INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  INTERVIUL SELECŢIONERULUI

Vladimir Weiss: "Cînd jucătorii îşi lasă ego-ul deoparte, avem şanse în faţa oricărui adversar"

Articol de - Publicat miercuri, 02 iunie 2010 00:00

Vladimir Weiss, selecţionerul Slovaciei, spune că totul depinde de jocul echipei sale dacă grupa va fi grea sau uşoară, conform World Soccer

Prima prezenţă a Slovaciei la Cupa Mondială. Ce înseamnă acest lucru pentru dumneavoastră, dar şi pentru ţară?
Sînt mîndru că am reuşit să obţin această calificare. Este o realizare de care voi fi mîndru toată viaţa. Nu-mi aparţine succesul în totalitate, îl împart cu jucătorii mei, cu secunzii mei, dar şi cu familia mea. Pentru tînăra noastră ţară şi pentru fotbalul nostru este un moment important. Prezenţa la un Mondial generează emoţii, iar noi vom încerca să facem sportul mai popular aici. Avem şansa să ieşim din umbra hocheiului pe gheaţă, numărul unu în Slovacia. Ţara se maturizează şi e frumos să vezi că oamenii cred în noi.

V-aţi asigurat locul în istoria fotbalului slovac?
Nu ştiu ce să spun despre asta. Nu cred că pot evita lucrul acesta. Acum vreo 15 ani marcam primul gol al Slovaciei după independenţă, iar acum calific echipa naţională la Mondiale. E un sentiment incredibil!

Ce v-a mulţumit cel mai mult la această campanie?
În afară de eşecul de pe teren propriu în fţa Sloveniei, nu am avut prea multe fluctuaţii în joc. Ne-am menţinut la un nivel constant.

Este Slovacia o echipă uşor de antrenat?
Da, ne înţelegem perfect. Fiecare jucător îşi lasă ego-ul la intrarea în vestiar şi pune echipa pe primul plan. Cînd acest lucru se întîmplă, avem şanse mari să învingem orice adversar.

Cărui fapt se datorează renaşterea Slovaciei?
Sînt norocos să pot conta pe jucători talentaţi şi valoroşi. Joacă în cele mai importante campionate ale Europei şi au progresat enorm. Trebuie să recunosc şi meritele predecesorului meu, Dr. Jozef Venglos, care a pus bazele fundaţiei cu munca şi ideile sale în pregătirea tinerilor.

De obicei, Cehii sînt la turneele importante, iar voi rămîneţi la TV, acum situaţia e inversă...

Nu îmi oferă nici o plăcere absenţa Cehiei. Sînt interesat doar de rezultatele şi performanţa noastră. A fost însă foarte important să le luăm 4 puncte în preliminarii. Am reuşit să trecem peste un complex de inferioritate.

Aţi fost în echipa Cehoslovaciei care a ajuns în sferturi la Italia 90. Poate Slovacia să repete acea performanţă?
Să nu visăm prea mult. Obiectivul nostru este să trecem de grupe. Ar fi o greşeală să ne vedem de pe acum dincolo de această fază. Toată concentrarea noastră merge la meciurile din grupe. Tot ce pot spune este că tragerea la sorţi putea fi mult mai rea.

Cum veţi aborda meciurile?
Italia are calităţile unei echipe construite pentru astfel de turnee: pragmatism, inteligenţă şi instinct ucicaş. E ciudat, sînt campionii en titre, dar nimeni nu crede că şi-ar putea apăra titlul. Cînd italienii sînt subestimaţi, eu spun "Atenţie!". Meciul cu Paraguay va fi unul dificil. Au condus mult timp preliminariile sud-americane şi au o apărare foarte bună. Meciul cu Noua Zeelandă e crucial. Să pornim cu trei puncte ar fi un avantaj enorm. Ei practică un joc direct şi nu prea se tem de nimeni.

Este Marek Hamsik cel mai important jucător?
Am nevoie de 23 de jucători, dar Hamsik este făcut pentru rolul de căpitan. El poate să creeze, să marcheze şi să conducă atacurile.

V-aţi aşteptat să fiţi criticat pentru că l-aţi convocat pe fiul dumneavoastră?
Da, m-am aşteptat să se vorbească despre asta. S-a spus că a primit tratament preferenţial, dar nu mai este o problemă acum. Lumea s-a convins că el merită să fie în lot, şi-a cîştigat singur locul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează