INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ROMÂNIA - DANEMARCA, DUMINICĂ, GSP.RO ȘI TVR 1

Christian Eriksen, cel mai influent jucător danez, nu concepe altceva decât victoria în România: ”Un eșec ar fi o lovitură de moarte!"

Articol de - Publicat miercuri, 22 martie 2017 00:00

La 25 de ani, Christian Eriksen se apropie de vârful carierei. Iar acum, înaintea meciului de la Cluj, playmakerul danez e într-un moment perfect la Tottenham.

A fost decisiv la 10 goluri în ultimele șase partide, având deja cel mai bun sezon în patru ani la Londra: a adunat până acum 26 de puncte (10 goluri și 16 assisturi) în toate competițiile. Și mai sunt încă două luni de jucat!

Al 13-lea gol din afara careului în Premier

Duminică, la 2-1 cu Southampton, blondul din Middelfart a marcat iar, cu un șut de la distanță foarte bine plasat. Al 13-lea gol din afara careului în 4 stagiuni la Spurs. Nimeni nu a mai reușit o asemenea performanță în Premier League din septembrie 2013.

Șutul, iată principalul atu al lui Eriksen! Și cu dreptul (piciorul de bază), și cu stângul. Plus pasa decisivă, pentru că vede jocul mai iute decât majoritatea celor din jurul său.

"Ne-am stabilizat, ne-am văzut adversarii"

Venit după cel mai inspirat an la "națională" (6 goluri în 9 partide), Christian și-a păstrat optimismul, deși vikingii au două înfrângeri în primele 4 meciuri din preliminarii. "N-avem niciun motiv să nu credem în calificarea la Mondial. Ne-am văzut adversarii, ne-am stabilizat și mai sunt multe puncte în joc", a declarat scandinavul, avertizând: "Important e să nu mai pierdem. Încă un eșec ar fi o lovitură de moarte. Trebuie să câștigăm. Inclusiv în România".

3 goluriși 7 assisturi a adunat Christian Eriksen în ultimele 6 meciuri jucate la Tottenham

6 goluria marcat Eriksen în 2016 la "națională" în 9 meciuri, jumătate din totalul reușitelor pentru Danemarca; are 12 goluri în 66 de partide

Dirijorul lui Tottenham

Sezon Goluri Assisturi
2016-17 10* 16
2015-16 8 16
2014-15 12 5
2013-14 10 12

* Reușite în toate competițiile.

"Tactica noastră va fi afectată, dacă Jørgensen și Dolberg nu se refac"

Åge Hareide a primit două vești proaste în același timp: cei mai percutanți atacanți ai săi, Nicolai Jørgensen și Kasper Dolberg, golgeterii lui Feyenoord și Ajax, s-au accidentat la aductori și sunt încă incerți pentru deplasarea la Cluj. "Ambii vin în Germania cu noi, pentru minicantonament, și vedem ce se va întâmpla. Sper să-i avem duminică, în România. Însă nu le vom pune sănătatea în pericol, forțându-i!", a declarat selecționerul. "Absența lor ne va afecta tactica. Putem juca în ofensivă cu doi sau trei atacanți". Hareide a încercat să creeze confuzie pentru Daum: "Împotriva kazahilor, au fost trei în față, Nicolai evoluând pe stânga. El poate fi și vârf, dar Kasper preferă acea poziție. Totuși, ultimul a început pe dreapta la Ajax. Ne vom decide în funcție de rezultatele testelor lui Jørgensen și Dolberg".

Schmeichel, danezul anului!

Luni seară, Kasper Schmeichel a fost ales cel mai bun fotbalist danez al anului, a doua oară la rând, în ancheta realizată de federație și de postul TV2. În vârstă de 30 de ani, portarul campion în Premier League cu marea revelație Leicester, numărul 1 la "națională", i-a depășit în opinia jucătorilor și fanilor pe Christensen (M'Gladbach), Eriksen (Tottenham) şi Delaney (Bremen), toți colegi de lot.

Premiile 2016

  • Cel mai bun fotbalist danez: Kasper Schmeichel (Leicester)
  • Cel mai bun jucător din campionat: Thomas Delaney* (Copenhaga)
  • Cel mai mare talent danez: Kasper Dolberg (Ajax)
  • Cel mai frumos gol: Christian Eriksen (Danemarca - Kazahstan 4-1)

* S-a transferat în ianuarie la Bremen.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
vicol_vali
vicol_vali  •  23 Martie 2017, 07:17

Eu sper să jucăm în roșu, danezii cînd văd galben se agită. Vă rog frumos.

maric
maric  •  22 Martie 2017, 20:05

La Tottenham are cine să îi dea pase, mă refer la Eric Dier, Wanyama sau Dembélé ci chiar fundașii. Dar la Națională frate nu are cine să îți dea pase decisive. Eu zic că Stanciu, Chipciu, Alibec, Keseru, Răzvan Marin la închidere batem fara probleme. Hai România!

helioglobalus
helioglobalus  •  22 Martie 2017, 20:03

*** ăsta de Cluj ne poartă ghinion! Am luat 3 cu Lituania, chiar nu mai erau oraşe, decât *** lui Boc?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează