INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  PORTUGALIA

Ronald'Or » Suflet de aur. Cristiano sprijină bolnavii de leucemie donînd celule stem

Articol de - Publicat sambata, 23 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 22 noiembrie 2013 22:32

Atacantul Realului a devenit donator în noiembrie 2011, venind în ajutorul fiului unui coechipier de la "naţionala" Portugaliei


Cristiano Ronaldo nu e doar ceea ce lasă să se vadă. Atacantul arogant, încrezut, de pe terenul de joc a devoalat deunăzi o altă faţă. Invitat la emisiunea "Meciul celor 12", găzduită de postul de radio Cadena Cope, el a dezvăluit că este donator de celule stem.

"Totul a început în noiembrie 2011, cînd colegul meu de la naţionala Portugaliei, Carlos Martins, a aflat că băiatul său de numai trei ani suferă de o formă rară de leucemie. Toţi ne-am solidarizat cu el şi am mers să donăm sînge", a povestit Cristiano.

"Dacă iau Balonul, sînteţi primii invitaţi!"
Din acel moment, CR7 a răspuns tuturor solicitărilor şi a participat la diverse campanii pentru atragerea de noi donatori: "Unii consideră că e dificil, dar eu le spun că e foarte simplu. Aceste celule pot ajuta multe persoane aflate în suferinţă. Eu voi fi mereu disponibil". La emisiune, atacantul Realului a fost însoţit de trei copii bolnavi de leucemie, cărora le-a făcut şi o promisiune: "Dacă voi cîştiga Balonul de Aur, în ianuarie, sînteţi primii invitaţi la petrecere!".


Tratament pentru cazuri extreme
Transplantul de celule stem e o formă de tratament pentru leucemia acută. Acestea pot fi recoltate din măduva osoasă, din cordonul ombilical sau din sînge şi o dată transplantate bolnavului ajută la refacerea depozitului de celule sănătoase şi la creşterea imunităţii.

"Balon" trucat?
Ronaldo e favorit la cîştigarea Balonului de Aur în acest an. Dar preşedintele federaţiei portugheze, Fernando Gomes, susţine că atribuirea trofeului e rezultatul unui "mecanism trucat de la bun început". Iar cotidianul AS îi dă apă la moară: "Senzaţia e că preşedintele UEFA, Platini, şi revista France Football conspiră pentru a-l scoate cîştigător pe Ribery".


"Sînt fericit. Trăiesc cel mai bun moment al carierei, dar vreau să fiu şi mai tare"
Cristiano Ronaldo

"Fiul meu e nebun după minge. Mereu îmi spune: «Tata, hai să ne jucăm!». Sînt încîntat de el"
Cristiano Ronaldo

"Nu sînt obsedat de Balonul de Aur. Nici nu ştiu dacă merg la ceremonie în ianuarie. Lucrurile nu depind de mine"
Cristiano Ronaldo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
monere1980
monere1980  •  23 Noiembrie 2013, 23:25
Postat de detoatepttoti pe 23 Noiembrie 2013, 23:12

credema ca nu am vazut nici un meci intreg :))))) :D

aaa, corect! Varianta asta n-am luat-o in calcul :D

monere1980
monere1980  •  23 Noiembrie 2013, 23:24
Postat de detoatepttoti pe 23 Noiembrie 2013, 23:11

credema ca nu sunt fan primera chiar atat de mult in ziua de azi , sunt fan real madrid dar primera a decazut foarte mult in ultimii ani....daca ma pun si caut in trecut vremea lui super depor, vremea realului sociedad puternic ce lupta pentru liga , atletic bilbao adevaratii ''leones'', sevillia care era stema andaluza, valencia vicecampioana europei, betis cu lotul valoros si ce derby avea andalucia pe vremurile alea, si multe altele, DA sustin ca iubeam primera...acum totul este un ''villarato''(presedintele federatiei spaniole ) ,o magareala cu hotii nelimitate in care marii beneficiari sunt Barcelona si Real Madrid... oricum tehnica fotbalului latin este superioara si asta nu se discuta

latinii sint mai tehnici intr-adevar. De restul nu comentez ptr ca nu cunosc. Doar de Super Depor imi amintesc (oarecum cu placere moderata, intrucat mi-a jucat Milanul in picioare :p) dar restul nu cunosc, ca atare nu te contrazic.

detoatepttoti
detoatepttoti  •  23 Noiembrie 2013, 23:12
Postat de monere1980 pe 23 Noiembrie 2013, 23:07

Nu te atac, doar iti explic motivele ptr care bundesliga imi place cel mai mult. Cat despre chestia cu golurile, nu mi-ai explicat de ce eintracht cu shalke ti-a placut cel mai mult si nici eu n-am intrebat. Iar din moment ce ala a fost meciul cu cele mai multe goluri etapa asta si din moment ce tu ai spus ca ti-a placut cel mai mult, am presupus ca ti-a placut datorita numarului de goluri. Asa ar fi dedus oricine :) Dar nu cred ca ai vazut meciul lui Schalke. Iar daca l-ai vazut, atunci n-ai vazut Leverkusenul ptr ca si Schalke si Leverkusen au jucat de la aceeasi ora :)

credema ca nu am vazut nici un meci intreg :))))) :D

Vezi toate comentariile (25)
Comentează