INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  FRANŢA

“9 iunie”

Articol de - Publicat miercuri, 28 mai 2008 00:00

Albaştrii nu se gîndesc decît la un singur lucru: meciul cu “tricolorii”, de la Zürich. Primul la Euro!

Raymond Domenech le-a ino­culat jucătorilor săi cel mai im­por­tant obiec­tiv de la Euro: “9 iu­ni­e, par­ti­da con­tra ro­mâ­nilor”. “Co­co­şii” nu se gîndesc decît la noi!

“Deo­cam­da­tă, nu mă inte­re­sea­ză decît meciul de la Zü­rich. Atît, nimic mai mult!”, a de­c­la­rat selec­ţio­ne­rul, de­ta­liind: “Ne antrenăm, jucăm ami­cale ca să pregătim în cele mai mici amă­nunte ziua de 9 iunie. Toţi trebuie să fie în formă maximă atunci”.

Ipocrit
Enervat de între­ba­rea unui re­por­ter, legată de du­ri­ta­tea ad­ver­sa­­relor din teste - E­cu­ador, Pa­ra­guay, Co­lum­bia -, Do­menech a răs­puns: “Cre­deţi că în faţa României va fi altfel?”. Şi l-a mai deranjat ce­va: “Voi, toţi, deja ne vedeţi cam­pioni, ceea ce mă nelinişteşte”. Ipo­crit, tehnicianul a dat însă finala: “Franţa - Ger­ma­nia”!

“Nu sînt giruetă”
Selecţionerul a comentat şi cum va renunţa, astăzi, la şapte in­ternaţionali, pentru a rămîne cu lotul de 23. “Poate că mă voi răz­gîndi în ultimele cinci minute. N-am scris grupul definitiv, aşa că ezit puţin. Uneori sînt indecis, dar nu sînt o giruetă”. A con­tinuat rîzînd: “Aici, la 2.100 de metri altitudine, n-am somn şi atunci număr. 21, 22, 23. În ge­neral, mă opresc la 23”. Cum îi veţi anunţa? “Am reflectat, dar nu ştiu încă. Împreună? Unul cîte unul? Vreau ca răul produs să fie cît mai mic. Nu doresc să las jucători trau­matizaţi”.

“Îndoială”
Lilian Thuram, 36 de ani, veteranul “cocoşilor”, a atras atenţia: “Pericolul e să nu cădem în suficienţă. Ambianţa e bună, însă dacă fiecare face ce vrea în Ziua Z şi nu respectă echipa, nu ajută la nimic”. Rutinatul apărător a mai spus: “E fundamental să avem o îndoială, mică, dar să existe. Numai aşa putem ajunge departe, ca la ultimul Mondial. Fără acea îndoială, fără teama de a greşi, nu vom avansa la Euro”.

Glumeţul
Întrebat ce ar dori să aibă în geantă la turneul final, Willy Sagnol a reacţionat amuzat: “Cîteva cărţi, sigur! Dacă vom spune că nu citim, ne veţi lua drept imbecili!”. La rîndul său, Domenech a răspuns: “Regii Blestemaţi, căci e o carte lungă”. În fine, Evra a zis: “Iau glumele lui Ribery, nu mă pot lipsi de ele”. Franck (foto, stînga) e mereu pus pe şotii: sare în pahar, pastă de dinţi pe clanţă, şosete tăiate, sticle de apă vărsate în pat...

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
 •  28 Mai 2008, 03:31

Ceea ce a suferit cameramanul jandarmilor, Gabriel Oşan, tatăl de 35 de ani a doi copii, a fost, după propria mărturisire, “Încercarea nu de a mă răni, ci de a mă lichida!” Patru suporteri ai lui “U” Cluj l-au doborît pe cameramanul jandarmilor, apoi l-au lovit cu picioarele şi cu o piatră de pe caldarîm, fără să fie tulburaţi de faptul că era în plină zi, în plin oraş şi sub privirile a zeci de martori.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează