INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  SPANIA - ISRAEL, VINERI, 21:45, DIGI 1, GSP.RO

Atmosferă ostilă și alertă teroristă la meciul Spaniei: ”Cartonaș roșu pentru Israel!”

O sută de cartonașe roșii vor fi îndreptate de suporteri pe El Molinón împotriva Israelului
O sută de cartonașe roșii vor fi îndreptate de suporteri pe El Molinón împotriva Israelului

Articol de - Publicat joi, 23 martie 2017 00:00

Manifestația de protest de la Gijón a Mișcării BDS, militantă pentru eliberarea Palestinei, va continua și pe El Molinón.

"Naționala" Israelului va juca mâine într-o atmosferă ostilă la Gijón. Pentru că în ziua meciului cu Spania este programată manifestația de protest a Mișcării BDS, militantă pentru eliberarea Palestinei, ce se va continua pe stadionul El Molinón cu acțiunea "Cartonaș roșu pentru Israel"!

Roșu în minutele 17 și 48

Unicul oraș cu club în Primera División a cărui Primărie susține oficial BDS (boicot, sancțiuni și dezinvestiții), filiala Comitetului Național Palestinian, îi va primi pe oaspeți cu picturi și postere având mesaje agresive, într-un eveniment prevăzut pentru 19:00, în Piața Institutului.

Două ore mai târziu, ambasadorul Daniel Kutner va fi martor din tribuna oficială la momentele de protest. Din minutele 17 și 48. "Aluzie la 1917 și 1948, în care o parte a puterilor occidentale au permis ocuparea teritoriilor palestiniene, provocând sute de victime și refugiați prin purificarea etnică", scrie jurnalul iberic AS.

"Dăunător fotbalului"

"Protestele și manifestările organizate în țări străine cu sprijin local nu ajută relațiile diplomatice și procesul de pace. Pot afecta și imaginea excelentă a fotbalului spaniol în Israel, datorată lui Real și Barcelonei", a avertizat Hamutal Rogel, purtătorul de cuvânt al Ambasadei israeliene.

Alertă teroristă de grad 4!

Măsuri de securitate excepționale vor fi luate pe El Molinón, prin suplimentarea forțelor statale și a polițiștilor locali. Jucătorii israelieni vor fi păziți de agenți Mossad, în zona stadionului fiind instituită o alertă teroristă de grad 4 și mobilizate unități de geniști, poliție călare și elicoptere.

"Spania are mulți fani foarte buni care vor ști să lase politicul în afara fotbalului. Invit publicul să se delimiteze de acest protest"
Haim Revivo, fost internațional israelian și atacant Celta

"Dincolo de orice polemică, sperăm că lucrurile cele mai interesante nu se vor petrece în afara stadionului, ci în interior, pe gazon"
Hamutal Rogel, purtător de cuvânt al Ambasadei israeliene

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  23 Martie 2017, 09:19

Cum poti va vorbesti de "relatii diplomatice si proces de pace" atita timp cit tara iti este ocupata cu acordul "Mamei SUA"? Poti sa vorbseti despre un "proces de pace" atita timp cit Israelul vrea sa continue colonizarea Cisiordaniei si a terenurile istorice palestiniene in "numele stabilitatii"? Da, stabilitate, dar in favoarea cui? Si, mai ales, cine decide soarta unui popor? Se mai poate vorbi de libertare? Povesti de adormit palestinienii.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează