INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  CROAŢIA - MEXIC 1-3

VIDEO+FOTO Mexican Fiesta » "El Tri" se impune cu 3-1 şi trimite Croaţia acasă

Articol de - Publicat marti, 24 iunie 2014 00:00 / Actualizat marti, 24 iunie 2014 01:29

Aztecii au terminat pe locul secund în grupă şi vor disputa o ”optime” de foc, cu Olanda lui Robben şi Van Persie


Tricou verde, şort negru, jambiere roşii. În acest echipament, Mexicul n-a ratat "optimile" ultimelor 5 turnee finale. Acum îi este de ajuns o remiză. Şi mai e acest portar parcă de gumă, Ochoa. Mai ales datorită lui, echipa lui Miguel Herrera n-a încasat nici un gol la CM 2014. Inclusiv Brazilia e eşuat în faţa fostului coleg al lui Mutu la Ajaccio. Croaţia? Împotriva atîtor atuuri, mai că-ţi vine să spui "n-are nici o şansă!".

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Veşti proaste
Europenii ştiu însă că o victorie ar fi de aur, iar remiza i-ar califica doar dacă Brazilia ar pierde la Brasilia, în faţa Camerunului. Puţin probabil, aşa că Modrici, Olici şi Mandzukici împing jocul spre poarta lui Ochoa. Şi fac pressing sus cînd mingea e la adversar. Doar că prima ocazie îi aparţine lui Hector Herrera: trasor în "transversală". Iar de la Brasilia vin veşti proaste: Neymar a deschis scorul.

Ofensivă boantă
Mexicul, cel puţin asta-i senzaţia, preferă să stea la cutie şi să profite de eventualele greşeli ale adversarului, care-şi reia ofensiva. Cam boantă, lipseşte surpriza. Şi dintr-o dată, tribunele sînt în picioare. Verzi sau roş-albi, toată lumea celebrează golul de 1-1 al camerunezilor. Dar nu pentru mult timp, fiindcă Neymar face "dubla" (36). Situaţia la pauză: Mexic şi Brazilia sînt în "optimi"!

Furie aztecă
Şi nu trec 4 minute din repriza a doua că la Brasilia se face 3-1 pentru Selecao. De acum, croaţii nu mai au decît o opţiune: victoria. Dar acolo, în faţă, nu se leagă nimic. Au noroc că arbitrul Ravşan Irmatov are orbul găinilor la henţul în careu al lui Srna, dar nu-i ţine multă vreme. Înfuriaţi, mexicanii se năpustesc spre careul lui Pletikosa, iar golurile nu întîrzie. Două în trei minute: Marquez, 0-1 (72), Guardado, 0-2 (75). Iar în final, Hernandez, urmat de Persici. Scor final, 1-3. Verzii sînt în "optimile" CM pentru a 6-a oară consecutiv şi vor întîlni Olanda, Croaţia pleacă acasă.


4 e numărul echipelor europene care se întorc deja acasă: Spania, Anglia, Bosnia şi Croaţia

A fost penalty la Srna!
Încă un nume pe lista arbitrilor de expediat acasă: Ravşan Irmatov. "Centralul" din Uzbekistan a avut mari probleme cu henţurile croaţilor. Pe Pranjici l-a iertat de-un "galben", iar cu Srna s-a dovedit chiar mai generos. La 0-0, în minutul 64, căpitanul croaţilor a respins ca un portar la şutul lui Chicharito Hernandez, din interiorul careului mare, însă Irmatov n-a acordat cuvenitul penalty. A luat şi o decizie justă, eliminarea lui Rebici (89).

Croaţia - Mexic 1-3
Perisici (87) / R. Marquez (72), Guardado (75), J. Hernandez (82)
Croaţia: Pletikosa - Srna, Corluka, Lovren, Vrsaljko (58 Kovacici) - Rakitici, Pranjici (74 Jelavici) - Perisici, Modrici, Olici (69 Rebici) - Mandzukici. Antrenor: Niko Kovaci
Mexic: Ochoa - Aguilar, F. Rodriguez, R. Marquez, Moreno, Layun - H. Herrera, J. Vasquez, Guardado (85 M. Fabian) - G. dos Santos (63 J. Hernandez), O. Peralta (79 C. Pena). Antrenor: Miguel Herrera
Cartonaşe galbene: Rakitici (9) / R. Marquez (39), J. Vasquez (67)
Cartonaş roşu: Rebici (89)
Stadion: Arena Pernambuco (Recife)
Arbitru: Ravşan Irmatov (Uzbekistan)

Cifrele partidei, clasamentul, infografii şi multe alte informaţii speciale de la Campionatul Mondial!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (8)
eugeniustin
eugeniustin  •  24 Iunie 2014, 15:34
Postat de gerula9mm pe 24 Iunie 2014, 12:14

Ca si olandezilor cu Chile, si mexicanilor le'a fost usor sa joace asteptand greseala adversarului si pe contraatac. In ciuda scorului asta nu'i face neaparat mai buni decat adversarii lor.

problema e ca si croatia a jucat, sau a incercat, acelasi lucru.nu au avut deloc vana si nu au avut tupeu.au sperat la pomana si au plecat acas cu buza umflata

gerula9mm
gerula9mm  •  24 Iunie 2014, 12:14

Ca si olandezilor cu Chile, si mexicanilor le'a fost usor sa joace asteptand greseala adversarului si pe contraatac. In ciuda scorului asta nu'i face neaparat mai buni decat adversarii lor.

bobinatul
bobinatul  •  24 Iunie 2014, 11:02

Olanda o sa aiba un meci greu cu Mexic...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează