INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  GERMANIA

Şansele la CM2010 » Te pui cu nemţii?

Articol de GSP - Publicat joi, 10 iunie 2010 00:00

De trei ori campioană mondială, de trei ori campioană europenă, iată ceea ce se numeşte o naţională competitivă.

Adăugaţi aici multe alte finale ori semifinale, pentru a avea un tablou complet. Aceasta e Germania, o echipă care ştie, ca nimeni alta parcă, să joace partidele decisive, impunîndu-se prin forţa fizică, dar mai ales psihică a jucătorilor săi.

Chiar dacă nu dispune de o generaţie de axcepţie, Germania nu poate pleca decît dintre favorite. Bronz în 2006, argint în 2008, la Euro, ar trebui oare să urmeze aurul? Preliminariile au fost survolate lejer, pe fondul unei grupe mai degrabă simple, doar cu Rusia ca potenţial adversar, unul depăşit lejer însă, în ambele manşe.

Nemţii şi-au pierdut liderul, pe Ballack, însă compensează prin tinereţea şi entuziasmul altora, precum Mesut Ozil şi Marko Marin (Werder), Thomas Muller (Bayern), Sami Khedira (Stuttgart) ori Toni Kroos (Leverkusen), primul produs al Germaniei fotbalistice unificate. Experienţa vine de la Mertesacker, Schweinsteiger ori Klose, astfel că deja avem o formulă de temut.

Selecţioner este Joachim Low, fost secund al lui Klinsmann în 2006, dar principal în 2008, a cărui propunere fotbalistică parcă este mai puţin conservatoare decît cu ce erau nemţii obişnuiţi. Are 49 de ani şi consideră că ar fi timpul unei performanţe adevărate.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează