INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  OLANDA - FRANȚA 0-1

Olandezii nu prea mai au speranțe după eșecul cu Franța, 0-1: ”Un Van Persie veți mai vedea în 10 ani!”

Fundașii olandezi sunt uluiți, dar portarul Stekelenburg își repară greșeala de la gol și salvează un altul ca și făcut. Putea fi 0-2
Fundașii olandezi sunt uluiți, dar portarul Stekelenburg își repară greșeala de la gol și salvează un altul ca și făcut. Putea fi 0-2

Articol de - Publicat miercuri, 12 octombrie 2016 00:00

Fostul director al Federației (KNVB), Bert van Oostveen, nu le dă nicio speranță fanilor dezamăgiți după eșecul în fața vicecampioanei Europei.

Să pierzi în fața vicecampioanei Europei, Franța, nu e chiar o tragedie. Se poate întâmpla oricui. Dar cine a urmărit mai atent Olanda, luni seară, a înțeles că din spectaculoasa "Portocală Mecanică" a deceniilor trecute n-a rămas cine știe ce.

Prea puțin pentru Griezmann

După absența de la Euro 2016, prima din 1984 încoace, selecționerul Danny Blind a forțat un schimb de generații. Dar dacă un Karsdorp, Promes sau Propper poate fi de ajuns pentru un 4-1 cu Belarus și o remiză în Suedia (1-1), pentru adversari precum Griezmann sau Pogba reprezintă prea puțin.

Staff-ul, un haos

Și nici nu sunt semne că s-ar zări o luminiță cât de mică la capătul tunelului. La nivelul staff-ului e un haos total. Blind a fost părăsit în vară de asistentul Dick Advocaat, Ruud Gullit n-a fost dorit de Federație ( KNVB), situație în care și Marco van Basten a preferat să stea deoparte.

Nicio minune în 6 luni

Iar în ceea ce privește aria de selecție, fostul director al KNVB, Bert van Oostveen, tocmai le-a dat suporterilor cea mai proastă veste posibilă. "Există «Școala Olandeză 2.0», într-adevăr. Dar e abia la început. Nimeni nu poate cere rezultate în șase luni", a avertizat acesta, convins că "un Robin van Persie veți mai vedea probabil peste zece ani!".

"Nu mă identific cu această echipă. N-o recunosc. Nu e Olanda. În istoria noastră au mai fost perioade de ruptură. Acum e una dintre acestea"
Ruud Krol, fost internațional olandez

"N-am avut noroc. Stekelenburg a greșit la gol, iar nouă ni s-a refuzat un penalty clar la hențul lui Koscielny"
Danny Blind, selecționer Olanda

"Olanda n-are nimic pentru a reconstrui anii strălucitori. Clasa lui Klaassen, talentul indiferent al lui Depay și personalitatea lui Strootman și Blind nu ajung"
Gazzetta dello Sport, cotidian italian

2șuturi cadrate au expediat olandezii în confruntarea cu Franța. Într-un meci acasă!

5e media notelor primite de jucătorii lui Blind în L'Equipe. Cel mai slab, decarul Propper (3)

Portocala pe tobogan

  • 13.10.2015: Eșecul în fața Cehiei, 2-3, parafează absența Olandei de la Euro, după 32 de ani
  • 17.08.2016: Selecționerul Danny Blind e părăsit de asistentul Advocaat după numai 3 meciuri
  • 29.08.2016: Team-managerul Hans Jorritsma vrea să plece, dar jucătorii, în frunte cu căpitanul Sneijder, trimit Federației o scrisoare prin care solicită să fie păstrat în staff
  • 30.08. 2016: Bert van Oostveen demisionează din funcția de director al KNVB, apoi Van Basten anunță că preferă un post la FIFA
  • 10.10.2016: Olanda pierde în fața Franței, 0-1, și cade pe locul 3 în grupa A 

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează