INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  POLONIA - ROMÂNIA, SÂMBĂTĂ, 21:45, TVR1, GSP.RO

Motivul uluitor pentru care Lewandowski ar vrea să se califice Danemarca, și nu România la Mondial: "Îmi tot repetă că i-am salvat viața"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 07 iunie 2017 09:49

Căpitanul polonez are o legătură specială cu Danemarca. Mai multe rude ale atacantului trăiesc acolo unde el și-a petrecut deseori vacanța de vară în copilărie. Un jurnal danez a găsit o fotografie în care el apare îmbrăcat în echipamentul complet al "naționalei" vikingilor.

La mijlocul preliminariilor, Polonia e aproape sigur calificată direct la Mondialul de anul viitor, având 6 puncte înaintea locului secund.

Iar golgeterul ei, și golgeterul grupei E, Robert Lewandowski, ar vrea Danemarca alături la turneul final din Rusia. De ce? Cotidianul danez BT a descoperit motivul: relația specială pe care atacantul lui Bayern München o are cu această țară scandinavă.

A fost salvat de la înec în Marea Nordului

Potrivit BT, căpitanul polonez are mai multe rude stabilite în Danemarca, vizitând constant împreună cu părinții regatul din nordul Europei în anii '90 pentru a-și petrece vacanțele de vară din copilărie.

Într-o asemenea vacanță, micul Robert a fost salvat de la înec de sora sa Milena, moment povestit și de mama lui, Iwona, în cartea "Lewandowski - Povestea adevărată", apărută în 2013.

"Aceea a fost prima călătorie în străinătate a lui Robert. Eram în Danemarca. Se juca în mare cu mingea și era atât de vrăjit de ce făcea încât nu a realizat că se îndepărtează de mal. La un moment dat, nu l-am mai văzut. Și, la acea vreme, nu știa să înoate. Milena a sărit imediat în apă și l-a salvat", a dezvăluit Iwona.

Nici Milena nu a uitat acel episod: "Robert juca întotdeauna fotbal în apă. Îi plăcea la nebunie. A ajuns într-un loc în care apa a devenit brusc mai adâncă. Într-o clipă, a dispărut, pur și simplu. Eram singura care îl urmăream atunci și nu m-am mai gândit, m-am aruncat după el. Astăzi, râdem amândoi când ne amintim acea zi. «Mi-ai salvat viața!», îmi tot repetă și ne amuzăm copios".

Tricoul cu numărul 9, purtat de Povlsen

BT a descoperit o fotografie care dovedește pasiunea lui Lewa pentru fotbalul danez. Pe 23 ianuarie 1997, la 8 ani și jumătate, a apărut la o petrecere la școală îmbrăcat în echipamentul din 1992 al "naționalei" alb-roșii, campioană europeană în Suedia. Avea numărul 9, purtat la acea competiție de faimosul vârf Flemming Povlsen.

Hat-trick chiar contra nordicilor

Acum, jucătorul în vârstă de 28 de ani speră să se califice și Danemarca la Mondial. Dar, când intră el pe gazon, primul lui gând e să înscrie, împotriva oricui.

Și vikingii au simțit-o pe propria piele ce înseamnă să joci contra lui Lewandowski. Atacantul polonez le-a dat trei goluri pe 8 octombrie 2016, la Varșovia (3-2). Se vor mai întâlni o dată: la Copenhaga, pe 1 septembrie. 

8 goluria marcat Lewandowski în preliminariile CM 2018, al doilea golgeter al acestei campanii de calificare în zona Europa; primul e Ronaldo (9 reușite)

43 de goluria înscris Lewa în 47 de meciuri jucate pentru Bayern sezonul trecut în toate competițiile

80.000.000 €este cota lui Robert Lewandowski, potrivit site-ului de analiză financiară transfermarkt.de

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  07 Iunie 2017, 15:01

Continutul articolului nu-i o premisa logica din care sa rezulte ca ceea ce si-ar dori Lewandowski este perfect indreptatit sa se-ntample. Din doua, una; fie titlul este gresit ales, fie argumentatia este prost realizata. Iar a treia ar fi aceea ca, nu-mi pare sa avem ceva sanse cat sa obtinem fie macar si-un egal. Cam asa stau lucrurile acum in privinta valorii echipei noastre nationale.

paulg40
paulg40  •  07 Iunie 2017, 12:16

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

spinoza
spinoza  •  07 Iunie 2017, 10:42

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează