INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  INTERVIU

"Alte bilete!"

Articol de - Publicat vineri, 29 februarie 2008 00:00

Chivu le cere şefilor FRF să schimbe urgent tichetele de la Euro repartizate "tricolorilor" pentru rude, fiindcă locurile sînt disparate. Sugerează drept termen "amicalul" cu Rusia

Baza de cantonament a Interului de la Appiano Gentile e situată la circa 30 km de Milano. Chivu ne aşteaptă destins şi zîmbitor. În restaurantul din spatele terenurilor, înţesat cu imagini din istoria centenară a milanezilor, vedetele roiesc. Discutăm la o masă cu căpitanul "naţionalei", iar la cîţiva metri distanţă Zanetti îşi alintă fetiţa, Cambiasso rîde alături de cîţiva amici, iar Ibrahimovici pregăteşte un interviu exclusiv pentru canalul de televiziune al lui Inter.

- Cristi, bucurie mare după remiza asta cu Roma. Sînteţi ca şi campioni!
- Important e că am obţinut un punct vital. Am egalat în ultimele minute şi a fost pînă la urmă ca o victorie pentru noi, mai ales că am jucat multă vreme în inferioritate numerică. Mai e însă pînă la titlu!

- Hai să trecem spre "naţională"! Eşecul de la Tel Aviv încă nu s-a şters din memorie.
- S-a exagerat cu înfrîngerea din partida cu Israel. Dacă jucam în unsprezece, alta ar fi fost situaţia, plus că, am mai spus-o, nimeni n-a ţinut cont de amănuntul că mulţi dintre jucători veneau direct din pregătiri. Aveţi răbdare! Mai e destul timp pînă la turneul final!

"Mama la tribuna întîi, tata la peluză"

- Mulţi colegi de-ai tăi s-au plîns de repartizarea biletelor pentru Euro.
- Chiar e o problemă! Nu e normal să ai bilete disparate. Mama şi nevasta stau pe la tribuna întîi, tata pe la peluză, iar soacra la tribuna a doua. Trebuie să rezolvăm urgent lucrurile, la partida cu Rusia. Trebuie! Ar fi culmea, cînd ajungem la Euro, să ne gîndim la ce li se întîmplă alor noştri prin public în loc să fim cu capul doar la meciuri. Asta ne-ar mai lipsi!

"Steliştilor nu le mai iese nimic"

- De ce ai simţit nevoia să-l protejezi public pe Ovidiu Petre pentru gestul reprobabil?
- Şi ce ar fi trebuit să fac?! Să-i tai capul?! Se mai întîmplă! Cînd am intrat în vestiar, l-am văzut într-un colţ şi l-am întrebat de ce se izolează. I-am zis să vină în mijlocul nostru. Să nu facem o dramă din acest episod! Sigur e însă că, pe viitor, trebuie evitate astfel de momente.

- Mutu spunea că îi simte pe stelişti că vin la lot foarte stresaţi de scandalurile de la club.
- Per ansamblu, ce s-a întîmplat la Steaua în ultima perioadă n-avea cum să-i lase nepăsători. Schimbări de antrenori, ieşirea din cupele europene, sezonul intern mai puţin fast, toate se adună. Simt, probabil, că nu le mai iese nimic. Cînd vii la lot, nu poţi să devii brusc alt om, să uiţi complet de probleme. Sigur, te concentrezi altfel la reprezentativă, ajungi în alt grup, cu altă atmosferă. Te ajută să recapeţi un nou tonus.

"Valuri inutile cu Mutu"

- E un semnal de alarmă pentru echipa naţională faptul că formaţiile bucureştene, de unde sînt selecţionaţi o grămadă de "tricolori", sînt în cădere liberă?
- Pe de o parte mă bucură ascensiunea provincialelor, dar mă şi preocupă problemele pe care le au Steaua, Dinamo, Rapid. Cînd eşti ieşit din cărţile pentru titlu şi Cupa s-a dus, e greu să te mai concentrezi spre marea performanţă. Îţi trebuie o motivaţie, iar unul dintre lucrurile importante ar trebui să fie acela de a se lupta fiecare să prindă un loc în lotul pentru Euro.

- Te-ai temut pentru accidentarea lui Mutu?
- Am vorbit cu el cînd am aflat ce a păţit, mi-a zis că nu e ceva grav şi gata. Va reveni mai repede de o lună. La noi s-au făcut valuri înainte să se ştie diagnosticul şi estimările medicale! Sînt sigur că va reintra repede în formă şi, uneori, poate că-ţi prinde bine o astfel de pauză la ritmul în care se joacă. Mai bine însă obosit şi pe gazon decît lovit, în tribună!

"Nu vom fi cu vata în nas"

- Vom reuşi să avem o "naţională" proaspătă la Euro după un sezon epuizant?
- Vă înşelaţi dacă vă gîndiţi că veţi vedea vreo echipă proaspătă la turneul final! Important e cum vom gestiona recuperarea şi vă asigur că, la vară, nu vor fi în "naţionala" României jucători cu mîinile ridicate, cu vată în nas şi cu picioarele legate.

- Nu crezi că, înainte de Euro, "naţionala" trebuie scoasă din izolare? Să existe mai multă expunere în faţa suporterilor, poate o strategie de marketing a reprezentativei?
- La noi se face greu un lucru civilizat. Dai un deget, ţi se ia toată mîna! Se exagerează mai mereu. Dacă ar putea, televiziunile ar intra peste tine şi în toaletă! Asta e vina şefilor din TV, a celor care conduc departamentele de sport, aşa înţeleg să servească publicului echipa naţională! Sînt momente în care chiar avem nevoie de linişte. La Euro însă cu siguranţă vom încerca să schimbăm ceva şi din acest punct de vedere, să venim mai des în faţa presei.

"Tragedie cu Reşiţa"

Chivu nu ştia despre preconizatul abandon din motive financiare al fostei sale echipe CSM Reşiţa: "Cum aşa? Se retrag?! CSM a făcut multe lucruri bune în zonă şi sper ca pînă la urmă să se găsească o soluţie pentru a salva echipa. Poate mă voi implica şi eu".

Invitaţi grei la nuntă

Fundaşul reprezentativei spune că, la nunta fixată pe 6 iulie, la Palatul Ştirbei, i-a invitat pe toţi foştii săi colegi de la Roma, dar şi pe actualii coechipieri de la Inter: "Nu puteam să chem doar pe o parte din ei, aşa că le-am lansat tuturor invitaţii", a spus Chivu.

Bune şi rele

Ziarele italiene au avut şi aprecieri, dar şi critici pentru Chivu după derby-ul cu Roma (1-1). Gazzetta dello Sport apreciază că "Totti l-a umilit pe fostul său coechipier" la golul oaspeţilor, dar, pe de altă parte, laudă combativitatea şi eficienţa sa "la închidere", acordîndu-i un 6,5, una dintre notele mari ale partidei. Iar Il Messaggero apreciază că fundaşul central al Interului "a fost mult mai bun decît Burdisso, colegul său de linie".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (57)
 •  06 Martie 2008, 10:03

Iata,Te-ai gandit cum ai putea sa faci rost de bani fara sa investesti nici un leu? Solutia e foarte simpla. Din publicitate. Sunt multe site-uri care platesc sa primeasca vizitatori si acum e timpul sa primesti si tu o parte din banii astia. Respecta pasii de mai jos si o sa ai niste venituri consistente: 1. Mai intai intra pe www.b*u*x*.to (fara stelute si legat) in dreapta sus da click pe register. 2 Completeaza casutele de acolo. Unde scrie referrer SCRIE Sharkbest (eu fiind un Premium Member pe site si tu primind invitatia de la mine o sa primesti un bonus la inscriere) . 3. Intri zilnic pe www.bux.to si dai click pe Surfs Ads; vor aparea acolo site-urile pe care trebuie sa le deschizi. Pe fiecare site pe care intri trebuie sa astepti 30 de secunde. Pentru fiecare site pe care intri vei primi 0.01$ . De asemenea pe link-urile care ti le da acolo poti sa intri doar odata pe zi. 4. Facand doar ce scrie la pasul 3 poti castiga aproximativ 300$ pe an. Totusi, pentru fiecare persoana inscrisa de tine o sa primesti inca pe atat. De exemplu daca mai inscri pe mama si pe tatal tau in total o sa ai 2 invitati si in loc de 300$ primesti 900 $ pe an. Daca ai 9 invitati atunci primesti 2700$ pe an si tot asa mai departe. 5. Asta e pasul cel mai important si anume luarea banilor. In momentul in care ai ajuns la 10$ poti sa scoti banii. Tot ce trebuie sa faci e sa apesi pe "Payments" si alegi suma care vrei sa o scoti. Banii ii vei primi in 30 de zile lucratoare fie pe card Visa fie prin depozit bancar, in functie de cum vrei tu. Daca nu ai incredere ca o sa primesti banii la timp poti sa intri pe forumul site-ului si sa vezi ca acolo toti zic ca nu e nici o problema cu retragerea banilor. Cam astia ar fi pasii. Daca ii respecti poti sa ai un venit destul de frumusel din asta. Site-urile pe care o sa intri platesc bani foarte multi ca sa primeasca vizitatori si merita sa profiti de asta. Eu sunt membru pe site-ul asta din iulie 2007 si pana acum fac 230 de dolari pe luna si e in crestere. E drept, nu e mult, dar avand in vedere ca tot ce fac e sa intru pe link-urile date de ei timp de 30 de secunde eu zic ca merita.

 •  29 Februarie 2008, 20:42

Din tot interviul, toti ati gasit acul in carul cu fan.. V-ati legat de un singur raspuns din 11 posibile. Este o caracteristica a poporului roman de a ne lua de semenii nostrii care au reusit sa faca ceva cu viata lor. Invidia este pe masura orgoliului(asta e un lucru rau pt cei ce nu realizeaza). Daca Chivu juca la Ajax si acum, era cel mai mare roman. Mutu cat era la Chelsea, toata lumea il ura, il facea drogat.. cum joaca la o echipa fara pretentii, este zeu(sa nu se inteleaga ca am ceva cu Mutu, pt mine si Chivu si Mutu si Rosu care joaca in liga a 2a in Spania au aceeasi valoare). Daca joci la Fiorentina, "automat" nu mai iei droguri, nu mai fumezi, chiar daca nasul tau este Nicu Gheara iar socrul este unul din cei mai mari mafioti din America Latina. Nu trebuie sa ne intereseze ce face unul in timpul liber, ce doleante are celalalt legate de propria-i familie, ci doar sa-i sustinem, pt ca in primul rand sunt romani, ca noi. Ne ascundem dupa un id si injuram cat putem. Ne meritam locul in lume...

 •  29 Februarie 2008, 14:45

http://www.repubblica.it/2008/02/elezioni/ritoccati/foto-ritoccate/foto-ritoccate/20.html

Vezi toate comentariile (57)
Comentează