INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  MONDIAL 2014

Germania în febra Dengue! » Alarmă la nemţi: şi-au stabilit cantonamentul într-o regiune bîntuită de un virus periculos

În cantonamentul din Brazilia, Ozil (dreapta) va trebui să-l dribleze și pe Muller, și țînțarii // Foto: Guliver/GettyImages +1   FOTO
În cantonamentul din Brazilia, Ozil (dreapta) va trebui să-l dribleze și pe Muller, și țînțarii // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 04 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 03 ianuarie 2014 20:56

Tripla campioană a lumii aşteaptă acum ca autorităţile să demareze o campanie de exterminare a ţînţarilor purtători ai virusului, în condiţiile în care nu există un vaccin împotriva acestuia.

Santo Andre, Bahia, părea alegerea ideală. Toţi i-au invidiat pe nemţi pentru originalitatea ideii de a-şi construi în Brazilia propriul cantonament pe malul Atlanticului, la doar un sfert de oră de cel mai apropiat aeroport.

Ce au omis însă şefii federaţiei de la Frankfurt a fost să ceară şi părerea medicilor. Şi rău au făcut. Altfel ar fi aflat că regiunea e bîntuită de ţînţarii purtători ai virusului febrei Dengue!

"Autorităţile trebuie să declanşeze cît mai curînd o campanie de exterminare a lor. E singura soluţie, deoarece un vaccin împotriva virusului nu există", a declarat doctorul Jonas Schmidt-Chanasit revistei Focus.

El susţine însă că şi aşa "pericolul rămîne. «Naţionala» va juca în faza grupelor la Fortaleza şi la Salvador, unde aceşti ţînţari sînt de asemenea prezenţi".

Risc vital
Febra Dengue se manifestă prin dureri de cap, erupţii cutanate asemănătoare celor care apar în cazul rujeolei, dureri osoase, musculare şi articulare. Există şi două forme severe, cu risc vital, ale bolii: febra Dengue hemoragică şi sindromul de şoc Dengue.

22.000 de oameni mor anual în lume din cauza febrei Dengue

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
apoca
apoca  •  04 Ianuarie 2014, 14:25

:))) Febra dengue se gaseste in absolut toate zonele tropicale si subtropicale din lume, in Brazilia mai ales nu exista nicio zona din tara fara risc.

ernesto365
ernesto365  •  04 Ianuarie 2014, 13:27

sa faca lagare de exterminare pt. tantari!

djeurofighter
djeurofighter  •  04 Ianuarie 2014, 10:39
Postat de ovidiu_3003 pe 04 Ianuarie 2014, 09:23

Aiureli ...gasesc nemtii o solutie ...nu se pun tantarii cu nemtii ...

Hai ca m-a amuzat comentariul. :))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează