INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU 0-3

FOTO Fără suporteri cu Danemarca? Fanii au folosit abundent materiale pirotehnice de-a lungul meciului, o petardă a aterizat lângă Lewandowski!

Articol de - Publicat sambata, 12 noiembrie 2016 00:00

E primul meci al lui Daum pe Arena Naţională, iar urmaşii lui Sobieski ar fi gata de sacrificii cu duiumul pentru a-i strica momentul selecţionerului străin de pe banca "tricolorilor".

Dar în cetatea bucureşteană nu sunt doar câteva zeci de străjeri, ci 50.000 de steaguri, baloane şi suflete venite să ajute la cel dintâi succes al României pe teren propriu în actuala campanie.

"Împreună" cât o ţară

Chiar dacă n-a pornit lansat către Mondiale, naţionala a capacitat emoţia unui public dornic de succese, bucurie şi entuziasm faţă de singura echipă în care mai poate investi vise. Când galbenii ies pe gazon, coregrafia de la tribuna a doua desenează tricolorul din cartoane şi mesajul "Împreună" exact pe locul devenit celebru la Steaua - City, cu farsa teribilă întinsă de "câini" şi acel "Doar Dinamo" care a făcut înconjurul planetei. Cum ar fi fost ca acum să vedem un neaşteptat "Only Poland", fuge prin minte un gând simpatic, dar asta ar fi însemnat deja un conflict diplomatic.

În tradiţia locului, ovalul de beton nu duce lipsă însă de împunsăturile între galeriile bucureştene plasate la peluze opuse, cu mesaje ironice, vorbe colorate şi mesaje criptate, precum acesta afişat de steliştii echipaţi în negru: "«Unitate naţională» o glumă proastă, frustrările vă unesc împotriva noastră".

Ne atacă şi din tribune

Iar leşii contribuie la peisaj cu un cocktail provocator, "Ria, Ria, Ungaria", care evident că încinge reacţia, între grupurile apropiate de români şi polonezi încep să zboare torţe, huiduieli şi petarde, iar un atac prin înaltul tribunei către sectorul oaspeţilor e stopat în ultima secundă de jandarmi.

Din păcate, lumina nu vine nici din iarbă pentru noi, căci golul-slalom al lui Grosicki amuţeşte pentru câteva secunde întreaga arenă, mai puţin, evident, nebunia alb-roşie din colţul peluzei poloneze, unde isteria a atins cote paroxistice. Cu repetarea sloganelor "Ria, Ria, Ungaria" şi "Ţiganii, ţiganii"!

Răspunsul e un val de "România, România", un impuls şi pentru echipă. Indiferent cum merge însă meciul, golurile nu pot veni din tribune! De acolo cade însă o petardă la jumătate de metru de Lewandowski, atacantul lui Bayern se prăbuşeşte sub impactul exploziei, iar centralul Skomina opreşte partida. E ultimul avertisment înaintea unei posibile întreruperi definitive a meciului, anunţul vine prin staţie în timp ce Lewa se ridică agale, susţinut de oamenii din staff-ul său medical. Oricum, ne paşte o amendă ca-n filme şi aproape sigur o partidă cu porţile închise contra Danemarcei, în martie!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
marius.bxl
marius.bxl  •  12 Noiembrie 2016, 11:00

Sau agitat degeaba suporterii cu petardele.nu era necesar sa mai introducă petarde pe stadion deoarece daum a introdus 14 petarde pe teren de ultima generație care sunt mobile și a-și pot alege tinta

tihi
tihi  •  12 Noiembrie 2016, 09:23

Ar trebui sa ne exclude din calificare!!!Si asa este ratata....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează