INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  OLANDA - UNGARIA 8-1

VIDEO Vantasmagoric » Ne temeam de batavi? Fantasticii portocalii i-au năucit pe maghiari cu un incredibil 8-1!

Articol de - Publicat sambata, 12 octombrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 12 octombrie 2013 00:47

Spectaculos. Fotbal total, ocazii în cascadă şi multe goluri. Şi hat-trick Van Persie, devenit golgeterul all-time al Olandei: 41 de reuşite în 80 de meciuri!


Şi dacă n-ar fi vrut să-i bată, olandezii tot i-ar fi devastat pe unguri. Atît de mare e diferenţa! Iar cînd trebuie să-l impresionezi pe Van Gaal (cazul majorităţii jucătorilor batavii), să-l faci să te ia cu ochii închişi la Mondial, zbori pe teren.

Click aici pentru VIDEO!

A refuzat să fie rezervă
Şi a mai fost un amănunt aseară: Van Persie mai avea două goluri pentru a-l egala pe Kluivert în topul golgeterilor Olandei. Vîrful lui Man. United era nerefăcut, piciorul stîng îl durea încă, nu s-a antrenat decît o dată la lot înaintea partidei cu maghiarii. Van Gaal l-a sfătuit să stea pe bancă, "te voi folosi marţi, la Istanbul". Dar Robin i-a răspuns: "Îmi doresc să joc. De aceea am venit la «naţională»! Să joc. Eu sînt căpitanul, locul meu e pe gazon". Van Gaal de-abia aştepta. "Eşti titular!".

A urmat o nebunie. Pînă la pauză, oaspeţii nici n-au văzut mingea. Portocaliii, care au schimbat doar stoperii la start (De Vrij - Indi rezerve, Bruma - Vlaar în teren), au făcut poate cel mai bun joc al lor în aceste preliminarii. Rapid, tehnic, agresiv, mereu în mişcare, dominant. Fotbal total. Şi goluri muuulte!

Frumoasa îmbrăţişare a golgeterilor
1-0, Van Persie. Nu cu capul, cu umărul! :) 2-0, Strootman, tot cu capul. 3-0, Lens, şut puternic. 4-0, Van Persie, iarăşi cu capul, la finalul unei acţiuni-rachetă, ce i-a ameţit pe unguri. Stop-joc, în minutul 42. RvP a sprintat spre margine şi l-a îmbrăţişat pe Kluivert. Aveau amîndoi 40 de goluri. Dar, nu! "Robin Hood" a mai vrut unul. Şi hat-trick Van Persie. El era primul: 41 de goluri.

"V-am zis eu, românii sînt mai bine plasaţi"
Între timp au marcat şi maghiarii, dar mai bine n-o făceau, i-au enervat pe batavi. Şi 5-1, 6-1, confuzul Devecseri, de-abia intrat, a înscris în propria poartă, şi 7-1, Van der Vaart, şi 8-1, Robben. Pe bancă, Van Gaal îşi trecea ultima notiţă pe foaia prinsă de clip-board. A făcut cu ochiul, parcă spre unguri: "V-am zis eu, cu tot respectul, dar românii sînt cel mai bine plasaţi pentru locul 2 şi baraj". Aşa spusese joi, la ultima conferinţă.

Citeşte şi: CALCULELE României pentru Mondial: 5-0 cu Estonia + victorie minimă Turcia = 100 % baraj!

34 de goluri le-au înscris olandezii ungurilor în ultimele 6 partide directe (minimum 4 pe meci)

"Am creat 90 de minute de presiune. Cu România, la 4-0 acasă, au fost 75 de minute de presiune, acum a fost perfect. Am vrut şi am putut, ne-a ieşit absolut tot. O realizare extraordinară"
Van Gaal, selecţioner Olanda

"În ultimele zile, m-am antrenat cu greu, dar am decis să risc în dimineaţa meciului. Acesta e într-adevăr fotbalul de calitate la care visăm"
Van Persie, golgeter Olanda

Şi-a dat demisia Egervari!
Aseară, imediat după meciul de pe Amsterdam ArenA, selecţionerul maghiar Sandor Egervari a anunţat că nu mai rămîne la "naţională"! "Am venit aici să luptăm pentru locul 2 în grupă şi am pierdut cu 8-1. Eu sînt marele vinovat. Nu mai pot fi antrenorul Ungariei. Îmi dau demisia imediat".

OLANDA - UNGARIA 8-1
(Van Persie 16, 42, 53, Strootman 25, Lens 38, Devecseri 64, Van der Vaart 86, Robben 90 / Dzsudzsak 47 penalty)
OLANDA: Vorm - Janmaat, Bruma, Vlaar, Blind - Van der Vaart, N. de Jong, Strootman (81 Fer) - Robben, Van Persie (62 Kuyt), Lens. Antr. L. van Gaal
UNGARIA: Bogdan - Vanczak, Korcsmar, Guzmics, Kadar (46 Devecseri) - Hajnal (46 Elek), Varga - Koman, Bode, Dzsudzsak - Nemeth (78 Nikolics). Antr. S. Egervari
A arbitrat Martin Atkinson (Anglia)

Clasament grupa D
1. Olanda 9 8 1 0 31-5 25 +26
2. Turcia 9 5 1 3 16-7 16 +9
3. România 9 5 1 3 17-12 16 +5
4. Ungaria 9 4 2 3 19-19 14 0
5. Estonia 9 2 1 6 6-18 7 -12
6. Andorra 9 0 0 9 0-28 0 -28

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
1kosti
1kosti  •  13 Octombrie 2013, 00:51

La nationala noastra trebuie un Van Gaal macar pe vre-o 2 ani. Sa vedeti atunci o noua generatie cu performante macar la nivel de calificari la turnee finale... Cu imaturi gen Pitzurca, o sa fie foarte greu de calificat si dupa el o sa se aleaga praful. Inlocuitorul o sa reia reconstructia si tot asa. Mare pacat.

vlad57
vlad57  •  12 Octombrie 2013, 18:50
Postat de vlad57 pe 12 Octombrie 2013, 18:43

Prietene te enervezi degeaba. In fotbal mai exista si notiunea de antrenor, care are rolul de a aseza echipa in teren, de a gandi o strategie de joc, de la faza de aparare la cea de atac, in raport de jucatori, pentru a le valorifica cat mai bine calitatile si in raport de adversari ca sa le contracareze punctele forte samd. De ani buni acest rol ii este complet necunoscut acestui Putzirica care arunca niste baieti pe teren, nu mai spun cum ii selectioneaza (fara vreo idee), si ii pune sa se apere si cand pot sa se duca la atac. Ti se pare ca asta e antrenorat. tu ce crezi ca trebuie sa faca un antrenor? Sa scuipe seminte si sa urle? De ani buni nationala NU ARE ANTRENOR!!!! JOACA BARBUT

Si ca sa continui... jucatori sa stii ca avem. Nu de top, dar medii la nivel european avem. Un tip cu mai mult de un neuron stingher ca Putzirca ar scoate rezultate acceptabile. Ce ne enerveaza pe toti astia care de ani tipam ca ipochimenul Putzirca tre sa plece este lipsa oricarei idei de joc la nationala. Nu avem nimic impotriva sa joace numai cu tineri daca construieste o echipa pentru europene. dar nu se vede ABSOLUT NIMIC. Nici o structura de jucatori de baza, nici o gandire tactica, nici macar o schita de scheme la faze fixe. NINIC NIMIC. Doar un joc la plesneala, haotic, cu o adunatura de jucatori care nu stie nici unul ce are de facut. Adica HAOS la fel ca in capul lui Putzirica.

vlad57
vlad57  •  12 Octombrie 2013, 18:43
Postat de 17.nentori pe 12 Octombrie 2013, 14:17

Ce vina are Piturca, mai orbilor, daca n-are cu cine? Dac-ar veni un staff cu Del Bosque, Mourinho, J. Löw, Van Gaal, Prandelli, Capello, si cine mai vreti voi la un loc, si tot n-ar scoate nimic de la ignorantii astia care se cred fotbalisti, limitatilor! Daca ies prosti ca Dragomir, mimi, Ivanovici, chiar Reghe ş.a. si spun ca Piturca e slab, noi suntem atat de prosti incat nu vedem ca n-avem fotbal? Chiar avem ce cauta in Brazilia? Sa admitem, prin absurd, ca mergem acolo, nu credeti ca am avea cam aceeasi soarta cu a Stelei in UCL?

Prietene te enervezi degeaba. In fotbal mai exista si notiunea de antrenor, care are rolul de a aseza echipa in teren, de a gandi o strategie de joc, de la faza de aparare la cea de atac, in raport de jucatori, pentru a le valorifica cat mai bine calitatile si in raport de adversari ca sa le contracareze punctele forte samd. De ani buni acest rol ii este complet necunoscut acestui Putzirica care arunca niste baieti pe teren, nu mai spun cum ii selectioneaza (fara vreo idee), si ii pune sa se apere si cand pot sa se duca la atac. Ti se pare ca asta e antrenorat. tu ce crezi ca trebuie sa faca un antrenor? Sa scuipe seminte si sa urle? De ani buni nationala NU ARE ANTRENOR!!!! JOACA BARBUT

Vezi toate comentariile (14)
Comentează