INTERNATIONAL  »  CUPA AFRICII 2010  »  TEROARE LA CUPA AFRICII

Togo participă la Cupa Africii! "Pentru Akakpo, Obilale şi pentru cei pe care i-am pierdut!"

Togo
Togo

Articol de - Publicat duminica, 10 ianuarie 2010 00:00

Togolezii vor rămîne în Angola şi vor participa la Cupa Africii! Deşi guvernul i-a chemat înapoi, jucătorii au decis să rămînă în Angola şi să lupte pentru trofeu în memoria celor doi morţi şi a colegilor răniţi în atacul armat al rebelilor angolezi.

Decizia surprinzătoare a venit după rugăminţele primului-ministru angolez, Paulo Kassoma, şi a organizatorilor competiţiei. "În memoria celor morţi, echipa naţională a decis să joace la Cupa Africii!", a anunţat atacantul lui Nantes, Thomas Dossevi, conform Sydney Morning Herald.

"NU MAI E O SĂRBĂTOARE"
"Sîntem îndureraţi. Nu mai este o sărbătoare, dar vrem să ne arătăm culorile, valoarea şi faptul că sîntem bărbaţi", a motivat acesta alegerea echipei.

Dossevi a atacat forul african pentru refuzul de a reprograma meciul de luni cu Ghana: "Sîntem dezamăgiţi pentru că federaţia nu a vrut să amîne meciul ca să putem merge la înmormîntare. Nu sîntem susţinuţi destul! Interesele CAF sînt pe primul plan, nu cele ale ţărilor participante".

"NU SÎNTEM LAŞI!"
Alaixys Romao a întărit afirmaţiile coechipierului său: "Au murit oameni pentru această competiţie, alţii au fost răniţi, nu putem fugi ca laşii! Rămînem pentru ei! Nu vom da satisfacţie rebelilor. Guvernul nu este de acord cu noi, dar vom juca orice ar fi", a spus jucătorul lui Grenoble, conform CBC.

Togo debutează la Cupa Africii luni, de la ora 20:30, în faţa Ghanei. Meciul va fi transmis în direct de Eurosport.

Foto: francefootball.fr

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (13)
 •  10 Ianuarie 2010, 15:19

Haloooo, Mutule,Sapunarule, Tamasule asa se apara culorile si numele tarii, cu respect si spirit de lupta, nu cu fite si aere de vedete. Rusine. Respect pentru TOGO.

 •  10 Ianuarie 2010, 14:54
Postat de pe 10 Ianuarie 2010, 10:37

ala joaca in liga a 4-a din franta...ce portar valoros...

poti fi si mai prost de atat?!

 •  10 Ianuarie 2010, 14:53
Postat de pe 10 Ianuarie 2010, 10:37

ala joaca in liga a 4-a din franta...ce portar valoros...

poti fi si mai prost de atat?!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează