INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  COSTA RICA - GRECIA 1-1, 5-3 LA PENALTY-URI

Vitamina K » Eroul Keylor Navas! A strîns în jurul lui o echipă şi întreaga naţiune costaricană

Articol de - Publicat marti, 01 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 30 iunie 2014 20:21

Portarul de 27 de ani a respins penalty-ul lui Gekas calificînd ”Los Ticos” în ”sferturi”: ”A fost pentru familie, pentru prieteni, pentru Costa Rica şi pentru Dumnezeu”


Dacă naţionala Costa Ricăi pregăteşte acum "sfertul" cu Olanda e şi meritul lui Keylor Navas (27 de ani). Cel mai bun portar de pînă acum al Mondialului, cu doar un gol primit din acţiune în 4 partide, a consfinţit calificarea "Los Ticos" apărînd penalty-ul lui Gekas la lovituri de departajare.

"Această paradă e pentru familie, pentru prieteni, pentru Costa Rica şi pentru Dumnezeu", a mărturisit costaricanul la final. Da, pentru Dumnezeu. Keylor e un tip foarte religios. Înaintea fiecărei partide se aşază pe linia porţii, deschide braţele şi recită din epistola Sfîntului Pavel către Galateni: "Caut eu bunăvoinţa oamenilor sau pe a lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aş plăcea oamenilor, n-aş fi rob al lui Hristos".

Relaţia cu Divinitatea l-a propulsat mereu pe Keylor. În 2012 a trecut de la Albacete la Levante pentru 150.000 de euro, iar sezonul trecut a fost desemnat cel mai bun goalkeeper din La Liga: 163 de parade, 80 la sută decisive, 15 partide fără gol primit. Înaintea lui Courtois, portarul campioanei Atletico! Şi acum face furori în Brazilia.


7 parade a avut Navas, duminică, în "optimea" cu Grecia. MVP-ul partidei pentru a doua oară la acest Mondial

1 milion de oameni, aproape un sfert din populaţie, au ieşit pe străzi în Costa Rica pentru a sărbători calificarea

Mondial special pe GSP.ro » Intră ACUM în cea mai spectaculoasă secţiune de pe site: meciuri live, statistici, infografii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close