INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  NIGERIA

Şansele la CM2010 » Pe mîna unui suedez

Articol de GSP - Publicat joi, 10 iunie 2010 00:00

După cîţiva ani de discreţie, Nigeria ridică din nou privirea din pămînt.

Deşi calificarea n-a fost lesne obţinută, revenirea în prim-plan e semnificativă, mai ales că "super-vulturii" n-au fost în Germania în 2006.

Un turneu final pe continentul propriu poate fi o provocare şi pentru Nigeria. Obiectivul de care se vorbeşte ar fi "optimile", însă adevărata provocare a "verzilor" ar reprezenta-o revenirea în peisajul fotbalistic european a unor nume din actualul lot, aşa cum s-a întîmplat după SUA '94 sau Franţa '98, cînd principalele campionate din Europa se umpluseră de nigerieni.

Acum, în afara unui Obi Mikel, de la Chelsea, care oricum e ieşit din lot, ori "Oba Oba" Martins, de la Wolfsburg, puţine nume au consistenţa unui Finidi, Okocha, Amunike sau Ikpeba. Selecţioner e un suedez, Lars Lagerback, numit în februarie, care are în spate 9 ani pe banca Suediei, însă diferenţele, nu atît de lot, cît de mentalitate sînt uriaşe. Însă poate tocmai această discrepanţă dintre îngheţatul Lagerback şi super-calzii nigerieni să se transforme într-un cocktail periculos. Rămîne acum de văzut pentru cine.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close