INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  AFRICA DE SUD

Şansele la CM2010 » Iluzia ca strategie de atac

Articol de GSP - Publicat joi, 10 iunie 2010 00:00

Visul sud-africanilor este, de fapt, visul întregului continent, care n-ar vrea să lase să treacă o asemenea oportunitate, cum e organizarea unui Mondial, fără a rămîne ceva notabil în urmă.

Selecţionata "Bafana-Bafana" nu e în prima linie a fotbalului mondial, dar are destui jucători care au făcut progrese remarcabile după trecerea în diverse campionate europene. Principalele arme par a fi însă curajul şi entuziasmul, care au ajutat Africa de Sud să lase o bună impresie la Cupa Confederaţiilor de anul trecut.

Cu un selecţioner campion mondial în '94, brazilianul Carlos Alberto Parreira, instalat în funcţie anul trecut, în locul demisionarului Joel Santana, jocul sud-africanilor s-a transformat într-unul mult mai combinativ, însă tot bazat în principal pe forţă şi combativitate. Coloana vertebrală pare a fi formată din căpitanul Mokoena, de la Portsmouth, mijlocaşii Sibaya (Rubin Kazan) şi Pienaar (Everton), plus atacantul Bernard Parker, de la Twente, din Olanda.

Obiectivul gazdelor este trecerea de grupe, însă cu Franţa şi Uruguay e tare greu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează