INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ROMÂNIA - POLONIA 0-3

Porumboiu continuă atacurile la FRF: "Burleanu e doctorand în securitate şi nici securitatea pe stadion n-a fost în stare să o asigure"

Prestația lui Dragoș Grigore și a celorlalți tricolori a stârnit furia lui Porumboiu
Prestația lui Dragoș Grigore și a celorlalți tricolori a stârnit furia lui Porumboiu

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 noiembrie 2016 00:00

Adrian Porumboiu lansează un atac violent asupra şefilor de la Casa Fotbalului, dar și a lui Christoph Daum: "Ne-ai vrăjit și păcălit destul. Dacă ești neamț și ai onoare, dă-ți demisia!"

Să fi trecut vreo 12 ore de la finalul meciului cu Polonia şi ecranul telefonului mobil se aprinde şi îmi arată "Porumboiu". Fostul arbitru şi patron al Vasluiului e indignat de ce a văzut.

"Măi Dane, meciul ca meciul, că au râs de noi, dar imaginea de final, de imediat după fluierul lui Skomina, m-a făcut, aşa, să mă simt mic, mic de tot în fotbalul românesc. L-am văzut pe Boniek, marele Boniek!, cum stătea în gura tunelului şi cum a intrat imediat ca să-l strângă în braţe pe antrenor. Ce imagine, bravo lor, polonezilor, că au dat fotbalul pe mâna unor oameni mari! La noi e Ciurli Burli ăsta. Doamneee, jos am ajuns, serios! Mi-ar fi plăcut să-l văd pe Gică Popescu acolo, dar ţara asta a luat-o pe drumuri greşite rău de tot...".

De aici s-a născut un dialog în care Porumboiu n-a menajat pe absolut nimeni: antrenori, jucători, conducători.

- Ce v-a dezamăgit cel mai tare la acest meci?
- Ce meci?! Ăsta n-a fost, domnule, meci! Meci e când joci fotbal, când te baţi, când arăţi ceva, când vezi o tactică, o strategie. Ne-au călcat în picioare, aşa ceva de mult n-am mai văzut la echipa noastră naţională!

"Daum păcăleşte cu vrăjeală, exact ca Lopez Caro"

- Cine credeţi că e principalul vinovat?
- Ştiţi cum e cu Daum ăsta? Fix cum am păţit eu cu Lopez Caro. Omul a venit, vorbea frumos, avea vrăjeală multă, vorbele la el, te fermeca în discurs, dar când intram pe teren nu băteam pe nimeni. El tot îmi zicea ce bine lucrează, că el construieşte ceva şi la meciuri iarăşi pierdeam. Până a venit Steaua, ne-a dat 3-0 şi atunci i-am zis «Hai, valea, că tu m-ai minţit suficient, du-te tu de unde ai venit şi lasă-mă cu filosofia ta!». Aşa şi cu Daum, tot vorbeşte pe la televizor, ne dă lecţii, ţine lecţii antrenorilor români, dar când coboară pe teren e vai de el.

- Şi credeţi că...?
- Cred că dacă tot ni s-a zis că e neamţ adevărat şi că ce onoare au nemţii ăştia, atunci dă-ţi, nene, demisia! Păi, după ce eşti umilit cu 3-0 şi nu baţi pe nimeni în 4 meciuri, că ăla cu Armenia nu-l pun, ăla nu e meci, 11 contra 10, atunci trebuie să pleci. Singur! Să mai stai pentru ce? Gata, s-a terminat!

- Jucătorii?
- I-am văzut pe unii, săracii... Doamne, Dragoş Grigore... Regretam că nu l-am luat la Vaslui, acum, după ce am văzut meciul ăsta, nu mai regret. Păi, poate pe la Huşi să poţi să faci faţă cu acest nivel. La fel şi Stanciu, dacă ar fi jucat ca vineri seara, niciodată nu l-aş fi cumpărat la Vaslui.

- Antrenor nu avem, jucători nu avem, deci...
- Nici măcar şefii ăştia fabricaţi de la FRF n-au fost în stare să-şi facă treaba la meciul ăsta! Păi, bine, mă, tu, Burleanu, ai făcut facultatea şi ţi-ai luat doctoratul în securitate şi nici măcar securitatea pe stadion nu eşti în stare să o asiguri?!

"Dâncu îl ţine în braţe pe Burleanu"

- Ha, ha, ha!
- OK, n-ai nicio treabă cu fotbalul, ai ajuns cum ai ajuns la FRF, dar dacă tot te pricepi la securitate, că acolo ai făcut şcoala, atunci asigură securitate pe stadion, nu?

- Ce vină are el că ne-a bătut Polonia?
- N-are el nicio vină, aveţi dreptate, el nu ştie cu ce se mănâncă sportul ăsta şi funcţia pe care o are. Printre alţii, îl ţine în braţe Vasile Dâncu, domnul vicepremier. Luaţi-l, fraţilor, acasă şi spălaţi-vă pe cap cu el dacă vă place atât de mult Burleanu! Să-l ducă Dâncu unde vrea pe Burleanu, dar să nu ne mai umilească atât la FRF! Păi, ce pretenţie aveam de la meciul România - Polonia când duelul a fost, de fapt, Burleanu - Boniek? 0-3 e chiar puţin.

- Burleanu acuză că a preluat un sistem corupt.
- Pfff, asta cu greaua moştenire e apanajul tuturor oamenilor mici care nu sunt în stare să producă progres. Burleanu face parte din ăia crescuţi în eprubete, făcuţi artificial. Ce treabă are el cu fotbalul? Dacă am ajuns să ne conducă unul care are doctoratul în securitate, iar al doilea om din FRF să fie fost şef de vulcanizare, atunci punem cruce. Gata, e caz închis!

- Dar nici Gică Popescu n-ar putea să fie la FRF!
- N-ar putea? De ce n-ar putea?

"Hoeness poate şi Gică Popescu nu?"

- Păi, a fost condamnat, a făcut puşcărie...
- Serios? Şi ce? N-a plătit pentru asta? Nu şi-a ispăşit pedeapsa? Pe toţi cei care susţin ce mi-ai zis tu acum îi întreb şi eu: «Ştiţi cumva în ce funcţie este acum Uli Hoeness, după ce a ieşit din puşcărie?».

- Se pregătește să revină în aceeași funcţie ca şi înainte, președinte la Bayern Munchen!
- Şi atunci, cum facem? A fost condamnat pentru evaziune de peste 20 de milioane şi uite că în Germania e posibil să revină unde a lucrat! Gică Popescu nu poate la FRF? România e mai presus de Germania? Nu primim lecţii de la nemţi? Nu ni se dă exemplu Christoph Daum că e neamţ? Nu v-ar plăcea să-l vedem pe Gică Popescu ca pe Boniek, coborând după un meci ca să îmbrăţişeze antrenorul? Nu v-aţi simţi mândri ca români?

- Cei din actuala FRF susţin că au pornit pe un drum, de a stârpi corupţia!
- Ha, ha, ha!... Reţineţi, în România, 80% din cei care vorbesc pe la televizor despre corupţie sunt corupţi! Gică Popescu trebuie să fie preşedintele FRF, nu Burleanu! Nu vedeţi că ăştia de acum au distrus tot? Nu mai avem aproape nimic din fotbal şi din economie, cred că nici fotbal în sală nu mai există. Să plece Burleanu, să-i ia şi pe Bodescu, pe Dâncu şi pe încă doi-trei şi să-şi facă o echipă de minifotbal. Poate la sportul ăla se pricep!

"Suntem singura ţară din lume care stă şi dezbate doar tema corupţiei, când de fapt corupţia e făcută aproape în totalitate de străinii de aici, dar dintre ei au de suferit cel mult unu la sută. Fotbalul e doar un mic eşantion al economiei României, nu face notă discordantă"
Adrian Porumboiu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
cneius
cneius  •  13 Noiembrie 2016, 15:21

Bine, bine, cine-i "Dan" cel care vorbeste la telefon ?

radu978
radu978  •  13 Noiembrie 2016, 14:23

Mai Dane, pai daca Gica Popescu s-a inhaitat cu mafiotii cine-i de vina?

222861004751392
Nacaru Muresan  •  13 Noiembrie 2016, 10:26

asta dupa ce a facut securitatea beton chiorului a fost impins in fata de chior in detrimentul lui gica popescu fiind conjunctura inintea alegerilor al acestuiea cu justitia calculat si bine ochit dar de atunci sa dus dracu fotbalul si albitrajul romanesc demisia ba burla hu

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close