INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  GERMANIA - AUSTRALIA 4-0

Start perfect pentru Germania!

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 iunie 2010 00:00

Podolski (9) şi Klose (26), eroii din 2006 ai Germaniei, au dat tonul în meciul cu Australia, marcînd primele două goluri ale naţionalei lui Low, în prima repriză. Muller (68) şi Cacau (70) au stabilit scorul final, înscriind în repriza a doua.

Australia era să dea lovitura în startul partidei cu Germania, dar goalkeeperul Neuer a scos incredibil şutul lui Garcia (4), după ce Lahm blocase lovitura de la colţul terenului, executată de Wilkshire. A fost singura dată cînd naţionala lui Verbeek le-a dat cu adevărat emoţii lui Lahm şi compania.

Faza din minutul 7, cu şuturile lui Klose şi Ozil, blocate cu greu de australieni, avea să anunţe golul lui Lukas Podolski din minutul 9. Fază genială creată de nemţi, vîrful lui FC Koln primeşte de la Muller şi şutează imparabil pentru portarul australian Scwarzer. A fost al 39-lea gol al vîrfului de 25 de ani în tricoul naţionalei, în cele 74 de meciuri jucate.

Odată deschis balul, nemţii au continuat să preseze către poarta lui Schwarzer. Replicile din partea Australiei au fost timide. Culina a trimis cu capul (19) peste poarta lui Neuer, Garcia a şutat pe lîngă (20).

Podolski nu s-a mulţumit cu statutul de marcator şi l-a servit perfect pe colegul său Miroslav Klose, dar acesta a ratat incredibil, trimiţînd pe lîngă poartă din poziţie ideală. Klose n-a mai iertat însă şi a doua oară. În minutul 26, a cîştigat un duel aerian şi a înscris cu capul după o centrare perfectă a căpitanului Philipp Lahm. Ozil a avut golul de 3-0 în vîrful ghetei (31), dar a încercat o scăriţă, iar căpitanul Australiei, Neill a scos salvator, trimiţînd mingea în corner.

Pînă la finalul primei părţi a meciului, nemţii au continuat să împingă jocul în jumătatea adversă. Tehnicianul Australiei, olandezul Pim Verbeek, a efectuat prima schimbare la pauză, l-a scos pe Grella şi l-a trimis pe teren pe Holman, dar jocul a fost în continuare controlat fără probleme de nemţi.

Ca şi cum n-ar fi fost de ajuns că Germania îi conducea cu 2-0, australienii au rămas în 10, după eliminarea lui Cahill (56), după un fault asupra lui Schweinsteiger. Dacă în 11 contra 11 le-a fost greu să înscrie în poarta lui Neuer, în 10 a devenit un fel de misiune imposibilă, mai ales că nemţii abia se încălziseră.

Klose (60, 67),  Podolski (61) şi Khedira (60) au ratat incredibil, însă australienii n-au scăpat de alte goluri: Muller a marcat după o acţiune de senzaţie a excelentului Lukas Podolski (68), iar Cacau şi-a trecut şi el numele pe tabela de marcaj (70), la prima atingere de balon, după o pasă a lui Ozil.

Rukavytsya, intrat în locul lui Garcia, şi Jedinak, care l-a înlocuit pe Emerton, n-au putut decît să asiste la marşul triumfal al Germaniei.

Low a făcut prima schimbare în minutul 74, cînd "Super" Mario Gomez l-a înlocuit pe Ozil. Cu un avantaj liniştitor pe tabelă, selecţionerul german l-a scos şi pe Podolski, trimiţîndu-l în locul său pe Marko Marin.



GERMANIA PREZENTARE AUSTRALIA
Mergi pe Germania
PARIURI Mergi pe Australia
Philipp Lahm
VEDETA Tim Cahill
Lotul ECHIPA Lotul
Joachim Löw ANTRENORUL

Pim Verbeek

UEFA
CUM S-AU CALIFICAT ASIA

*Click pe nume pentru a deschide paginile

Cîştigătoare a 3 ediţii ale Campionatului Mondial, de 7 ori finalistă, Germania n-a mai ratat o participare la Mondial din 1950. Dacă mai adăugăm şi faptul că e de 3 ori cîştigătoare a Campionatului European putem spune cu siguranţă că nemţii reprezintă una dintre cele mai puternice selecţionate ale lumii.

Reprezentativa pregătită de Joachim Low pleacă din postura de favorită, dar nu trebuie pierdut din vedere faptul că Australiei îi convine de minune să fie privită ca outsider. Partidele disputate de-a lungul istoriei între cele două echipe, două la număr, au fost spectaculoase şi s-au încheiat cu multe goluri. E de aşteptat ca şi în această seară să avem parte de un meci foarte disputat.

La Mondialul din 1974, Germania, cu vedetele Wolfgang Overath, Bernd Cullmann şi Gerd Muller, s-a impus cu 3-0 în faţa Australiei lui Johnny Warren.
În 2005, la Cupa Confederaţiilor, nemţii au învins cu 4-3, Lukas Podolski şi Per Mertesacker, care participă şi la această ediţie a Campionatului Mondial, au marcat în acel meci.

Germania are o medie a vîrstei de 25 de ani, fiind una dintre cele mai tînăre reprezentative de la acest Mondial.

Selecţionerul Low l-a pierdut înaintea Mondialului pe căpitanul Michael Ballack, accidentat la gleznă. Rămîne de văzut cît de mult îi vor simţi nemţii lipsa jucătorului de la Chelsea. În lipsa lui, Philipp Lahm poartă banderola, iar germanii mizează pe apărătorul considerat cel mai bun jucător defensiv al lor să conducă echipa către un start victorios, care le-ar da încredere tinerilor jucători.

Australia nu are forţa ofensivă a Germaniei, de aceea e de aşteptat ca selecţionerul Pim Verbeek să trimită un singur vîrf pe teren, pe Josh Kennedy. Kewell şi compania vor încerca să le ţină piept nemţilor, într-o formulă defensivă, aşteptînd o greşeală a adversarilor. Goalkeeperul Mark Schwarzer nu va avea cu siguranţă o seară uşoară, ţinînd cont de faptul că pe teren se vor afla fotbalişti ca Lukas Podolski şi Miroslav Klose sau Mario Gomez, atacant care a impresionat în meciurile amicale disputate înaintea startului CM 2010 şi n-ar fi exclus să înceapă ca titular în faţa mult mai experimentatului Klose.

Căpitanul Lucas Neill, Tim Cahill, Harry Kewell, Brett Emerton şi Josh Kennedy sînt numele cu rezonanţă în care îşi pun australienii speranţele pentru a reuşi mai mult decît un egal, rezultat cu care au declarat înaintea meciului că s-ar mulţumi. Tim Cahill recunoaşte că punctul forte al echipei sale e defensiva: "Cel mai important lucru la un turneu final e să ai o defensivă compactă înainte de a încerca să cîştigi un meci".

Echipele de start:

GERMANIA: Neuer - Lahm, Friedrich, Mertesacker, Badstuber - Khedira, Schweinsteiger, Ozil, Podolski - Muller,  Klose

AUSTRALIA: Schwarzer - Neill, Moore, Chipperfield, Wilkshire - Valeri, Culina, Grella, Emerton - Cahill, Garcia

 

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
rottwailer
rottwailer  •  13 Iunie 2010, 23:14

CE INTERESANT SUNA! GERMANUL CACAU! HA HA HA! NEMTII S-AU ORINENTAT INTOTDEAUNA. LE UREZ SI LA ACEST CM SA AJUNGA IN CACAU!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează