INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  OLANDA - COSTA RICA 0-0, 4-3 LA PENALTY-URI

VIDEO KruXXL » Asul din mîneca lui Louis Van Gaal: portarul Tim Krul a intrat în istorie deşi a stat mai puţin de un minut pe teren

Krul va apăra și la șutul lui Umana. Decisiv! // Foto: Reuters
Krul va apăra și la șutul lui Umana. Decisiv! // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 07 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 06 iulie 2014 22:31

Selecţionerul olandez a dezvăluit că l-a pregătit special pe goalkeeperul lui Newcastle pentru loviturile de departajare: ”Are detentă, e impozant şi poate ajunge în toate colţurile porţii”.

Doar 46 de secunde pe teren, în ultimul minut al prelungirilor "sfertului" cu Costa Rica, şi apoi eroul Olandei, cu două parade la loviturile de departajare! Selecţionerul Louis van Gaal a riscat enorm cu Tim Krul, primul portar din istoria Mondialelor introdus doar pentru loteria penalty-urilor, dar a cîştigat.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Tim era cel mai potrivit. Are detentă şi e impozant. Poate ajunge în toate colţurile porţii şi l-am pregătit special pentru aceste lovituri. Iar decizia am luat-o cînd am văzut că ne apropiem de minutul 90 şi nu reuşim să marcăm. Am presimţit că se va ajunge la penalty-uri", a dezvăluit selecţionerul Louis van Gaal.

O dată intrat, Krul a făcut chiar exces de zel, şicanîndu-şi adversarii: "De pildă, cînd trebuia să execute Bryan Ruiz, m-am apropiat de el şi i-am zis că ştiu exact unde va trage". Şi i-a parat şutul! A doua intervenţie, decisivă, a avut-o apoi la Umana.

Dar şi în cele trei situaţii în care a fost învins, portarul lui Newcastle a ghicit colţul. Secretul? "Pur şi simplu aştept ultimul moment pentru a alege în ce direcţie să plonjez".

"Cillessen n-a ştiut"
După ce i-a lăsat locul între buturi lui Krul, Cillessen a şutat nervos în sticlele cu apă de pe margine. Selecţionerul Van Gaal a lămurit apoi, la conferinţa de presă, reacţia titularului său: "Lui Cillessen nu i-am spus ca va fi înlocuit dacă ajungem la penalty-uri. Riscam să-i provoc o decepţie. Dar va reveni în poartă cu Argentina".

Pinto acuză arbitrajul
Selecţionerul costarican Jorge Luis Pinto a pus eliminarea echipei sale şi pe seama arbitrului Irmatov. "Am avut penalty clar, la faultul lui Vlaar asupra lui Umana. Dar nu ni l-a dat", s-a plîns Pinto. "Şi n-a fost prima oară. La fel am păţit şi cu Italia, şi cu Grecia. De fiecare dată arbitrii au greşit împotriva noastră. FIFA trebuie să facă ceva".

2 penalty-uri, dintr-un total de 20, apărase Krul pînă sîmbătă în tricoul lui Newcastle

7 zile a exersat Krul numai penalty-uri, cu antrenorul portarilor olandezi, Frans Hoek

1,93 metri înălţime are portarul Krul, eroul olandezilor la loviturile de departajare

"Fiecare jucător are calităţi şi acestea trebuie folosite cînd ajută. Krul a fost cea mai bună alegere şi ne felicităm pentru asta" (Louis van Gaal, selecţioner Olanda)

"La acest nivel, succesul atîrnă de multe ori de un fir de păr. Uneori e nevoie de noroc, iar alteori de un al şaselea simţ" (De Telegraaf, cotidian olandez)

"Şi acum, Messi! Cum îl vom opri? Dar argentinienii cum îl vor stopa pe Robben?" ( Patrick Kluivert, secund Olanda)

624998-olanda-costa-rica.jpg

Intră pe MONDIAL GSP.RO: meciuri LIVE, infografii spectaculoase, statistici real-time!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
luhter
luhter  •  07 Iulie 2014, 13:21

Desi am tinut cu Costa Rica, decizia si idea lui Van Gaal de-a avea un portar foarte antrenat pentru penaltiuri a fost geniala

bobinatul
bobinatul  •  07 Iulie 2014, 11:08

Respect Van Gaal!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează