INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  SPANIA

Amicalul de azi cu Guineea Ecuatorială a aruncat campioana mondială în mijlocul unui scandal diplomatic: ”Roja indecentă!”

Jucătorii lui Del Bosque joacă la Malabo, capitala micului stat centrafrican (736.296 de locuitori)
Jucătorii lui Del Bosque joacă la Malabo, capitala micului stat centrafrican (736.296 de locuitori)

Articol de - Publicat sambata, 16 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 15 noiembrie 2013 20:05

Presa critică decizia Spaniei de a juca în fosta colonie, condusă de un dictator. ”Organizaţia Drepturilor Omului acuză publicitatea făcută regimului totalitar Obiang”, a titrat The Guardian


Amicalul "gratis et amore" cu Guineea Ecuatorială, cum l-a denumit AS, s-a transformat într-un imens scandal diplomatic pentru Spania. Campioana mondială este atacată dur în presa internaţională, dar şi de unii politicieni din ţară, pe motiv că a acceptat să joace în fosta sa colonie condusă de un dictator.

"Organizaţia Drepturilor Omului acuză Spania de publicitatea făcută regimului Obiang", s-au revoltat britanicii de la The Guardian. "La Roja criticată pentru un amical indecent", a adăugat postul american ESPN, în timp ce AS scrie că testul de azi n-are nici o explicaţie: "De ce să ne mînjim numele într-o ţară care nu are campionat, iar «naţionala» pregătită de Andoni Goikoetxea e compusă, în majoritate, din mercenari?".


25.745 de dolari este produsul intern brut pe cap de locuitor al Guineei Ecuatoriale, de două ori cît al României. Cea mai bogată ţară africană, cu mari rezerve de petrol

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează