INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  FRANŢA - ROMÂNIA 2-0

A MURIT PE MÎNA LUI » Răzvan fost ruinat tot de o eroare de arbitraj şi tot în ultimul sfert de oră!

Articol de - Publicat duminica, 10 octombrie 2010 00:00 / Actualizat duminica, 20 februarie 2011 17:22

 

Românii s-au apărat cu disperare la Paris, dar au fost învişi pe final cu 2-0, după ce Remy a marcat dintr-un ofsaid de un metru.

Ştiam ce ne aşteaptă pe Stade de France. Francezii au început uşor, apoi au băgat în viteza a 5-a. Iar prima situaţie de gol a venit în minutul 6, cînd Nasri a scăpat o secundă de chingile alor noştri, dar Tamaş s-a opus perfect la finalizare. Tot fundaşul lui West Ham i-a pus frînă şi lui Benzema (12). 

N-am contat în atac
Ne-am limitat să distrugem adversarul şi aproape că n-am existat însă în ofensivă. Daniel Niculae a navigat ca o goeletă în furtună, nejucat şi rupt în avanposturi. Bogdan Stancu n-a prea respirat. A punctat doar la blocarea lor.  Am terminat primul mitan cu emoţii, bară Benzema (40) şi "rachetă" M'Vila (42), peste poartă.

Panti şi Chivu peste tot
La reluare, Deac în locul lui Zicu, absent, incoerent şi fără curaj. Florescu (47) l-a întins pe Lloris. Semnal de alarmă pentru francezi, care au apădsat imediat acceleraţia spre a oferi românilor zece minute de coşmar. S-au lovit însă de un Pantilimon colosal, un păianjen cu o sută de braţe, peste care nu se poate trece şi peste un Chivu omniprezent. Goal-keeper-ul Timişoarei şi căpitanul i-au oprit pe Mexes (51), Nasri (58), Valbuena (59), exasperînd o ofensivă fulimnantă.

Bară Săpunaru, gol din ofsaid Remy
Pe final, am ieşit cu mai mult tupeu pe atac. După o combinaţie scurtă cu Cociş, Săpunaru a trosnit bara din drepta lui Loris. Ce ocazie! Iureşul francez avea însă să seconcretizeze cu ajutorul arbitrilor. Asistentul Ricardo Santos a lăsat un ofsaid imens şi Remy a făcut 1-0. Golul lui Gourcuff nici nu mai contează. Eram la pămînt.

"Nu vreau să ne găsim alibiuri totuşi e a nu ştiu cîta oară în acest an în care ni se întîmplă astfel de situaţii"
Răzvan Lucescu, selecţioner România

"Cu atît mai frustrant e să şti că probleme e unulcare îţi anulează un egal la Paris, care ar fi recompensat efortul întregii echipe"
Răzvan Lucescu, selecţioner România

"Alături de eroarea de arbitraj a fost şi cea a noastră, nu am reuşit să rupem jocul după ce am pierdut mingea. Să fie clar, valoarea Franţei e superioară"
Răzvan Lucescu, selecţioner România

"Frustrarea mea e că am pierdut jocul într-un moment în care controlam jocul"
Răzvan Lucescu, selecţioner România

"Problema noastră e că am jucat cu prea mare frică şi am pierdut foarte uşor mingile pe care le cîştigam cu multă trudă. Repriza a doua a fost mai spectaculoasă, cu ocazii de ambele părţi"
Răzvan Lucescu, selecţioner România

13 este numărul golurilor primite de "naţională" în ultimul sfert de oră din totalul celor 19 încasate în mandatul lui Lucescu jr.

5 şuturi periculoase a parat Pantilimon în meciul de aseară

Cifrele meciului
Mult peste noi

Franţa    parametru    România
59,4%    posesie    40,6%
59    baloane jucate în careul advers    18
8    şuturi pe poartă    3
21    şuturi la poartă    8
8    ocazii    2

Rădoi i-a spart nasul lui M'Vila
În minutul 52 al partidei, Mirel Rădoi a avut o intrare hotărîtă la mijlocaşul francez Yann M'Vila. Românul l-a lovit inclusiv cu cotul în figură pe adversar, care a rămas întins pe gazon. La prima întrerupere a jocului, acesta a primit îngrijiri medicale pentru că începuse să-i curgă sînge din nas. M'Vila a putut însă continua partida.

Nico are entorsă
În minutul 61, Daniel Niculae s-a accidentat şi nu a mai putut continua jocul, fiind înlocuit cu Marica. Atacanul lui Monaco a fost blocat de Rami cînd a încercat să reia spre poartă din pasa lui Bogdan Stancu, iar atunci cînd a pus piciorul drept pe gazon, şi-a sucit glezna. "Doamne, nu mai pot!", i-a strigat Nico doctorului echipei.

Răzvan a renunţat repede la sacou
Dacă în timpul imnului Răzvan Lucescu stătea sub copertina băncii de rezerve îmbrăcat într-un sacou negru, după startul jocului acesta a renunţat la sacou, la fel ca şi la precedenta întîlnire cu Franţa, din toamna lui 2009 (1-1). Selecţionerul României a stat mai mereu la marginea terenului, gesticulînd nervos de fiecare dată cînd francezii plecau pe atacuri rapide care îi prindeau descoperiţi în apărare pe elevii săi.

10 reprize egale
"Naţionala" lui Răzvan Lucescu nu s-a dezminţit nici la Paris. În prima parte a jocului nici n-a înscris, dar nici n-a luat gol, reuşind astfel cea de-a zecea repriză de egalitate din cele 8 meciuri oficiale. De şapte ori 0-0 şi de trei ori 1-1. "Tricolorii" au mai făcut patru reprize egale şi în cele 7 amicale. i prindeau descoperiţi în apărare pe elevii săi.

Duelul celor mai slabe clasări
"Naţionalele" Franţei şi României s-au întîlnit aseară în cele mai slabe momente din istoria lor. Înaintea partidei, reprezentativa "cocoşului galic" se afla pe poziţia a 27-a în clasamentul FIFA, iar reprezentativa noastră pe 46, în spatele modestelor selecţionate ale Gabonului şi Burkinei Faso. După Euro 2008, "tricolorii" (locul 11) îi devansaseră pe "Les Bleus" (locul 12).

Sneijder pentru Chivu: "Dă tot ce poţi, idiotule!":)
La finalul partidei de vineri de la Chişinău, Moldova - Olanda, cîştigată de batavi cu 1-0, Wesley Sneijder a fost întrebat şi de meciul de la Paris al coechipierului de la Inter, Cristi Chivu. "Îi doresc mult noroc. Dă tot ce poţi, idiotule!" l-a încurajat rîzînd olandezul, în faţa camerelor de filmat.

A treia eroare de arbitraj
România a primit primul gol dintr-o poziţie clară de ofsaid nesemnalizată de asistentul R. Santos. Este a treia  greşeală flagrantă de arbitraj comisă împotriva "tricolorilor" în ultimele partide. Răzvan Lucescu a mai acuzat vehement maniera de arbitraj şi după meciul de la Lvov, cu Ucraina (3-2), cînd "centralul" Kralovec a refuzat să acorde un penalty clar la D. Niculae şi a validat golul trei al gazdelor înscris din ofsaid. "Naţionala" a fost dezavantajată şi în amicalul cu Turcia (0-2), la Istanbul, arbitrul sîrb Mazici a dictat eronat lovitură de la 11 metri, interpretînd greşit o deposedare a lui Cociş asupra unui jucător turc.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (164)
flaxx
flaxx  •  12 Octombrie 2010, 21:25

da, francezii mai dau si din ofsaid,si cand nu e ofsaid, dar noi? noi cand marcam? in niciun caz in mandatul lui lucescu jr. omul vorbeste despre "mobilizare exemplara", "o buna organizare a jocului", etc, dar cred ca totul se reduce sa jucam la egal, sa nu pierdem...

ray51
ray51  •  11 Octombrie 2010, 15:32

Interesant ce scrie 'dogger71'. Mai adaug faptul ca Razvan decat sa se lamenteze mai bine si-ar intreba tatal de cate ori a fost "furat" de arbitri. Roata n-are rost sa se reinventeze. Trebe continuata selectia la 'sange'. Sa nu fie cu ochii doar pe gradina lui Sandoi.

coolmoviebrowser
coolmoviebrowser  •  10 Octombrie 2010, 19:38

://cool-movie-browser.blogspot.com/

Vezi toate comentariile (164)
Comentează
Close