INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ROMÂNIA - POLONIA, VINERI, 21:45, TVR 1, GSP.RO

Forțele de ordine din București intră în stare de alertă » Vin 300 de ultrași polonezi!

Suporterii polonezi sunt recunoscuți pentru spectacolul pe care-l crează în tribune, dar și pentru incidentele provocate în afara stadioanelor
Suporterii polonezi sunt recunoscuți pentru spectacolul pe care-l crează în tribune, dar și pentru incidentele provocate în afara stadioanelor

Articol de - Publicat miercuri, 09 noiembrie 2016 00:00

Forțele de ordine de la București au intrat în alertă: galeria poloneză va ajunge în România fără o organizare centralizată, iar printre suporteri vor exista câteva sute aflați în bazele de date ale autorităților de la Varșovia.

Meciul de vineri se anunță un moment tensionat nu doar pentru "tricolori", aflați în fața unei partide cruciale pentru CM 2018, ci și pentru forțele de securitate.

Polonezii vor avea 3.000 de susținători în tribune, care nu vor efectua însă deplasarea spre București în mod organizat, ci pe cont propriu: cu avionul, cu autobuzul, cu mașini personale.

Dispersarea lor va îngreuna ținerea sub control a unei galerii cu grad înalt de risc. Asta mai ales pentru că, printre suporterii leșilor, se anunță inclusiv un grup de 300 de ultrași. Iar unul dintre pericole este acela al unor încăierări între ei în București, fiindcă băieții cu mușchi provin de la echipe rivale, cu dușmănii istorice în campionatul polonez.

În plus, există, evident, perspectiva unor ciocniri cu fanii români, motiv pentru care urmează să fie aduse probabil efective suplimentare de ordine din județele limitrofe Capitalei.

Tentativa dejucată de la Astana

Riscul unor incidente și în tribune nu e de subestimat. Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, a remarcat recent la DolceSport că "dincolo de scorul partidei, mi-e frică de probleme cu fanii la meciul cu Polonia. Până acum, n-a fost niciun meci al naționalei fără ca niște oameni care spun că susțin echipa să nu provoace pagube financiare federației.

Nu cred că a fost vreo partidă fără amendă de 15 sau 20 de mii de euro. Noi suntem în situația în care putem fi suspendați, trebuia să jucăm cu Finlanda cu porțile închise, am amânat această decizie, dar suntem în vizorul UEFA. Chiar n-aș vrea ca meciul cu Danemarca să se joace fără spectatori".

FRF s-a ales cu o amendă de 7.000 de dolari inclusiv după deplasarea din Armenia, unde fanii români au călcat iar pe bec: torțe, fumigene, scandări împotriva UEFA și FIFA. Iar în Kazahstan ar fi fost dejucată o tentativă care se putea lăsa cu urmări și mai dure decât sancțiunile financiare.

Suporterii au încercat să introducă pe stadion bannere cu mesaj anti-sovietic, plus un alt arsenal pirotehnic. Controalele dure de la Astana au zădărnicit însă operațiunea pusă la cale de fani, ferind astfel prima reprezentativă de consecințe imediate mai severe.

2.800de bilete mai erau disponibile aseară pentru meciul cu Polonia de vineri

2e numărul tichetelor cumpărate până acum de fanii români pentru amicalul din deplasare cu Rusia, programat marțea viitoare, pe 15 noiembrie

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  09 Noiembrie 2016, 10:43

Problema e relativ simpla. Daca ati avea un batalion de dragusance, echipate la modul http://www.camdolls.com/p/19rve38, plus cateva butoaie cu palinca...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează