INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FARUL - URARTU

Gică Hagi a trecut prin toate stările într-o conferință de 36 de minute » Ce l-a enervat: „Nu trebuie să ne ascundem, domnilor!”

Gică Hagi (58 de ani), managerul Farului, a prefațat disputa cu Urartu, din turul secund preliminar al Conference League.
Gică Hagi (58 de ani), managerul Farului, a prefațat disputa cu Urartu, din turul secund preliminar al Conference League.

Articol de - Publicat miercuri, 26 iulie 2023 18:14 / Actualizat miercuri, 26 iulie 2023 18:36

Gică Hagi (58 de ani), managerul Farului, a prefațat disputa cu Urartu, din turul secund preliminar al Conference League.

  • Farul - Urartu, în turul 2 preliminar din Conference League, se joacă joi, de la ora 21:30. Manșa decisivă este programată pe 3 august, de la ora 18:00, în Armenia
  • Farul - Urartu va fi liveTEXT pe GSP și televizat pe Digi Sport 2, Prima Sport 2
  • Dacă trece de Urartu, Farul o va înfrunta în turul 3 pe Flora Tallinn, campioana din Estonia. Primul meci, pe 10 august, ar avea loc la Ovidiu. 

Gică Hagi a susținut o conferință-maraton înaintea disputei cu Urartu. În cele 36 de minute, „Regele” a trecut prin toate stările. A fost mândru de performanța de anul trecut, a glumit cu jurnaliștii, dar s-a și enervat când a discutat despre starea actuală a fotbalului românesc și despre regulamentele interne. 

CSKA 1948 - FCSB 0-1 » Vicecampioana, la un pas de turul 3 din Conference League! Florinel Coman aduce victoria după un meci modest
CSKA 1948 - FCSB 0-1
CSKA 1948 - FCSB 0-1 » Vicecampioana, la un pas de turul 3 din Conference League! Florinel Coman aduce victoria după un meci modest

Gică Hagi, înainte de Farul - Urartu

„Venim după un tur preliminar în Liga Campionilor. Acolo am făcut greșeli, n-am fost la nivelul unde trebuia. Dezamăgirea a fost mare, acum vine o nouă provocare.

Trebuie să ridicăm totul, concentrarea, atitudinea, determinarea, trebuie să jucăm cea mai bună versiune a noastră. Vor fi două meciuri foarte grele, e o echipă campioană, e clar că nivelul e mult mai greu. Nimic nu e imposibil!

Doar Borgnino, care a avut o accidentare la aductori, va lipsi 3 săptămâni. El nu ne e alături. Vedem pe cine vom conta.

Suntem în turul de calificare, drumul e lung și greu spre grupe. Hai să luăm pas cu pas. Eu am văzut o analiză a adversarului, o echipă care interpretează foarte bine, folosește mai multe sisteme, sunt reactivi. Încearcă să își impună jocul. 

Sunt meciuri grele, toate echipele au o certă valoare în Europa. Lumea s-a deschis, toți pot semna jucători în funcție de buget”, a spus Gică Hagi într-o conferință de presă. 

Gică Hagi: „Eu n-aș lua nici jucători din Divizia B!”

Așa cum Gazeta scria încă de pe 18 iulie, Joao Paulo, mijlocașul din Capul Verde al lui Sheriff, a fost dorit la Farul în vară. Hagi s-a inflamat pe marginea acestui subiect.

Joao Paulo era jucătorul nostru, cel mai bun de la Sheriff. Nu puteam să îl iau. Era extracomunitar și m-ar fi costat dublu. În afara salariului mare, mă costa 70% în plus. Nu înțeleg cum pentru unii plătim un impozit, pentru extracomunitari plătim 70%. Nu înțeleg în România de ce avem voie doar 3 extracomunitari. 

Sheriff a avut 23 de extracomunitari. Ei de ce pot? Nu tot oameni sunt? Pentru ce facem asta în România? Suntem și bogați noi... cei extracomunitari nu costă atât de mult ca ceilalți. 

Dacă luăm jucători din Liga 3, aici ajungem. Eu n-aș lua nici Divizia B din niciun campionat, doar de A, dar din campionate mai slabe. Dar pentru asta trebuie să ai minim salarii de 10.000-12.000 de euro lunar. Sunt niște lucruri care se omit”, a spus Hagi, vizibil iritat. 

Gică Hagi: „Cei din club spuneau că retrogradăm! Am luat titlul”

„Anul trecut, bugetul preconizat a fost de 2,5 milioane de euro. E un buget de Divizia B, iar noi am luat campionatul. Asta pentru că am lucrat bine, jucătorii au fost foarte buni, s-a acumulat energie. Nimeni nu ne dădea nicio șansă, ne vedeați la retrogradare. Toată Constanța, toată România ne vedea acolo. Nu trebuie să ne ascundem, trebuie să o zicem.

Și cei din club tot acolo ne vedeau. S-au semnat prin august niște jucători și am crescut. Acum a trebuit să facem lucrurile mai repede, să plecăm mult mai bine. Dar la buget nu s-a schimbat absolut nimic. Eu trebuie să fac lucruri și să am grijă de club, trebuie să fiu echilibrat”, a dezvăluit Hagi. 

Hagi a comentat scurt și pe tema naționalei „Echipele naționale nu ies din 30 de metri! Ne-a dispărut curajul. Ce să vadă cei din afară la noi? Ne-a dispărut personalitatea! Nu avem un plan coerent, nu avem logică”.

La noi, cluburile mari se laudă cu 2.000 de abonamente. Domnilor, nu se poate! Eu așa îmi doresc la Constanța, vreau 15.000 de abonați. Așa e în Turcia la Galatasaray. Dar trebuie să îi oferi toate condițiile la stadion, să petreacă acolo 4-6 ore.

- Gică Hagi

VIDEO. Gică Hagi, despre Academia sa: „E sufletul meu! Toți trebuie să știe să atace, să aibă posesie și să pună presiune!”

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Cine transmite la TV returul dintre FCSB și CSKA 1948 Sofia

Rapid, ofertă uluitoare pentru o vedetă de la CFR! + Șucu dă peste un milion de euro pe un golgheter de afară

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (12)
paul101089
paul101089  •  27 Iulie 2023, 13:48

Sunt cateva lucruri pe care nu le inteleg la Hagi: cand castiga, ne reaminteste tuturor ce performante face el cu bani putini. Cand pierde, se plange ca are buget de liga 2. De fiecare data cand iese in Europa, se face de ras (este eliminat din primul tur). Mereu are o scuza pentru care nu reuseste. Dar nu vede nicio problema la el si la conducerea clubului, problemele sunt mereu in alta parte. Se tot plange ca clubul lui nu are bani de salarii si de transferuri, dar l-a refuzat pe Sucu cand a vrut sa investeasca (parca impreuna cu CEO eMag). Cand primeste oferte decente de la echipe din liga 1 pentru jucatorii lui, refuza cu aroganta pe motiv ca n-au echipele din Romania bani de jucatorii lui. Cand vinde in afara, majoritatea jucatorilor se devedesc a fi tepe, dar critica federatia ca echipa nationala nu are rezultate. Cu cine? Daca cei pe care ii propune el sunt mediocri?

gabriel.negrila
gabriel.negrila  •  27 Iulie 2023, 11:59
Postat de parachioara5 pe 26 Iulie 2023, 19:34

...urmeaza doua meciuri foarte grele pe care o sa le vpiarda ca deobicei ...ce tot se plange de bani ?...castiga enorm pentru ceea ce ofera ...si da nu are logica ...la el se refera cand spune ca nu avem logica ...

Voi aveti buget triplu si nu ajungeti pe locul doi, asa ca : "joc de glezne ptr incalzire." Sa castige si echipa voastra de doua ori campionatul cu un buget total de 2,5 mil euro si apoi aveti voi sa scoateti capul si sa deschideti gura sa criticati. Omul a recunoscut ca a jucat slab cu Sheriff, la ce buget are nici eu nu imi omoram echipa, in plus nu isi permite sa dea salariu lunar 10000 euro la un singur jucator! Voi asteptati sa faca pulberea praf sau praful pulbere , cu ce si cum? Cu o martoaga nu poti castiga un mare Derby. Echipele din RO sa se gandeasca la CL cand pot asigura salarii lunare de 50000 euro - 100000 euro/jucator , poate atunci ajung in grupe si termina cu noroc pe locul 3.

woody
woody  •  27 Iulie 2023, 09:36
Postat de fairplayromania pe 26 Iulie 2023, 21:23

Ce frumoasă este viaţa cînd arbitrul iţi oferă 3 penalty pe partidă... cum rămîne cu reluările de la al 2-lea penalty nea Hagi ? La mişto intrebam....să nu te superi ....

Al doilea penaty a fost clar. Ca n-au fost reluari ,intreba televiziunile ,care prefera sa dea reclame pentru case de pariuri.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close