INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  GERMANIA - ARGENTINA 1-0

Explicaţiile lui Jose » Mourinho face praf tactica lui Alejandro Sabella şi sare în apărarea lui Lionel Messi

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 14 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 14 iulie 2014 15:45

Tehnicianul lui Chelsea, Jose Mourinho, a comentat pe seama finalei CM 2014, Germania - Argentina 1-0. Portughezul a punctat greşelile capitale făcute de Alejandro Sabella şi i-a luat apărarea lui Lionel Messi.

"Aş vrea să aflu de ce Lavezzi a rămas la vestiare după prima repriză. Pot doar să cred că a fost din cauza unei accidentări. 

În prima repriză, Argentina a jucat cu două linii de patru, cu Enzo Perez blocîndu-l pe Lahm pe o parte şi cu Lavezzi închizînd pe cealaltă parte, atacînd cu doi jucători. Pentru că erau atît de compacţi jucînd în acest fel, Messi putea doar să meargă pe teren cînd echipa se afla în defensivă şi atunci cînd ai lui recuperau mingea, Messi avea picioarele proaspete şi suficientă energie pentru a face diferenţa şi pentru a crea destule faze. Ceea ce a şi făcut.

Cînd a fost schimbat Lavezzi, din cine ştie ce motive, iar Sabella a schimbat sistemul şi l-a trimis pe Aguero, Argentina a trecut la 4-3-3 din 4-4-2 cum jucase pînă atunci şi a pierdut mult din echilibrul pe care îl aveau. Messi a trebuit să alerge mult mai mult după schimbarea lui Lavezzi. Echipa a pierdut multă energie, energie de care avea nevoie în prelungiri. 

E uşor să-l respecţi pe Messi cînd cîştigă, dar cînd pierde, nu e aşa uşor. Rămîne un fotbalist care a făcut istorie, nu are nevoie să fie campion mondial ca să fie parte din istorie, mai ales în ultimii zece ani. 

Pentru mine, Pele e Pele, Maradona e Maradona. Nu e genul meu să compar jucători din generaţii diferite. Poate pentru că face parte din generaţia mea, pentru mine Maradona e Maradona.

Golul marcat de Gotze e un gol înscris unei echipe foarte obosite. Nu puteau face faţă argentinienii acţiunii lui Schurrle, driblingului şi schimbării de intensitate pe benzi. Garay, care a fost un apărător magnific pe toată durata Campionatului Mondial nu s-a mai putut apăra aşa cum trebuie. Acţiunea lui Gotze a fost fantastică", a spus Mourinho pentru Yahoo.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (29)
putregaiu
putregaiu  •  15 Iulie 2014, 08:17

Ovidiuuu! Ovidiuuuuuuu!!! Trezeşte-te muică! E nea Murinică la vorbitor. Hai ridică-i osanale! Şi zi vreo două nasoale şi de Dan Petrescu...

plischi
plischi  •  15 Iulie 2014, 07:14

preluarea pe piept, sutul din prima, din aer, cu stangul, au fost posibile pentru ca goetze a fost finisat de marcel raducanu, breee!

egodava
egodava  •  15 Iulie 2014, 00:51

Locuri de munca absolut serioase! Tot mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! Oferim pe loc contract legal! Primele castiguri au fost acordate! Avem dovada platii! NU e joc piramidal si NU e MLM! Lucrati comod, 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Daca doriti detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

Vezi toate comentariile (29)
Comentează