INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  URUGUAY - OLANDA, MÎINE, 21:30, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Uruguayenii trebuie să se teamă » "Sneijder e noul Cruyff!"

Articol de GSP - Publicat luni, 05 iulie 2010 00:00

Wesley Sneijder, 26 de ani, e comparat de conaţionali cu fosta glorie a Olandei, care şi-a condus reprezentativa spre finala CM '74 înainte de a cîştiga Balonul de Aur.

Sezonul fantastic al lui Wesley Sneijder, în care a reuşit "tripla" cu Inter, Serie A, Cupa Italiei şi Liga Campionilor, continuă la fel şi la Mondialul sud-african. El a reuşit, practic de unul singur, să îngenuncheze Brazilia în "sferturi", cu o "dublă", şi a ajuns să fie comparat cu marele Johan Cruyff, care, în '74, marca şi el împotriva "naţionalei" auriverde (2-0) şi ducea Olanda în ultimul act. La finalul acelui turneu, batavul în vîrstă de 27 de ani, pe atunci la Barcelona, era desemnat cel mai bun jucător al competiţiei şi cîştiga pentru a treia oară Balonul de Aur.

"Dacă Sneijder va continua să joace la acelaşi nivel, n-am nici o îndoială că va cîştiga Balonul de Aur. De la Cruyff încoace Olanda nu a mai avut un fotbalist la fel de determinant precum e el acum", spune răspicat Frank de Boer, secundul selecţionerului Bert van Marwijk. "E o onoare să fiu comparat cu o legendă a fotbalului. Sînt doar norocos să am în jurul meu o echipă mare", zice protagonistul batavilor la Mondial.

Chiar şi brazilienii, eliminaţi din "sferturi" de golurile lui Sneijder, îl laudă pe acesta. "A avut un sezon extraordinar! A fost esenţial în realizarea triplei şi este cel mai important jucător al Olandei. Îi urez succes cu Uruguay şi în finală!", e părerea lui Maicon, coechipierul lui Sneijder la Inter.

"Am spus-o şi repet: nu l-aş schimba pe Sneijder cu Kaka! E unul din cei mai buni jucători ai lumii, sper să continue la fel"
Bart van Marwijk, selecţioner Olanda

Instruit de Mourinho
Sneijder spune că forma bună i se datorează în mare măsură fostului său antrenor de la Inter: "De la Mourinho am deprins multe elemente vitale unui fotbalist la cel mai înalt nivel. Informaţiile de la el nu ţi le mai oferă nimeni! Ştie cum să antreneze atît jucătorul, cît şi grupul". Olandezul nu i se va alătura însă tehnicianului la Real Madrid: "Sezonul viitor voi fi tot la Inter".

Muza Yolanthe
Un alt secret al lui Sneijder îl reprezintă relaţia pe care o are cu prezentatoarea TV Yolanthe Cabau (foto). Cei doi, divorţaţi deja o dată, se vor căsători la şase zile după finala Mondialului. Viitoarea soţie a fotbalistului a stîrnit cîteva controverse în presa olandeză atunci cînd a fost surprinsă sărutîndu-şi logodnicul în timpul cantonamentului dinaintea turneului final.

CIFRELE LUI SNEIJDER LA MONDIAL
Meciuri (Minute): 5 (442)
Goluri: 4
Assisturi: 1
Şuturi (pe poartă): 20 (9)
Pase (reuşite): 258 (184)

3 goluri a marcat Cruyff la CM 1974: două cu Argentina (4-0) şi unu cu Brazilia (2-0)

Van Persie şi Mathijsen apţi
Bert van Marwijk îi va putea folosi în semifinala de mîine pe atacantul Van Persie şi pe fundaşul Mathijsen. Primul s-a lovit la cot contra Braziliei, iar al doilea a ieşit din primul "11" după ce a resimţit dureri la genunchi. În schimb, selecţionerul Olandei nu va miza pe De Jong şi Van der Wiel, ambii suspendaţi după ce au încasat al doilea "galben" în "sferturi".

URUGUAY
"Greu, dar nu imposibil!"
Oscar Tabarez se teme de "Portocala mecanică", despre care şi-a amintit că "n-a mai pierdut din septembrie 2008". "E o echipă echilibrată în toate compartimentele, un pic diferită faţă de ce vedeam pînă acum. Apărarea este organizată excelent, aspect căruia în trecut nu i se dădea atîta importanţă", a spus selecţionerul Uruguayului. El nu îi va putea folosi pe Nicolas Lodeiro, fractură la picior, Suarez şi Fucile, suspendaţi, în timp ce Lugano este incert.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează