INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  SUA - GERMANIA 0-1

VIDEO+FOTO Fericiţi în ploaie » Germanii i-au contrazis pe amatorii de scenarii şi au cîştigat, 1-0 cu SUA

Articol de - Publicat vineri, 27 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 26 iunie 2014 22:58

Modeşti sub potopul de la Recife, americanii au terminat la egalitate de puncte cu Portugalia, 4, şi s-au calificat datorită golaverajului superior

Selecţionerii Low şi Klinsmann au făcut tot ce depindea de ei pentru a convinge lumea că între Germania şi SUA nu va exista un pact de neagresiune. Low şi-a scos de la cutie piesele grele, Schweinsteiger şi Podolski, şi a anunţat "ofensivă totală". Iar Klinsmann a trimis o scrisoare deschisă patronilor americani, sugerîndu-le să-şi învoiască angajaţii: "Înţeleg că ar putea afecta productivitatea firmelor, dar e pentru o cauză importantă. Echipa SUA are nevoie de susţinerea întregii naţiuni". Mai rămînea de acum ca jucătorii să facă abstracţie de faptul că o remiză califica ambele reprezentative în "optimi" şi să se bată pe viaţă şi pe moarte în ploaia de la Recife.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Fluieraţi să joace
Şi a început meciul. Cu "autobuzul" american parcat în faţa porţii şi-o dominare copleşitoare a nemţilor: 88 la sută posesie după primul sfert de oră. Însă finalizarea a lăsat de dorit. Muller a ratat o foarfecă, Podolski reluarea. Iar puţin mai tîrziu, Howedes şi Mertesacker s-au încurcat reciproc. Şi cam atît. Senzaţională, în schimb, reacţia tribunei. La prima tentativă a jucătorilor de a o lăsa mai moale, spectatorii au început să fluiere copios, obligîndu-i să mărească din nou ritmul. Totuşi, golul n-a venit: 0-0 la pauză.

Intră Klose, înscrie Muller
Nemulţumit cu ofensiva boantă din prima parte, Low l-a trimis în teren pe Klose, salvatorul din partida cu Ghana (2-2), în locul apaticului Podolski. Dar scorul îl va deschide Muller: 1-0 în minutul 55. Replica americanilor? Zero. Sugestivă, în acest sens, ciocnirea Bedoya - Jones în tentativa de a construi un atac.

La ralanti
Deşi şi-a menţinut dominaţia, Germania a început să reducă treptat din turaţie. De data asta fără a mai fi fluierată. Inclusiv de pe bancă semnalul a fost evident: Schweinsteiger şi Ozil la odihnă, de acum "optimile" au prioritate. Şi s-a terminat 1-0, cu două echipe fericite. Deşi învinşi, americanii, priviţi de preşedintele Obama din Air Force One, merg şi ei mai departe. La egalitate de puncte, 4, i-au depăşit pe portughezi graţie golaverajului superior.


13 din ultimele 23 de goluri ale Germaniei la Mondiale au fost marcate sau construite de Thomas Muller

Meciul era să se amîne
Potopul care s-a abătut ieri peste Recife a transformat rapid oraşul într-o adevărată Veneţie. A existat la un moment dat chiar ideea unei amînări a primului fluier, dar în urma inspectării terenului, delegaţii FIFA au decis: ora de start nu se modifică.

S-a lovit de arbitru
Momentul hilar al meciului l-a oferit americanul Jermaine Jones. Aflat în alergare şi atent la balonul jucat de un alt coechipier, mijlocaşul lui Beşiktaş s-a izbit de arbitrul Raşvan Irmatov, apărut în calea sa, şi-a căzut lat. Primul amuzat, chiar "centralul" din Uzbekistan.

SUA - Germania 0-1
T. Muller (55)
SUA: Howard - F. Johnson, Besler, O. Gonzales, Beasley - Beckerman, J. Jones - Zusi (85 Yedlin), Bradley, B. Davis (59 Bedoya) - Dempsey. Antrenor: Jurgen Klinsmann
Germania: Neuer - J. Boateng, Mertesacker, Hummels, Howedes - Schweinsteiger (76 Gotze), Lahm - Kroos, Ozil (89 Schurrle), Podolski (46 Klose) - T. Muller. Antrenor: Joachim Loew
Cartonaşe galbene: O. Gonzales (37), Beckerman (63) - Howedes (11)
Stadion: Arena Pernambuco (Recife)
Arbitru: Ravşan Irmatov (Uzbekistan

Clasamentul şi tabloul complet al Campionatului Mondial!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  29 Iunie 2014, 15:04
Postat de bobinatul pe 27 Iunie 2014, 12:04

Nu inteleg. Daca era egal tipa toata lumea ca a fost blat. Daca batea SUA iar era dubios pentru ca este imposibil ca SUA sa bata pe Germania. Nici cand a batut Germania nu e ok. Daca se intampla nu stiu ce sigur s-ar fi intamplat altceva aici... WTF?

dincolo... scz.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  29 Iunie 2014, 15:02
Postat de bobinatul pe 27 Iunie 2014, 12:04

Nu inteleg. Daca era egal tipa toata lumea ca a fost blat. Daca batea SUA iar era dubios pentru ca este imposibil ca SUA sa bata pe Germania. Nici cand a batut Germania nu e ok. Daca se intampla nu stiu ce sigur s-ar fi intamplat altceva aici... WTF?

nu a fost nici un blat. nemtii au jucat politicos, o repriza.) cand s-au convins cu totii ca :doncolo" e cum trebuie, au lasat putin politetea la o parte si au castigat. americanii au pierdut "onorabil". si merg mai departe..))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  29 Iunie 2014, 15:01

o partida impotmolita, destul de apatica in R 1, chiar suspecta pentru multi, dar o executie fericita a lui Muller a pus capat nu doar meciului, ci si suspiciunilor. germany merge de pe primul loc, in optimi. acolo vor avea un meci usor cu Vulpile..)) la prima vedere..)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează