INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  VOCHIN.GSP.RO

Thomas Muller, micul prinţ al Mannschaftului

Articol de - Publicat duminica, 11 iulie 2010 00:00

Acum 3 ani juca în liga regională, acum doi ani Klinsmann nu-l prea băga în seamă. Încrederea pe care i-au dat-o Van Gaal şi Low în acest an au făcut din Thomas Muller cel mai bun tînăr al Mondialului.

Dacă mai era vreun semn de întrebare plutind peste desemnarea celui mai bun tînăr fotbalist al acestui turneu final, el s-a şters definitiv aseară, în finala mică, atunci cînd Thomas Muller a urmărit balonul şutat de Schweinsteiger şi a deschis scorul. A fost momentul în care singurii doi posibili aspiranţi (regula FIFA de decernare a distincţiei se referă la fotbaliştii sub 23 de ani), ghanezul Ayew şi mexicanul Dos Santos, şi-au dat seama că în faţa celor 5 goluri ale neamţului nu mai au nici o şansă. Iar spaniloul Pedro a jucat foarte puţin. Astfel, bavarezul intră în grupul select al puştanilor care, la vremea lor, au uimit lumea şi au confirmat mai apoi în decursul timpului că FIFA nu s-a înşelat. Cu Pele ('58), Beckenbauer ('66), Scifo ('86), Prosinecki ('90) sau Owen ('98).

Bastian în alb şi negru
În fotbal, bătrînii au o vorbă: "Spune-mi ce mijlocaşi centrali ai ca să-ţi spun cine eşti!". Halfia e temelia oricărei echipe, iar jocul Germaniei la acest Mondial a avut consistenţă şi echilibru pînă ieri, pentru că oamenii de acolo, Kedhira şi Schweinsteiger, au fost determinanţi. Au alergat enorm, ambii fiind în Top 5 al kilometrilor înghiţiţi, iar cel din urmă şi-a asumat rolul creatorului, în special în meciul cu Argentina. Aseară însă a fost înger şi demon, dînd parcă o definiţie completă a postului său în două momente ale primei reprize. Bila albă la sprijinirea atacului prin acel şut în urma căruia Muslera a respins în faţă şi Muller a marcat. Dar şi bila neagră, atunci cînd în loc să joace simplu şi asigurat, el a pierdut un balon la mijlocul terenului, care a însemnat golul egalizator.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează