INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  ALGERIA

Şansele la CM2010 » După 24 de ani

Articol de GSP - Publicat joi, 10 iunie 2010 00:00

Într-adevăr, 24 de ani a trebuit să aştepte Algeria pînă să fie din nou în prim-plan.

Din 1990, cînd a cîştigat Cupa Africii, ţara din nordul Africii a dispărut de tot din peisaj, urmare a unei intense dezordini la nivel de federaţie, ce a atras după sine şi o mare criză la nivel de jucători.

Algeria şi-a cîştigat biletele pentru acest al treilea Mondial din istoria sa (după '82 şi '86) în urma unui duel epic cu Egipt, pe teren neutru. Cu o nouă generaţie de fotbalişti, mulţi dintre ei jucînd în Europa, Algeria speră să meargă mai departe din această grupă, meciul cu "inamicul" ideologic SUA fiind aşteptat cu sufletul la gură de o ţară profund musulmană.

Contrar altor ţări africane, care-şi caută norocul pe mîna selecţionerilor străini, algerienii i-au dat credit din nou lui Rabah Saadane, aflat la a 5-a experienţă pe banca primei reprezentative, între care de trei ori ca principal, dar devenit un erou naţional după ce a izbutit să readucă Algeria între forţele fotbalului din Africa.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează