INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ROMÂNIA - DANEMARCA, AZI, 21:45, GSP.RO ȘI TVR 1

Danezii schimbă și ei sistemul » Hareide testează azi al 6-lea atac în 11 meciuri!

Selecționerul Hareide caută în acest grup de 22 de jucători varianta ideală pentru meciul de diseară // Foto: Raed Krishan
Selecționerul Hareide caută în acest grup de 22 de jucători varianta ideală pentru meciul de diseară // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 26 martie 2017 00:00

Nici Jørgensen n-a venit la Cluj. Accidentările și lipsa de formă a unor jucători îl forțează pe selecționer să folosească o ofensivă nouă. Și va alege un "trident" în atac: Braithwaite - Cornelius - Vibe.

Åge Hareide ar fi vrut să joace la Cluj cu Jørgensen și Dolberg. Ei erau cei mai în formă atacanți. Dar ambii au venit la lot accidentați, acuzând dureri la aductori. Dolberg a părăsit lotul rapid, fără să se antreneze. Jørgensen a rămas tot cantonamentul de la München. Degeaba.

Selecționerul a sperat într-o recuperare miraculoasă, însă așteptarea a fost zadarnică. Ieri, după 3 zile în care s-a pregătit separat, vârful lui Feyenoord nu s-a îmbarcat în cursa spre Cluj. S-a dus direct în Olanda, la club. Nerefăcut.

Numai Cornelius a mai fost titular cu Hareide

Hareide e obligat să mute iar în ofensivă. Azi, tehnicianul norvegian va folosi a 6-a avangardă în al 11-lea său meci pe banca vikingilor. "Vreau stabilitate, dar leziunile și lipsa de formă ne-au tot lovit în ultima vreme", a declarat el în Ekstra Bladet.

Dintre cei 5 atacanți titularizați (12, în total) în precedentele 10 partide, doar unul va fi pe teren din primul minut împotriva "tricolorilor": Cornelius, prezent în "11"-le de start și la 4-1 cu Kazahstan. Ceilalți lipsesc. Jørgensen, Poulsen, Fischer și Rasmussen.

Trei atacanți cu 5 goluri împreună la lot

Hareide a apelat de 9 ori la un sistem 3-5-2 și numai o dată la 4-3-3, în ultimul joc oficial, contra kazahilor. Iar acum ar repeta tactica din 11 noiembrie. A doua oară în 4-3-3.

Cornelius vârf e sigur. "Andreas a evoluat foarte bine cu Kazahstan și e în formă la FC Copenhaga. Sper să ne ajute și duminică", a declarat Hareide. El va fi probabil încadrat de Braithwaite și Vibe. Chiar dacă împreună nu au decât 35 de selecții și 5 goluri la "națională".

Se consultă cu căpitanul

Selecționerul a dezvăluit că nu ia nicio decizie esențială fără să se consulte cu principalii jucători. În primul rând cu Simon Kjær, căpitanul, dar și cu Eriksen și Schmeichel.

"Discut mereu cu căpitanul. El este alter ego-ul meu pe teren și trebuie să înțeleagă toate schimbările pe care le fac", a declarat Hareide pentru cotidianul Ekstra Bladet. "Vorbesc și cu Eriksen și Schmeichel. Individual sau cu toți trei împreună. E important ca idele mele să le placă".

"Nu mă interesează adversarii"

Simon Kjær, liderul apărării, nu-și analizează adversarii direcți la pregătirea dinaintea meciurilor. "Poate o făceam în urmă cu cinci ani. Acum, nu mă interesează. Nu-mi pierd timpul uitându-mă la interminabile ședințe video. Nu vreau să aflu decât care e piciorul de bază al atacanților și mijlocașului ofensiv. Ca să le știu traseele".

"Joc mai bine dacă simt presiune asupra mea. E mai pasionant când lumea așteaptă totul de la mine"
Andreas Cornelius, atacant Danemarca

3goluri în 11 meciuri a marcat Cornelius la "națională"; Braithwaite are o reușită în 14 partide, iar Vibe tot una în 10 întâlniri

10meciuri are norvegianul Åge Hareide ca selecționer al Danemarcei: 5 victorii (două oficiale), două remize și 3 eșecuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează