INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  BRAZILIA - COLUMBIA 2-1

VIDEO+FOTO Fundaşii fac Brazilia frumoasă! » Visul "hexacampeao" continuă pentru Selecao, după 2-1 cu Columbia

Articol de - Publicat sambata, 05 iulie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 05 iulie 2014 01:37

Galben-verzii au înscris numai din faze fixe în eliminatorii, şi cu chilienii, şi cu columbienii, dar Scolari e fericit. Vrea trofeul după 12 ani, jocul nu-i interesează decît pe jurnaliştii brazilieni

Ce l-au mai criticat brazilienii pe Scolari! Nici fanilor, nici ziariştilor nu le plăcea jocul "naţionalei". Şi selecţionerul le-a răspuns în stilul său agresiv: "Dacă nu vă convine, duceţi-vă dracului!". Oricum, "să ţineţi minte, Selecao are o mînă pe trofeu", le-a mai spus Felipao. Ce se întîmplă dacă pierdeţi?, a fost întrebat. "Nu ar fi sfîrşitul lumii". Nu era sincer, doar îi ironiza pe reporteri. Fierbea de nervi, voia să le închidă gura, să le demonstreze cît de mult greşesc. De aceea, l-a schimbat numai pe Dani Alves (în afara suspendatului Luiz Gustavo), care îl supărase şi pe el. Dar i-a păstrat pe Fred şi Hulk, desfiinţaţi în presă.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

N-au mai plîns cariocas
Scolari ştia şi că statistica ţine cu steagul auriverde în duelurile directe. Columbienii nu bătuseră niciodată în Brazilia. Iar ultima lor victorie (una din cele două) în faţa cariocas fusese în iulie 1991. În urmă cu 23 de ani! Plus că nu marcaseră decît în trei din ultimele 12 partide face-to-face. "Îi putem bate, oricît de buni ar fi acum", a anunţat Luiz Felipe.

O singură grijă avea. Îşi vor reveni psihic jucătorii lui după teribilul meci cu Chile. "Sînteţi bărbaţi, terminaţi cu plînsul!", le-a cerut Carlos Alberto, căpitanul campionilor din 1970, enervat să-i vadă în genunchi şi cu lacrimile şiroindu-le pe obraji la penaltyurile din "optimi". Scolari a chemat psihologul la Granja Comary. I-a ajutat? Da!

Încă un gol din corner. Al 3-lea!
Aseară, galben-verzii i-au ţinut nonstop sub presiune pe columbieni. Au pasat rapid şi au accelerat ritmul în apropierea careului advers. Şi, după numai 7 minute, au deschis scorul la Fortaleza. Însă nu dintr-o superacţiune colectivă. Tot din corner, cum s-a întîmplat la trei din ultimele patru goluri ale Braziliei la acest Mondial!

Neymar (la primul assist la Copa 2014) a centrat, Carlos Sanchez dormea în centrul careului, fără să-l vadă pe Thiago Silva, care s-a strecurat abil prin spatele rivalului neatent, marcînd cu genunchiul. Cel mai rapid gol al Selecao în actuala competiţie şi al treilea în eliminatorii din istoria CM, după Vava (1958, minutul 2) şi Ronaldo (2006, minutul 5). Şi primul marcat de un căpitan carioca la turneul final de la Rai 1994!

"Los Cafeteros" au reacţionat, au surprins de cîteva ori pe contraatac, dar au greşit exact cînd ar fi trebuit să se concentreze mai mult. La şut sau la ultima pasă. Şi nu au nimerit poarta 30 de minute! Cînd gazdele aveau deja 5-0 la mingi cadrate!

Fabulos, Luiz! Ca Juninho!
Scolari era mulţumit. Cifrele iar erau de partea sa. Numai o dată pierduse Brazilia la CM după ce încheiase prima repriză în avantaj. Se baza pe apărătorii lui, care şi creează, care şi dau goluri, nu doar distrug. În minutul 69, Felipao a mai primit o confirmare, poate cea mai bună.

Lovitură liberă de la 30 de metri, pe axul terenului. David Luiz a mai încercat o dată. Multe şuturi nu i-au ieşit, însă acesta a fost miraculos. Vă mai amintiţi de Juninho Pernambucano, vrăjitorul fazelor fixe de la Lyon? La fel a tras David aseară. O folha seca perfectă, balonul nici nu s-a învîrtit în aer şi s-a oprit sub bară. 2-0.

Şi în 2002 tot Scolari era!
Brazilia exulta. S-a predat Columbia? Nici vorbă! Jucătorii lui Pekerman au plonjat în atac, James a scăpat în sfîrşit din pînza de păianjen-capcană întinsă de adversari şi i-a pasat lui Bacca, faultat în careu de Julio Cesar. Penalty, alt gol al lui Rodriguez, al 6-lea! Golgeterul CM 2014 a marcat mai multe goluri decît o făcuse Columbia la precedentele două Mondiale (5). Dar nu a mai putut salva acest meci, deşi el şi colegii săi au împins Brazilia în corzi, au forţat-o să se apere cu 11 jucători în propriul careu.

Numai că Brazilia e în semifinale. Visul "hexacampeao" n-a dispărut. Şi acum va întîlni Germania, pe care a învins-o ultima oară. 2-0 în finala CM 2002. Cînd selecţioner era Luiz Felipe Scolari.

54 de faulturi au fost fluierate ieri în meciul Brazilia - Columbia, recordul acestui turneu final

A căzut la bucuria golului!
Fază comică petrecută chiar după deschiderea scorului. Brazilienii au făcut grămada bucuriei în colţul terenului ca să-l felicite pe Thiago Silva, iar Neymar, care centrase perfect din corner, a ajuns ultimul traversînd gazonul. Neatent, atacantul a alunecat şi a căzut lîngă colegi. :) L-a ajutat Hulk să se ridice!

Thiago Silva suspendat
Carlos Velasco Carballo a scos greu cartonaşul galben din buzunar aseară, deşi meciul a fost încins, cu multe dueluri peste limita regulamentului şi peste 50 de faulturi. "Centralul" spaniol, cu o medie de 7 avertismente în La Liga, l-a sancţionat abia în minutul 64 pe Thiago Silva. Stoperul care, aflat la limita suspendării, va rata semifinala cu Germania!

Gol columbian anulat
Chiar înainte de golul de 2-0, columbienii egalaseră. Reuşita lui Yepes a fost anulată însă, corect, de Velasco Carballo pentru un ofsaid semnalizat de la margine, în care se găseau doi jucători ai lui Pekerman. Los Cafeteros au protestat şi la "directa" din care a punctat David Luiz, considerînd că n-a fost fault la James Rodriguez.

Neymar scos cu targa
Golgeterul brazilienilor la acest turneu final n-a mai prins sfîrşitul meciului. Neymar a ieşit lovit, după o intrare dură a lui Zuniga, acuzînd dureri puternice la spate. A fost scos pe targă în minutul 88 şi apoi înlocuit cu Henrique, ajungînd la spital pentru a se stabili cît de serioasă este accidentarea decarului.

James Rodriguez a ajuns la 6 goluri
James Rodriguez, golgeterul Cupei Mondiale, cu 5 goluri şi două assist-uri pînă ieri, a "beneficiat" de un tratament special din partea brazilienilor. Starul Columbiei a avut mereu cel puţin doi adversari în preajmă, jucătorul lui Monaco avînd o prestaţie slabă în prima repriză. Mai mult, Rodriguez a generat faultul din care David Luiz a marcat golul superb din lovitură liberă. Columbianul a reacţionat imediat: a dat pasa pentru Bacca la penalty-ul echipei sale, pe care l-a executat perfect. Rodriguez a ajuns la cel de-al 6-lea gol de la CM, el înscriind în toate cele 5 meciuri ale Columbiei. Ultimul jucător care reuşise această performanţă a fost brazilianul Rivaldo în 2002.

BRAZILIA - COLUMBIA 2-1
Au marcat: Thiago Silva (7), David Luiz (69) - James Rodriguez (78 penalty)
BRAZILIA: Julio Cesar - Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Paulinho (86 Hernanes), Fernandinho - Hulk (83 Ramires), Oscar, Neymar (88 Henrique) - Fred.
Antrenor: Luiz Felipe Scolari
COLUMBIA: Ospina - Zuniga, Zapata, Yepes, Armero - Guarin, C. Sanchez - Cuadrado (80 Quintero), James Rodriguez, Ibarbo (46 Adrian Ramos) - T. Gutierrez (70 Bacca).
Antrenor: Jose Pekerman
Cartonaşe galbene: Thiago Silva (64), Julio Cesar (78) - James Rodriguez (67), Yepes (69)
Stadion: Castelao (Fortaleza)
A arbitrat: Carlos Velasco Carballo (Spania)

Mondial special pe GSP.ro » Intră ACUM în cea mai spectaculoasă secţiune de pe site: meciuri live, statistici, infografii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  05 Iulie 2014, 14:18

Nossa Selecao, HexaCampeao ! felicitari maxime pentru victorie, pentru jocul exceptional din prima repriza, pentru abnegatia dusa la paroxism, din repriza a doua (nu imi explic de ce atata adrenalina, cand ai 2-0 cu 20 de minute inainte de final...)). si multe regrete pentru ca unul dintre Starurile Mondialului a fost accidentat atat de urat si nu va mai putea sa ne incante cu jocul lui deosebit.

djeurofighter
djeurofighter  •  05 Iulie 2014, 11:20
Postat de eucutine pe 05 Iulie 2014, 11:07

esti mai natarau ca el...pai i-am spus asta de n ori, dar mintea de bibilica nu l-a dus sa lucreze mai cu perdea, mai ales unul care vedea clone la altii peste tot. tocmai el se gasea sa vorbeasca...macar sa taca dracului din gura!

Döbitocul ala mai are si clonele "Ghete_de_aur_furate" (nu stiu daca i-am scris corect nick-ul) si "antimilitienisecuristi". Mai are si cel putin o clona cu Rapid, aia cu Corsicanu la avatar este tot a lui. El mai esti si "inginerulololbehaitoarea". Ca sa nu mai spun ca si pe mine m-a clonat, cel putin numele. :))

eucutine
eucutine  •  05 Iulie 2014, 11:07
Postat de djeurofighter pe 05 Iulie 2014, 11:00

Tu esti mai nataru ca el daca nu ti-ai dat seama din prima ca el este Valahul. :))))))))))))))))

esti mai natarau ca el...pai i-am spus asta de n ori, dar mintea de bibilica nu l-a dus sa lucreze mai cu perdea, mai ales unul care vedea clone la altii peste tot. tocmai el se gasea sa vorbeasca...macar sa taca dracului din gura!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează