INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  PROGRAM CM 2014

Ne aşteaptă nopţi albe » FIFA a stabilit orele de disputare a meciurilor turneului final

Articol de - Publicat sambata, 29 septembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 28 septembrie 2012 22:46

Dacă ajung în Brazilia, ”tricolorii” ar putea juca inclusiv de la 4 dimineaţa în cazul în care nimeresc în oraşul cel mai vestic al turneului final, Manaus, aproape de jungla amazoniană


FIFA a decis. Pentru noi, românii, Mondialul din 2014 va fi unul "by night". Dacă se califică, "tricolorii" ar putea juca în Brazilia de la 19:00, 22:00, 23:00, 1:00 şi chiar de la 4 dimineaţa. Asta dacă forul mondial nu va introduce restricţii suplimentare şi la tragerea din 6 decembrie 2013 îi aruncă în grupa D, pe poziţia 3 sau 4! Meciul inaugural, programat pe 12 iunie, la Sao Paulo, va începe la 23:00. Iar finala din 13 iulie, de pe Maracana, la 22:00.

FIFA a precizat ieri că la stabilirea orarului turneului final a ţinut cont de următoarele criterii:
- Distribuţie echitabilă pentru toate echipele calificate
- Perioade echitabile de odihnă pentru echipele din aceeaşi grupă
- Temperatura la ora meciului în oraşele-gazdă
- Piaţa globală de televiziune
- Logistică legată de deplasarea suporterilor: ore de zbor, cazare

Şi o menţiune. La ultimul turneu final disputat la ore tîrzii, cel găzduit de SUA, în 1994, reprezentativa României a obţinut cea mai bună performanţă din istoria sa: prezenţă în "sferturile" competiţiei!

Trei fusuri orare
Faptul că FIFA s-a lungit cu orarul turneului final pe parcursul a 9 ceasuri ţine şi de cele 3 fusuri orare pe care se întinde Brazilia, a 5-a ţară din lume ca suprafaţă (8.511.965 km pătraţi). Este vorba de UTC-4 ore, UTC-3 şi UTC-2. UTC, timpul universal coordonat, este ora Londrei, la care pentru România se adaugă două ceasuri.


19:00 e ora la care vor începe meciurile programate cel mai devreme la turneul final din 2014. E vorba de 20 partide din grupe, "optimi" şi "sferturi"

4:00 e ora la care va lua startul meciul programat cel mai tîrziu la Mondialul din Brazilia. Se va disputa pe 15 iunie 2014, la Manaus, în grupa D

6 decembrie 2013 e data la care va avea loc tragerea la sorţi a grupelor turneului final din Brazilia
64 de meciuri se vor juca la CM din 2014, care va debuta pe 12 iunie 2014, la Sao Paulo, şi se va încheia pe 13 iulie, la Rio
10,4 miliarde de euro o costă pe Brazilia organizarea turneului final pe care-l va găzdui peste doi ani

Caxirola, vuvuzela brazilienilor
Dacă în Africa de Sud, localnicii i-au înnebunit pe oaspeţi cu enervantele vuvuzele, brazilienii s-au pregătit şi ei pentru un turneu final zgomotos. Gazdele au lansat joi pe piaţă caxirola, un instrument de percuţie ce constă dintr-o tobiţă de plastic învelită în paie, cu fundul confecţionat din nucă de cocos. Înăuntru aceasta conţine mici particule ce la agitare fac zgomot. Caxirola e unul dintre cele 96 de proiecte folosite pentru promovarea pe plan mondial a organizatoarei turneului final din 2014.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
pophki
pophki  •  29 Septembrie 2012, 16:43

mda ne vom califica, sper,numai daca:ne vor da ca nprumut Italia 2-3,Ger 2-3 si Spania 2-3 ,jucatori ! ca la ce avem noi,,,marica e cu lukul,mutu a cazut jos si e prafuit de mult timp,tatarusanu doarme,lobont nu mai are treaba cu poarta,goian prin B,Torje mai arata cate ceva(de nu va munci si sa fie serios,se va plafona),in rest mai avem ceva tinert si sperante,dar mentalitatea si asa zisele fitze ii strica pe multi jucatori tineri(däle zdremtzelor 4-5 sau o mie de euro sa te stoarca sa scoata tot din tine si intoarcete pe teren),ei tre sa inteleaga ca asta le este meseria lor si daca nu vor munci sa ofere calitate NU vor ajunge prea departe...deocamdata suntem buni ptr Est si AND ! HAI ROM!

sasquatchro
sasquatchro  •  29 Septembrie 2012, 12:36
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

@albertino: Mii de scuze, comm era adresat lui @alegsandru, dar cred ca te-ai prins. Tie vroiam sa iti spun ca sunt perfect de acord, se pare ca nu sunt singurul de pe aici care chiar a vazut meciurile ;)

alegsandru
alegsandru  •  29 Septembrie 2012, 11:21
Postat de sasquatchro pe 29 Septembrie 2012, 10:55

Daca ne vom uita la meciuri, ne vom uita la cu totul alte echipe. Si pentru cei care spun ca barbutistul ne-a calificat la Euro 2008, as avea o singura replica: Decat sa ne calificam iarasi si sa ne facem de cacao, sa fim ciuca batailor, mai bine lipsa. Pana nu vom avea jucatori seriosi si muncitori la nationala, la fel si antrenori, n-avem ce cauta cu toate paiatele si papagalii la nici un turneu final. Si asa suntem facuti de ras prin toata lumea, nu mai trebuie si prin fotbal.

sa faci egal cu franta si cu italia,de cea din urma sa fii la un pas sa o invingi,tu consideri ca e "de cacao" si nu uita ca ambele erau campioana si vice-campioana mondiala . nu,pentru mine e foarte limpede ca iq-ul romanesc este catastrofal .

Vezi toate comentariile (9)
Comentează