INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  CROAŢIA - ISLANDA 2-0 (0-0 ÎN TUR)

VIDEO Simunazici » Croaţii s-au calificat, dar sînt acuzaţi de incitarea fanilor

Articol de - Publicat joi, 21 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 20 noiembrie 2013 22:23

Stoperul Simunici, 35 de ani, i-a salutat pe ultraşi ca filonaziştii din al Doilea Război Mondial: "Pentru patrie". I s-a răspuns: "Sîntem gata!"


FIFA a amendat deja federaţia de la Zagreb, în octombrie trecut, cu 28.000 de euro, pentru acelaşi salut al propriilor ultraşi ce i-au avut ca modele pe ustaşi (o mişcare croată fascistă din Al Doilea Război Mondial). Pentru Josip Simunici, fundaşul central născut în Australia, acel avertisment nu conta.

Marţi seară, după calificare, Simunici a luat o portavoce şi a strigat spre fanii radicali: "Pentru patrie!". Corul extremiştilor din peluză i-a răspuns: "Sîntem gata!".

La sfîrşit, cînd i s-a atras atenţia, agresivul stoper a mimat candoarea: "Cineva trebuie să înveţe şi istorie în ţara asta. Nu simt nici un pic de teamă. Dacă am creat probleme, eu răspund". Numai că forul croat va fi iarăşi sancţionat. Mai dur.


"Nu am făcut nimic rău, am susţinut Croaţia, patria mea. Ce aveţi cu mine?"
Josip Simunici, stoper Croaţia


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
vladutz13
vladutz13  •  21 Noiembrie 2013, 09:58

Ca de obicei articolul e neclar, nu-i vad vreo vina din ce se spune aici.... dar probabil pe langa ce a strigat a si facut un salut nazist. Pentru ala merita sa fie suspendat.... daca a tipat doar "Pentru patrie", ar fi culmea sa-i faca ceva.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează