INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  ARGENTINA

Şansele la CM2010 » Pactul geniilor

Articol de GSP - Publicat joi, 10 iunie 2010 00:00

Leo Messi făcea minuni în Europa cu FC Barcelona, cîştiga trofee pe bandă rulantă şi aduna elogii din toate părţile, iar Argentina suferea din greu pentru a obţine calificarea la Mondial.

Un paradox care a stîrnit şi continuă să stîrnească aprinse comentarii. Şi asta pentru că Argentina, deşi e o acumulare incredibilă de staruri, nu convinge încă prin jocul său că ar putea fi marea învingătoare a turneului final.

Diego Maradona ştie că în joc e imaginea sa de idol al unei naţiuni care trăieşte fotbalul ca nimeni alta. Astfel că a propus un fel de moment zero, o strîngere a rîndurilor întregii comunităţi fotbalistice în tentativa de a face ca tangoul să fie din nou ritmul la modă în lume. Un pact între genii, pînă la urmă, căci Messi şi Maradona par a fi construiţi din aceeaşi materie.

Diego a promis că Argentina sa va rupe tot la acest Mondial, însă a surprins din nou prin neconvocarea lui Zanetti şi, mai ales, Cambiasso, proaspăt "tri-campioni" cu Inter. Însă fotbalul e o stare de spirit, iar Maradona ştie să ţină vestiarul unit, să strîngă jucătorii în jurul său, iar cînd aceştia se numesc Messi, Diego Milito, Higuain, Tevez, Aguero, Mascherano, Veron, Di Maria, Samuel sau Heinze, orice e posibil. Chiar şi un titlu mondial.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează