INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  SERBIA - ȚARA GALILOR 1-1

VIDEO Omagiu lui Panenka » Penalty-ul executat la aceeași poartă la care cehoslovacul a decis Europeanul din 1976

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 12 iunie 2017 09:47

Aaron Ramsey a deschis scorul pentru oaspeți în Serbia - Țara Galilor 1-1 dintr-un penalty bătut în stilul ”Panenka”, chiar pe stadionul unde cehoslovacul a decis astfel finala CE 1976 cu Germania. 

Nici că se putea un omagiu mai potrivit adus internaționalului cehoslovac Antonin Panenka decât o lovitură de la 11 metri bătută în stilul său, chiar pe stadionul unde în 1976 a decis campioana Europei.

Duminică seară, pe arena Stelei Roșii din Belgrad, galezul Aaron Ramsey a deschis scorul pentru oaspeți (35) de la punctul cu var, cu "scăriță" pe mijlocul porții, în timp ce goalkeeperul Vladimir Stojkovici, păcălit, a plonjat în lateral.

VIDEO cu penalty-ul executat de Ramsey

O noutate în materie

La fel marcase și Panenka în finala CE 1976, contra Germaniei, câștigată de cehoslovaci la loviturile de departajare. Atunci, el a executat ultima lovitură și l-a avut în față pe legendarul portar al lui Bayern, Sepp Maier.

Stilul în care a bătut, o noutate în materie la acea vreme, a primit numele de " penalty a la Panenka" și așa a rămas.

N-a fost de ajuns

Numai că golul lui Ramsey nu le-a fost de ajuns galezilor pentru victorie. Fără Gareth Bale, suspendat, oaspeții au rezistat până-n minutul 73, când Mitrovici a fructificat pasa cu călcâiul primită de la Prijovici: 1-1.

4 puncteo separă pe Țara Galilor, locul 3, de primele două poziții, ocupate de Serbia și Irlanda, ambele cu câte 12 puncte

Bătaie în tribune

Execuția lui Ramsey i-a iritat pe huliganii sârbi din tribune, care au luat-o ca pe-un front. Aceștia le-au smuls galezilor bannerele și steagurile puse pe garduri, iar la un moment a început un schimb violent de lovituri.

Forțele de ordine au intervenit energic și au reușit să calmeze spiritele, însă atmosfera a rămas destul de tensionată până la final. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cristiancelmare
cristiancelmare  •  12 Iunie 2017, 10:44

scarita pe mijlocul portii?, pe mijloc? Ia mai vezi odata

Vezi toate comentariile (1)
Comentează