INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  BRAZILIA

Brazilia speriată de moarte! » Jucătorii lui Felipe Scolari trăiesc într-un stres imens: ”Vrem să ne ştim familiile în locuri sigure”

Şi de el se tem jucătorii brazilieni. De acest protestatar cu cap de schelet îmbrăcat în echipamentul Selecao // Foto: Reuters
Şi de el se tem jucătorii brazilieni. De acest protestatar cu cap de schelet îmbrăcat în echipamentul Selecao // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 22 mai 2014 00:00 / Actualizat joi, 22 mai 2014 00:06

Oscar şi Fernandinho au mărturisit că îşi fac mari griji pentru familiile lor. Iar David Luiz recunoaşte că nu mai are somn.

Numai în pielea jucătorilor lui Luiz Felipe Scolari să nu fii în aceste zile! Neymar, Fernandinho şi ceilalţi le zîmbesc fotografilor şi încearcă să pară cît de cît relaxaţi la conferinţele de presă. Dar în realitate, tensiunea şi stresul au atins cele mai înalte cote în cantonamentul Braziliei de la Teresopolis.

"Englezii" Oscar şi Fernandinho nu s-au ferit să admită că demonstraţiile, grevele şi violenţele petrecute în ultimele zile de-a lungul şi de-a latul ţării îi preocupă. "Ne temem mai ales pentru securitatea familiilor noastre", a recunoscut Oscar, a cărui soţie, Ludmila, va naşte la sfîrşitul lunii.

David Luiz, în schimb, are un altfel de stres. Al competiţiei în care Selecao e gazdă şi mare favorită, iar toată naţiunea aşteaptă titlul suprem: "Presiunea asupra noastră e fantastică. Mulţi şi-au pierdut somnul. Cred că m-aş simţi mult mai bine dacă turneul ar începe mîine şi nu tocmai pe 12 iunie. Eu cel puţin nu mai am răbdare".

Sao Paulo, paralizat
La Sao Paulo, unde Selecao va juca în deschiderea turneului, contra Croaţiei (12 iunie), ieri nu s-a putut circula. Fiindcă nu li s-au mărit salariile cu 10 la sută, cum au cerut, şoferii de autobuze au demonstrat pe străzi, blocînd bulevardul Paulista. La fel poliţiştii, care solicită măriri cu 80 la sută.

Au ars Cupa
În Teresopolis, la 3,5 kilometri de cantonamentul Selecao, Primăria instalase o replică a cupei mondiale, înaltă de 6 metri. Dar deunăzi a ars. Iniţial s-a crezut că de vină a fost un scurtcircuit la sistemul de iluminare, apoi însă primarul a precizat: "Este vorba de vandalism!".

"Stăm cu sufletul la gură fiindcă protestele nu mai sînt paşnice. S-au transformat în vandalism. Şi vrem să ne ştim familiile în locuri sigure" (Fernandinho, mijlocaş Man. City)

"Presiunea asupra noastră e fantastică. Mulţi şi-au pierdut somnul. Cred că m-aş simţi mult mai bine dacă turneul ar începe mîine" (David Luiz, fundaş Chelsea)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
cfrclujole
cfrclujole  •  14 Iunie 2014, 00:36
Postat de geov pe 23 Mai 2014, 08:54

O mare prostie a FIFA cu mondializarea asta -si acest mondial si cel ce va veni vor fi sub semnul intrebarii pentru ca sfideaza bunul simt.

si unde ai vrea sa se joace toate mondialele? pe NA?..)))

geov
geov  •  23 Mai 2014, 08:54

O mare prostie a FIFA cu mondializarea asta -si acest mondial si cel ce va veni vor fi sub semnul intrebarii pentru ca sfideaza bunul simt.

ovi81ugw
ovi81ugw  •  22 Mai 2014, 22:07
Postat de cristid. pe 22 Mai 2014, 17:27

Corect! Brazilia are cel mai scump si ineficient sistem medical/educational din cele 2 Americi, este practic o cleptocratie in care dreptatea si echilibrul social sunt aproape imposibil de atins. Normal ca brazilienii de rand nu au incredere in banii ce au fost folositi pentru "modernizari". Pana la urma, sunt banii lor, taxele lor!

dar ce, in Brazilia se platesc taxe???

Vezi toate comentariile (4)
Comentează