INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  BRAZILIA

Ronaldo, dezlănţuit » Atac la preşedintele Braziliei şi la huliganii strecuraţi printre demonstranţi: ”Vandalii? Goniţi-i cu bîta!”

Ronaldo nu se mai simte deloc confortabil în rolul de organizator al CM 2014, cînd în Brazilia sînt aproape zilnic lupte de stradă // Foto: Reuters
Ronaldo nu se mai simte deloc confortabil în rolul de organizator al CM 2014, cînd în Brazilia sînt aproape zilnic lupte de stradă // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 31 mai 2014 00:00 / Actualizat vineri, 30 mai 2014 22:14

Fostul campion mondial din 1994 şi 2002, membru în Comitetul de Organizare al CM 2014, susţine că ”poporul brazilian e marele perdant. Iar FIFA va ieşi traumatizată din acest turneu”.

Ronaldo, 37 de ani, nu mai e acel membru al Comitetului de Organizare foarte convins că Mondialul 2014 va fi o binefacere pentru poporul brazilian. Costurile neaşteptat de mari ale turneului final, restanţele la numeroase proiecte de infrastructură şi, ca o consecinţă, demonstraţiile de stradă l-au determinat pe fostul campion mondial din 1994 şi 2002 să schimbe tabăra.

"Protestele sînt legitime"
Într-un interviu apărut în Folha de Sao Paulo, el şi-a exprimat susţinerea totală pentru manifestaţiile de protest: "După toate cîte s-au întîmplat mi se par absolut legitime. Populaţia are numai de pierdut". Însă a cerut ca "vandalii infiltraţi printre demonstranţi să fie goniţi cu bîta!".

"Cu Dilma n-am nici o relaţie"
"Il Fenomeno" e convins că Brazilia "nu va mai avea ocazia să găzduiască un alt Mondial fiindcă FIFA va ieşi traumatizată din această experienţă". Vinovaţii? Ronaldo o arată subtil cu degetul pe preşedinta Dilma Rousseff: "Era o plăcere să fiu alături de fostul şef al statului, Lula. Cu Dilma n-am nici o relaţie. Poate şi pentru că ea nu bea rom".

"Îi înţeleg pe demonstranţi"
Jucătorii lui Scolari sînt şi ei de partea celor care în ultimele săptămîni au protestat în stradă. "Îi înţeleg pe demonstranţi. Brazilia are nevoie de mai multă securitate şi de un sistem sanitar mai bun", a declarat mijlocaşul Luiz Gustavo cotidianului Folha de Sao Paulo.

"Mi-e ruşine pentru tot ce s-a promis şi nu s-a făcut. Doar 30 la sută din proiectele de infrastructură au fost duse la bun sfîrşit" (Ronaldo, membru în Comitetul de Organizare al CM 2014)

"Bine măcar că s-au făcut stadioanele. Bune, rele, ele există şi sînt pregătite de Mondial" (Ronaldo, membru în Comitetul de Organizare al CM 2014)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
cfrclujole
cfrclujole  •  14 Iunie 2014, 18:38
Postat de spivak pe 31 Mai 2014, 11:01

Parcă e România. Orice ai face, nu le place.

Asta demonstreaza ca peste tot oamenii sunt la fel.

spivak
spivak  •  31 Mai 2014, 11:01

Parcă e România. Orice ai face, nu le place.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează