INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CALIFICARE

VIDEO Prostia care a lăsat-o pe Chile acasă » Cum i-a refuzat Ospina colegului Alexis Sanchez prezenţa la Mondial

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 octombrie 2017 12:55

Alexis Sanchez şi David Ospina sunt colegi la Arsenal, însă în preliminariile pentru CM 2018 goalkeeperul a făcut o greşeală care l-a costat pe Sanchez prezenţa în Rusia.

În ultima rundă din faza grupelor, Chile, Peru şi Columbia păstrau toate şanse la calificare, iar ultimele două au jucat meci direct la Lima, încheiat la egalitate, scor 1-1.  În cazul în care Chile ar fi pierdut contra Braziliei, un egal între Columbia şi Peru ar fi fost suficient pentru ca Peru să meargă la baraj şi Columbia să se califice la Cupa Mondială din Rusia

În ambele meciuri scorul la pauză a fost 0-0, iar brazilienii au marcat primii, de două ori într-un interval de 3 minute, prin Paulinho ('55) şi Gabriel Jesus ('57).

În cealaltă dispută, Jamez Rodriguez a adus Columbia în avantaj în minutul 56.

Aflând însă vestea scorului din celălalt meci, jucătorii celor două echipe au început să discute pe teren, în ceea ce părea stabilirea unei înţelegeri pentru ca partida să se termine la egalitate.

Modul în care Peru a dat golul egalizator a ridicat şi mai multe semne de întrebare. În minutul 76, Peru a beneficiat de o lovitură liberă indirectă de la marginea careului, executată de Guerrero pe spaţiul porţii.

Conform regulamentului, golul ar fi fost anulat dacă nimeni n-ar fi atins mingea înainte de a intra în poartă, însă Ospina a încercat să respingă și a "mângâiat" ușor balonul înainte ca acesta să treacă linia, așa că golul a fost validat!

Rezultatul: Columbia s-a calificat direct la turneul final de anul viitor, Peru va juca la baraj împotriva Noii Zeelande, în timp ce Alexis Sanchez şi naţionala din Chile vor rata Campionatul Mondial.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
calinescupoliiasi
calinescupoliiasi  •  12 Octombrie 2017, 06:07
Postat de calinescupoliiasi pe 12 Octombrie 2017, 06:03

lovitura libera a trecut razant pe langa zid. jucatorii din stanga zidului (din perspectiva portarului) sar. tu ca portar nu poti sa risti sa lasi mingea sa treaca, daca o atinge unul din zid? nu vad nicio prostie a lui Ospina, el a facut ce trebuia sa faca orice portar in aceeasi situatie.

ce nu inteleg eu este de ce s-au agitat aia din zid dinspre coltul scurt sa sara? lovitura libera era indirecta, a fost batuta tare - deci nu erau sanse sa ajunga nimeni din echipa adversa la ea... puteau sa o lase sa treaca lejer. de sarit, trebuiau sa sara ceilalti, ca sa opreasca o eventuala centrare in careu, avand in vedere ca era indirecta.

calinescupoliiasi
calinescupoliiasi  •  12 Octombrie 2017, 06:03

lovitura libera a trecut razant pe langa zid. jucatorii din stanga zidului (din perspectiva portarului) sar. tu ca portar nu poti sa risti sa lasi mingea sa treaca, daca o atinge unul din zid? nu vad nicio prostie a lui Ospina, el a facut ce trebuia sa faca orice portar in aceeasi situatie.

122vlad
122vlad  •  11 Octombrie 2017, 15:49

Chile daca pierdea la limita si nu cu 3-0 se califica cu tot cu egalul din Peru-Columbia

Vezi toate comentariile (6)
Comentează