INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  MAI SÎNT 2 ZILE PÎNĂ LA EURO

“Atacaţi la Sagnol!”

Articol de - Publicat joi, 05 iunie 2008 00:00

Florin Răducioiu spune că francezii pot fi surprinşi pe flancuri, în special în zona fundaşului dreapta.

Florin Răducioiu a văzut ulti­mul “amical” disputat de Fran­ţa înainte de Euro, 1-0 cu Columbia, şi încearcă o disecţie a trupei lui Domenech cu doar patru zile înaintea confruntării cu “trico­lorii” de la Zurich.

– Florin, cum ţi s-au părut francezii la partida de marţi seară?
– Stau foarte bine fizic şi sînt maeştri ai posesiei balonului. Au ară­tat-o mai ales în repriza se­cun­dă. Au apoi doi oameni formidabili de ofensivă, Ribery şi Benzema. Băieţii ăştia au făcut împreună niş­te faze incredibile! Degajă pe teren atîta lejeritate şi încredere, încît ai uneori senzaţia că e impo­si­bil să-i opreşti! Ribery, cel puţin, mi se pare cel mai mare pericol. Face de­zastru cînd are mingea la picior, fiindcă găseşte de fiecare dată so­luţii imprevizibile şi pre­sea­ză per­ma­nent în zona sa de acţiune.

“Tamaş la Henry
– Nimic despre Henry?
– A fost destul de absent. Con­trat în permanenţă, ascuns în marcaj, îl aşteaptă un Euro dificil. N-a arătat că nu e în apele lui! A avut probleme pînă şi să dribleze ! Dar asta nu înseamnă să-l subes­ti­măm!

– Ăsta e un mesaj bun pentru stoperii noştri! Apropo, pe cine ai vedea paznic la Henry, pe Goian sau pe Tamaş?
– Tamaş mi s-ar părea mai indicat. Are experienţă mai mare, parcă e şi mai mobil, stă bine şi pe viteză. Cred că Gabi ar reuşi să-i facă faţă cu brio ! Sigur, Piţi va decide, dar asta e impresia mea de susţinător al “naţionalei” şi de om care a făcut cîte ceva pentru re­prezentativă pe vremea cînd era pe gazon!

“Imposibil pe centru”
– Presa franceză de după “amicalul” cu Columbia trăgea un semnal de alarmă la Abidal, fiindcă din zona lui s-au născut toate ocaziile sud-americanilor.
– Abidal obişnuieşte să urce mult, provine dintr-un mijlocaş şi încă a rămas cu instinctul ofensiv, aşa că pe contraatac ai şansa să-l prinzi mai sus şi să fructifici nişte spaţii libere. Într-adevăr, pe zona dintre Abidal şi Gallas s-au creat şi ocaziile columbienilor, între care şi acea bară a lui Escobar. Aş spune însă mai degrabă că e o pîine de mîncat pe partea dreaptă, la Sag­nol. Se mişcă cu greutate, se simte că nu prea a evoluat la Bayern în ultimul sezon. Acolo chiar îi putem surprinde pe contre!

– Mijlocaşii?
– Toulalan şi Makelele sînt ca un metronom. Primul are şi atitu­dini ofensive, urcă spre finalizare, nu se mulţumeşte doar cu pă­trăţica lui de la închidere. Formează o placă turnantă formidabilă în faţa fundaşilor centrali Thuram şi Gallas. N-avem nici o şansă să-i păcălim pe axul central! Sînt sigur însă că Piţi va găsi solu­ţiile pentru a începe cu dreptul la Euro! Le ţin pumnii băieţilor şi am încredere în ei!

“Mi-e frică doar să nu cădem psihic după vreun gol! Să ne blo­căm şi să ne punem mîinile în cap: «Doam­ne, ce facem acum?!»”
Florin Răducioiu fost internaţional

Marius Niculae şi Petre”
“Marele Blond” spune că, pe flancul drept al “tricolorilor”, ar miza cu ochii închişi pe Petre în dauna lui Nicoliţă: “Florentin e clar peste Bănel din toate punctele de vedere. Hai să fim coerenţi în gîn­dire!” . În atac ar merge pe mîna lui Marius Niculae: “Marica înţeleg că nu se simte sigur pe el după se­zonul de la Stuttgart, aşa că Marius e soluţia, chiar dacă e sub Ciprian la capitolul speculativ şi la viteză”.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
 •  05 Iunie 2008, 12:21

Da' Lupu unde e, sa-si dea si el cu parerea ? Doar avem 2 idioti, de ce sa nu ne distram cu amandoi ?

 •  05 Iunie 2008, 09:32

Bratu e un lesinat care dupa 2-3 sprinturi dispare din joc..

 •  05 Iunie 2008, 09:00

Era o paine de mancat pentru Bratu si pentru echipa nationala in acelasi timp. Exact ce-i trebuia rapidului atacant dinamovist. Pacat ca Piturca nu a inteles lucrul acesta, macar in ultimul ceas

Vezi toate comentariile (5)
Comentează