INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  CALCULE ROMÂNIA ARE CELE MAI MULTE VARIANTE DE CALIFICARE

4 din 9! Plus un joker

Articol de - Publicat duminica, 15 iunie 2008 00:00

“Tricolorii” depind doar de ei: cu o victorie în faţa Olandei merg în “sferturi”, indiferent de scorul meciului Franţa-Italia.

Cu un punct mai mult decît Franţa şi Italia, România are prima şansă la calificare. Mai ales că va întîlni marţi, în ultima etapă, nişte olandezi deja în “sferturi”, în timp ce francezii şi ita­li­e­nii se pot anula reciproc în meciul direct. Din cele nouă va­ri­an­te po­sibile la cele două partide de marţi, România se califică în 4 si­tua­ţii, Italia în 3, iar Franţa merge mai departe în doar două cazuri. Va­­riantele favorabile nouă sînt:

1 România - Olanda 1
Franţa - Italia 1

2 România - Olanda 1
Franţa - Italia X

3 România - Olanda 1
Franţa - Italia 2

4 România - Olanda X
Franţa - Italia X

În primele trei cazuri, facem 5 puncte şi nu mai putem fi ajunşi de italieni sau de francezi, în timp ce în ultima situaţie vom strînge 3 punc­te, cu unul mai mult decît a­ceş­tia.

Varianta nebună

O situaţie extrem de intere­san­tă apare în cazul în care Italia şi Franţa remizează, iar noi pierdem cu Olanda. În această conjunctură, România, Italia şi Franţa fac, fiecare, cîte două puncte, departajarea facîndu-se la rezultate directe.
1) Dacă italienii şi francezii fac un e­gal cu goluri se califică Italia, a­vînd go­la­veraj mai bun într-un cla­sa­ment în trei cu România, Italia şi Franţa.
2) Dacă Italia şi Franţa fac 0-0, clasamentul în trei arată ast­fel:

1-2. România 2 0 2 0 1-1 2p
Italia 2 0 2 0 1-1 2p
3. Franţa 2 0 2 0 0-0 2p

Cum noi şi italienii nu putem fi departajaţi nici în urma rezultatelor directe, se trece la următorul cri­te­riu, golaverajul general. În a­ceas­­tă situaţie, noi mergem mai de­par­te dacă nu pierdem cu Olan­da cu 0-3 sau la o diferenţă mai mare de 3 goluri. Dacă vom fi în­vinşi de Olan­da cu 0-3, am fi la egalitate cu Italia şi la golaverajul general (1-4), iar “macaronarii” merg mai departe a­vînd un coe­fi­cient mai bun. Da­că pierdem la o direrenţă mai mare de 3 goluri, a­tunci italienii vor avea un golaveraj superior, ca­li­fi­cîn­du-se în “sferturi”.

“Mai mult ca sigur Van Basten o să schimbe 4-5 jucători, însă nu cred că ne vor lăsa să-i învingem. Olandei îi este cel mai frică de noi, nu de Italia sau Franţa”
Mircea Lucescu antrenor Şahtior

Criterii de departajare

Dacă două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte la finalul meciurilor din grupe, se vor aplica, în ordine, următoarele criterii:
1 numărul de puncte obţinute în meciurile directe
2 golaverajul din meciurile directe
3 numărul de goluri marcate în meciurile directe (regula se aplică în situaţia în care se află la ega­litate mai mult de două echipe)
4 golaverajul general
5 numărul total de goluri marcate
6 coeficientul UEFA obţinut în preliminariile CM 2006 şi Euro 2008
7 clasamentul fair-play
8 tragerea la sorţi

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
 •  15 Iunie 2008, 20:49

1) "Dacă italienii şi francezii fac un e­gal cu goluri se califică Italia, a­vînd go­la­veraj mai bun într-un cla­sa­ment în trei cu România, Italia şi Franţa." ce vrea sa spuna nenea asta?! daca italia si franta fa egal cu goluri nu raman amandoua cu golaveraj -3? si daca noi pierdem la nu mai mult de 2 goluri facem golaveraj -2. nu tot noi ne calificam in cazul asta??

 •  15 Iunie 2008, 13:08

F*U*T*U*T*I RASA M*A*T*I*I bOKI de UNGUR I*M*P*U*T*Z*I*T,MARSH IN M*O*R*T*I*I M*A*T*I*I LA C*A*C*A*T!!!

 •  15 Iunie 2008, 12:30

ROMANIA cel putin pana in semifinale!!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează