INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ROMÂNIA - DANEMARCA, AZI, 21:45, GSP.RO ȘI TVR 1

Brambureală cu căpitanul » Daum a încercat să se eschiveze, dar a stârnit episoade hilare la conferință

Chiricheș și Daum, liderii naționalei de mâine seară
Chiricheș și Daum, liderii naționalei de mâine seară

Articol de , - Publicat duminica, 26 martie 2017 00:00

Chiricheş şi-a recăpătat banderola purtată la Euro 2016. Situația a oferit episoade hilare cu selecționerul.

Vlad Chiricheş urmează să fie căpitanul "tricolorilor" diseară, cu Danemarca, aşa cum a anunţat ieri Gazeta în ediţia print.

Ştirea a fost confirmată de site-ul oficial al FRF într-un video informaţional, ba mai mult, fundaşul lui Napoli l-a înlocuit pe Dragoş Grigore la conferinţa de presă de aseară. Apărătorului îi revine banderola pe care a purtat-o la Euro 2016, va avea această onoare în premieră în mandatul lui Daum.

Neamţul a părut consternat atunci când a fost chestionat referitor la decizia de a-i pune banderola pe braţ lui Chiricheş. Vlad tocmai vorbise de acest detaliu înaintea discursului selecţionerului, în imediata proximitate a germanului.

"Cine a zis că va fi căpitan?!" a fost foarte mirat Daum. Şi s-a creat un moment hilar, antrenorul fiind înştiinţat că informaţia a apărut şi pe frf.ro, iar ofiţerul de presă al forului, Gabriel Berceanu, transmiţând că UEFA ar fi recomandat ca la conferinţa oficială să fie invitat şi căpitanul.

Doar că înainte de dialogurile "tricolorilor", la danezi au participat Cornelius şi Delaney, căpitanul tradițional fiind Kjaer!

"România are mulţi lideri"

După zâmbete şi râsete de complezenţă, herr Daum a încercat să dreagă busuiocul: "Vom vedea la meci cine va fi căpitan. Nu e important să vorbesc cu presa despre cine va purta banderola, ci cu jucătorii".

Asta după ce conferinţa a fost deschisă practic cu această chestiune, privind banderola, iar neamţul a răspuns: "Să schimbi căpitanul se poate întâmpla oricând, în meci, înainte de meci. România are mulţi lideri, Dragoş Grigore, Vlad Chiricheş, Mihai Pintilii. Mulţi pot fi căpitani. Nu e ceva special, eu am o relaţie deosebită cu toţi jucătorii".

Eschiva neamţului

Dragoş Grigore fusese anunţat la începutul săptămânii că va participa la conferinţa de aseară din postura de lider al "naţionalei".

Doar că punerea banderolei pe braţul lui Chiricheş a schimbat planurile federalilor, ieri Vlad fiind anunţat că va participa la întâlnirea cu ziariştii.

Daum a vorbit după conferinţă cu colaboratorii săi spunând că s-a eschivat intenţionat la acel dialog cu media: "Voiam mai întâi să-i anunţ pe jucători în vestiar decizia schimbării căpitanului, nu să afle din presă".

"Nu trebuie să ne gândim la meciurile cu danezii din 2003. Să nu ne gândim la trecut, ci doar la viitor, pozitiv"
Vlad Chiricheş, căpitan România

"Grigore e căpitanul. E căpitanul meu!" ;)
Christoph Daum, selecționer România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează