INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  CM BRAZILIA 2014

Azi începe Mondialul! Patru reguli noi în Brazilia » Care sînt modificările pe care le vom vedea în joc din acest an

Spuma albă va indica punctual locul executării unei faze fixe, garantînd și așezarea corectă a zidului +3   FOTO
Spuma albă va indica punctual locul executării unei faze fixe, garantînd și așezarea corectă a zidului

Articol de - Publicat joi, 12 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 12 iunie 2014 16:53

Arbitrii vor fi intransigenţi cu durii şi trişorii, ce simulează şi nu respectă distanţa la zid. Vor fi ajutaţi la fazele litigioase de ochiul electronic şi vor da pauze la meciurile afectate de caniculă.

Mondialul care începe azi va fi primul beneficiar al tehnologiei video. Sistemul Goalcontrol-4D, testat la Rio luni, este doar una dintre noutăţile turneului menite să-i ajute pe arbitri să ia cele mai bune decizii. "Golurile-fantomă" (gen Lampard în 2010), vor dispărea, la fel parlamentările la infinit la loviturile libere.

1. Arbitrii pot solicita ajutorul "Goalcontrol-4D" ca să verifice dacă mingea a trecut sau nu linia porţii la fazele litigioase, procentul de eroare fiind foarte mic. Nemţii asigură că sistemul va înlătura orice dubii.

2. La fel ca în America de Sud, "centralul" e dotat cu spray temporar. Va trasa cu spumă linia de 9,15 metri la care trebuie să stea zidul şi locul executării loviturii libere. Cine trişează este avertizat instant!

3. După modelul hocheiului, la sfîrşitul partidelor, jucătorii vor avea obligaţia să se alinieze pentru a-şi strînge mîinile, adunaţi la mijlocul terenului. Un fel de repriza a treia, derulată sub semnul fair-play-ului.

4. Vor fi permise, în premieră, pauzele de hidratare. Arbitrii vor putea întrerupe meciurile disputate în condiţii extreme, caniculă ori umiditate. Prima aplicare va fi la Italia - Anglia de la Manaus, pe 14 iunie.

33 de arbitri compun a 33-a echipă de la Mondiale: 10 sînt din Europa, 6 sud-americani, 5 africani, 5 asiatici, 5 centru-nord-americani şi doi din Oceania

14 camere capabile să prindă 2.500 de cadre pe secundă va avea Goalcontrol-4D, sistemul tehnologic pentru linia porţii, ce are o marjă de eroare de 5 mm

"Italia - Anglia e un duel între două foste campioane mondiale, însă nu va fi diferit faţă de alte meciuri între echipe mai puţin titrate. Arbitrii nu au liste negre" (Massimo Busacca, şeful arbitrilor la FIFA)

Accesează AICI noua secţiune specială dedicată Mondialului! Ai toate informaţiile: program, echipe, meciuri în timp real, clasamente, statistici, arbitri, stadioane!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (39)
kautz
kautz  •  12 Iunie 2014, 20:32
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

chiar ca nu aveam nici o pretentie de la tine!

gazetadetumbe
gazetadetumbe  •  12 Iunie 2014, 12:15
Postat de grigio121 pe 12 Iunie 2014, 12:12

Taci dreacu din gura......

Debordezi de inteligenta,bravo!

grigio121
grigio121  •  12 Iunie 2014, 12:12
Postat de gazetadetumbe pe 12 Iunie 2014, 12:06

Pierdeti vremea cu Mondialul asta de cacao,urmariti mai bine cu sufletul la gura marea inclestare de futsal intre Deva si Tg Mures,in direct pe "jiji sport 3"

Taci dreacu din gura......

Vezi toate comentariile (39)
Comentează