INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  GERMANIA - ARGENTINA 1-0 DUPĂ PRELUNGIRI

MVP = Messi, Victima Plictisită » A fost declarat cel mai bun jucător de la Mondiale, dar nu a convins pe nimeni

Leo, dărîmat psihic după finală // Foto: Reuters
Leo, dărîmat psihic după finală // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 15 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 14 iulie 2014 22:16

A fost declarat cel mai bun jucător al Mondialului, dar nu l-a convins nici pe Maradona: "Acest premiu a fost doar pentru marketing". Messi a părut rupt de echipă. Rupt de colegi. Rupt de antrenor. Rupt de realitate.

Nu-l poate ajunge pe Maradona, pentru că, în 3 Mondiale, influenţa sa asupra jocului Argentinei în momentele importante, dincolo de faza grupelor, a fost extrem de mică. Numai o pasă decisivă în "optimile" cu Elveţia.

Pentru Leo, turneul s-a încheiat patetic: o minge trimisă în peluza Maracanei la ultima ocazie a pumelor, la o lovitură liberă de la 22 de metri în minutul 120Ă3.
Dar, mai mult decît orice, a şocat atitudinea lui Messi în timpul finalei. Înaintea prelungirilor, cînd Sabella le vorbea albaştrilor, el, căpitanul, a abandonat grupul jucătorilor, gîndindu-se la altceva.

Iar la sfîrşit a rămas singur, trist, cu privirea pierdută, şi aşa a rămas şi cînd a aflat că e MVP-ul turneului. Şi-a luat trofeul, obosit şi plictisit, declarînd că "acest premiu nu mă interesează deloc. Aş fi vrut Cupa Mondială, nu acest premiu".

Nimeni nu l-ar fi ales cel mai bun jucător al competiţiei. Nici măcar Maradona.

"Îl iubesc pe Leo, i-aş da şi cerul, dar e nedrept să-i dai acest premiu. Nu l-a meritat" (Diego Maradona)

Înaintea ultimului act, El Pibe de Oro anunţa: "Messi va marca două goluri. Va avea şi o bară". Nu a înscris. Doar a dat-o în bară!

De ce vomită întruna?
A devenit îngrijorător că Messi vomită tot mai des în ultimul timp. Ultima dată, chiar duminică, în prima repriză a finalei CM. După ce i s-a întîmplat şi pe 5 martie, la amicalul cu "tricolorii" de pe Naţional Arena. Prima oară i se făcuse rău pe 16 august 2011, la un Clasico Barca - Real.

"Am fost supus multor examene medicale. Nimeni n-a găsit o explicaţie. Vomit în timpul meciurilor, după meciuri, la antrenamente, uneori chiar şi cînd sînt acasă. Mi se întîmplă mereu", a spus Leo în primăvară.

5 goluri a marcat Messi la CM (unu în 2006, 4 în 2014, toate în grupe)

0 goluri are Messi la Cupa Mondială în fazele eliminatorii

2 pase în minus a avut Leo la CM '14 faţă de Neuer, portarul nemţilor (242-244)

"Messi nu are nevoie să fie campion mondial ca să fie parte din istorie. Messi a făcut istorie" (Jose Mourinho, manager Chelsea)

Cifrele lui Leo la finală
- 120 de minute
- 0 şuturi pe poartă
- 45% dueluri cîştigate (10/22)
- 70% pase reuşite (26/37)

Cifrele lui Leo la Mondial
- 693 de minute
- 4 goluri
- 1 assist
- 22 de şuturi
- 45,5% şuturi pe poartă
- 242 pase reuşite
- 62,7 kilometri alergaţi
- 30,3 km/h a fost viteza maximă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
gotal
gotal  •  15 Iulie 2014, 16:05

Cum poti fi MVP dar sa nu faci parte din primul 11 al turneului?!

alecs
alecs  •  15 Iulie 2014, 14:08

Tot insista cu articole de genul asta pentru ca vor sa va deschida ochii la adevar oiilor. Mondialul asta precum si ultimii 2 ani de fotbal european au aratat adevarata valoare a lui messi. Goluri multe cu echipe mici dar se transforma in Casper fantoma prietenoasa cand joaca importiva unor echipe decente. Media tot de baga pe gat ca acest pitic e cel mai bun jucator care a existat vreodata. Ce gluma! nu e nici macar cel mai bun din generatia lui. E un jucator de mare valoare recunosc asta dar o mare parte din laude i le datoareaza lui xavi si iniesta si presei. Poate si mai amuzant e lozinca asta, atat de penibila ca pare aproape comunista, ca saracul messi nu are cu cine juca in ARG

dino80
dino80  •  15 Iulie 2014, 13:02
Postat de sibelius pe 15 Iulie 2014, 11:59

Un argentinian plin de substante mai mult sau mai putin legale cu aere de patron la Barcelona si nationala.

Sau un fotbalist in jurul caruia s-a creat cea mai buna si mai spectaculoasa echipa din istoria fotbalului?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează