii de stres şi i-a unit.

Cum credeţi că vă veţi descurca în Africa de Sud?
Spania are nişte jucători extraordinari, experimentaţi, tehnici şi care ştiu să formeze o echipă. Chilienii sînt total diferiţi. Ei nu aşteaptă să faci tu prima mişcare, ci încearcă să ajungîă cît mai repede în jumătatea ta. Elveţienii au un joc asemănător cu cel al Spaniei, dar abordează strategii diferite.

Aţi primit cetăţenie honduriană...
Este un eveniment minunat, o recunoaştere a muncii mele. Pentru mine, mai important decît calificarea la CM2010 este recîştigarea încrederii publicului.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
haubau
haubau  •  07 Iunie 2010, 23:52

"Reinaldo Rueda, selecţionerul Hondurasului, crede în şansele echipei sale de a păstra trofeul cucerit în urmă cu patru ani în Germania, conform World Soccer" Ia uite domnule, acum 4 ani Honduras a castigat campionatul mondial si eu nici nu stiam, demisia!!! nu aveti nici o treaba cu fenomenul asta

Vezi toate comentariile (1)
Comentează