INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  FRANŢA - GERMANIA 0-1

VIDEO+FOTO Călcaţi de Hummers » Germaniei i-a ajuns golul lui Mats Hummels pentru a-i trimite acasă pe francezi

Articol de - Publicat sambata, 05 iulie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 05 iulie 2014 00:55

Albii sînt pentru a 12-a oară într-o semifinală de CM şi pentru a 4-a oară consecutiv. Dacă va fi folosit marţi, Klose va deveni primul jucător din lume cu 4 prezenţe în penultimul act


Joachim Low le-a promis suporterilor germani că-şi vor vedea favoriţii în semifinale şi s-a ţinut de cuvînt. Ajutat, e adevărat, şi de golul rapid al fundaşului Mats Hummels, care a obligat Franţa să-şi schimbe toată strategia. Degeaba. "Cocoşilor", printre cei mai prolifici pînă ieri, 10 goluri în 4 meciuri, nu le-a ieşit nimic. Şi pleacă acasă.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Au copiat Algeria
Deşi "formaţia cîştigătoare nu se schimbă", Deschamps şi Low n-au rezistat tentaţiei de a încerca să-şi surprindă adversarul din start. Dar adevărata surpriză a fost abordarea Franţei. Una foarte asemănătoare cu a Algeriei contra nemţilor. "Cocoşii" s-au baricadat în propria jumătate, lăsîndu-le posesia albilor, şi-au aşteptat greşeala ca să profite. Strategia a ţinut însă doar 12 minute. În al 13-lea, Kroos a executat perfect o "indirectă", iar Hummels a expediat balonul sub transversală: 0-1.

Gaura de la mijloc
Obligaţi să mute, "Les Bleus" au încercat să revină la ofensiva care le-a adus primul loc în grupă şi victoria în faţa Nigeriei, în "optimi". Numai că între apărare şi atac se căsca de fiecare dată o imensă gaură. Puţine idei, servicii defectuoase şi un Benzema, golgeterul!, destul de izolat între masivii fundaşi adverşi.

Putea fi mai rău
Perfect pentru Germania. Care-şi putea mări avantajul, dacă "centralul" Pitana vedea mîna lui Debuchy înfigîndu-se în tricoul lui Klose, scăpat în careul francez. Ieşiţi cu bine din situaţia delicată, oamenii lui Didier Deschamps au început treptat să-şi revină. Dar reluarea lui Valbuena, la o minge respinsă în faţă de Neuer, a fost deviată "peste" de Hummels (34). Şi s-a intrat în pauză cu 0-1.

Allez, Les Bleus!
Un avantaj subţire, pe care Franţa l-a contestat tot mai viguros la reluare. Jocul pe contre s-a sfîrşit însă mai mereu în faţa careurilor. Reacţia de pe bancă n-a întîrziat. Low, primul: Klose, out, intră vitezistul Schurrle. Replica lui Deschamps? Schimbare post pe post în defensivă: Koscielny pentru Sakho. Urmarea? Trei ocazii Franţa. Mai întîi Benzema, şut blocat, apoi Matuidi, direct pe Neuer, şi Hummels, la un pas de autogol.

Schurrle iartă Franţa
În plin forcing albastru, nemţii au reuşit să schimbe macazul. Schurrle l-a avut de două ori pe 2-0 în picior, dar a ratat lamentabil în loc să ucidă meciul. I-a acordat încă o şansă Franţei, iar Benzema era cît pe ce s-o fructifice. În ultima secundă. Dar Neuer, portarul-libero, a fost şi de data aceasta providenţial. Şi Germania e prima semifinalistă!


2 goluri a adunat Hummels cu cel marcat ieri. Cel mai prolific fundaş de la turneul final din Brazilia

11 meciuri din 11 au pierdut francezii cînd au fost conduşi la pauză la Mondiale
10 meciuri consecutive fără eşec la CM avea Deschamps, ca antrenor şi jucător. Serie încheiată aseară


"Secretul golurilor lui Mats? Bea mult lapte din soia"
Cathy Fischer, iubita lui Hummels

"Ne-am creat mai multe ocazii decît francezii. Dar pe final era cît pe ce să fim egalaţi. Bine că nu s-a întîmplat şi putem sărbători"
Phillip Lahm, căpitan Germania

Mondial special pe GSP.ro » Intră ACUM în cea mai spectaculoasă secţiune de pe site: meciuri live, statistici, infografii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
terminatorul3
terminatorul3  •  05 Iulie 2014, 14:38
Postat de terminatorul3 pe 05 Iulie 2014, 09:26

Deci germani au batut pe nemti , nu ? : )))

Pai asa au spus comentatorii , ca : au fost contacte dure intre germani si nemti ! : )))))))

bamse1901
bamse1901  •  05 Iulie 2014, 11:42

mi s-a parut putin fault la lovitura de cap

juliusmad
juliusmad  •  05 Iulie 2014, 10:30

hummers sau hummels? hotarati-va, gsp-istilor :)))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează