INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  SUA - MEXIC 1-2

Dedicație pentru Trump » Moment impresionant înainte de SUA - Mexic 1-2: jucătorii s-au fotografiat împreună

Toți jucătorii într-o poză comună în Ohio // FOTO AFP
Toți jucătorii într-o poză comună în Ohio // FOTO AFP

Articol de - Publicat duminica, 13 noiembrie 2016 00:00

Jucătorii americani și mexicani s-au fotografiat împreună, un răspuns la atacul lui Donald Trump din campania prezidențială: ”Imigranții mexicani sunt violatori și traficanți”.

Culmea! Acest meci s-a jucat la Columbus, Ohio, chiar statul care l-a propulsat pe Donald Trump președinte cu trei zile înainte. După o campanie extrem de violentă, cu atacuri în toate direcțiile, inclusiv împotriva vecinilor: "Imigranții mexicani sunt violatori și traficanți de droguri. Voi ridica un zid la frontieră".

Însă vineri, fanii din Ohio pregătiseră un banner cu un mesaj elocvent: "Fără rasism, fără sexism, fără homofobie și fără nicio scandare discriminatorie". Iar jucătorii celor două echipe s-au amestecat într-o fotografie unică. Alb-negru-alb-negru! Altă dedicație pentru Trump.

La sfârșit, s-au bucurat doar mexicanii. Care au învins cu un gol marcat în minutul 89 de veteranul Rafa Marquez (ex-Barcelona), stoperul de 37 de ani, cu 134 de selecții la "națională". El și "El Tricolor" le-au provocat americanilor prima înfrângere acasă în preliminariile CM. După 15 ani.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează