INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  PORTUGALIA - SUEDIA, AZI, ORA 21:45

Suedia vrea să-i provoace o nouă criză de nervi lui Cristiano Ronaldo: "Vom revedea lacrimile!"

Cristiano Ronaldo, căpitanul Portugaliei, într-un moment de suferinţă la
Cristiano Ronaldo, căpitanul Portugaliei, într-un moment de suferinţă la "naţională" // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 15 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 15 noiembrie 2013 12:25

Trei internaţionali suedezi îşi amintesc cum a plîns căpitanul Portugaliei, Cristiano Ronaldo, în 2004, la 19 ani, după finala Europenelor pierdută în faţa Greciei.

"Cum să-i motivăm pe jucătorii noştri înaintea unei confruntări cu Ronaldo, decisive pentru calificarea la Mondial?", s-au întrebat ziariştii de la Aftonbladet. Şi au găsit soluţia: o poză cu Cristiano Ronaldo plîngînd în hohote la cîteva momente după finala Euro 2004.

Lusitanul avea doar 19 ani, iar Portugalia era în stare de şoc. Pierduse meciul pe care nu avea voie să-l piardă. 0-1 la Lisabona cu Grecia.

"Noi vom fi fericiţi"
A doua zi, cînd au văzut fotografia, trei internaţionali galben-albaştri au reacţionat exact cum se aştepta Aftonbladet. "Vom vedea lacrimile lui Cristiano şi pe 19 noiembrie, după retur", a anunţat Lustig, în timp ce veteranul Kallstrom a meditat amuzat: "Dacă el va plînge la sfîrşitul barajului, înseamnă că noi vom fi fericiţi şi pregătiţi să traversăm Atlanticul, spre Brazilia".

Iar portarul Wiland a încheiat: "O imagine extraordinară pe care aş vrea s-o repetăm în acest mijloc de noiembrie. Lacrimile lui Ronaldo ne-ar duce la Mondial"

"Cristiano e mai bun ca Zlatan Ibrahimovici"
Totuşi, întrebat cine este mai bun, CR7 sau compatriotul Ibrahimovici, Lustig a recunoscut: "În ultimii ani, cred că Ronaldo a fost mai bun decît Zlatan".

333 de goluri a marcat Cristiano Ronaldo în 523 de meciuri jucate în toată cariera: la "naţională" are 43 de reuşite în 107 partide

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
1745flo
1745flo  •  15 Noiembrie 2013, 16:44

cred ca gelatu sta acasa la anu!

monere1980
monere1980  •  15 Noiembrie 2013, 15:55
Postat de strazi1 pe 15 Noiembrie 2013, 09:48

Mah, am urmarit evolutia Portugaliei in ultimul an, si sincer le va fi greu sa treaca de Suedia,ceva nu misca, oricum antrenorul e depasit de situatie deja are 4 ani de cand e pe banca Portugaliei, iar in ultimul meci cu Luxemburg Ronaldo nu a fost nici pe banca, probabil ca avea treaba omul :S, dar i-a dat tricoul cu nr. 7 lu' Bruma, probabil ca nu se mai suporta intre ei cei doi,oricum un mondial fara CR7 nu stiu ce farmec ar mai avea.

stiu eu! Ar avea farmecul pe care-l are cand joaca italia, germania, brazilia, sau ibracadabra. Farmecul asta o sa-l aiba. Sint atatia fotbalisti buni si de calitate incat n-o sa se simta lipsa lui CR7. Numai la ce jucatori au belgia si chile si imi dau seama ca spectacolul va fi arantat. O sa vezi!

monere1980
monere1980  •  15 Noiembrie 2013, 15:51
Postat de drimmero pe 15 Noiembrie 2013, 09:36

sanse minime pentru ei. suedezii ar trebui sa faca meciul vietii lor ca sa il poata opri pe Ronaldo sa califice Portugalia.

fii pe pace ca suedia e mai echipa decat portugalia si o sa mearga mai departe.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează