INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  MÎINE, SEMIFINALE » GERMANIA -TURCIA (21:45, TVR 1)

Au rămas numai 12!

Articol de - Publicat marti, 24 iunie 2008 00:00

Doar atîţia jucători de cîmp mai au turcii înaintea semifinalei cu Germania din cauza accidentărilor şi suspendărilor.

Fatih Terim e la capătul răb­dă­rii. După avalanşa care s-a prăbuşit asupra Turciei cu cartonaşe şi leziuni, a mai rămas înaintea semifinalei împotriva Ger­ma­niei cu doar 12 jucători şi doi goalkeeperi!

Selecţionerul a încercat să se descurce în această situaţie critică. Ştia de precedentul nemţilor, că­rora UEFA le permisese în mod ex­cep­ţional, la Euro ‘96, să cheme un fotbalist de acasă din cauza nu­mă­rului mare de accidentări! Aşa că a cerut forului continental să li a­cor­de aceeaşi favoare într-un caz si­mi­lar extrem. Răspunsul? Au fost refuzaţi!

Acum, Terim e obligat să în­frun­te Mannschaftul cu o echipă B. Nu mai are decît un singur fundaş central, Gokhan Zan. Emre Aşik e suspendat, Servet şi Emre Gungor sînt loviţi! În plus, îi lipsesc 3 mi­jlo­caşi de creaţie, Tuncay, Arda, fără drept de joc, şi Emre Belezoglu. Ma­rea problemă este însă lipsa re­zer­velor: doar două pentru jucătorii de cîmp. De aceea, “Îm­pă­ratul Fatih” l-ar folosi pe Tolga Zen­gin, al 3-lea portar, ca apărător!

9 jucători turci sînt accidentaţi sau suspendaţi înaintea semifinalei de mîine cu Germania

“Avem o groază de accidentaţi şi de suspendaţi, dar alţii de-abia aşteaptă să joace. Chiar şi aşa ne vom califica”
Hamit Altintop fundaş Turcia

“Turcii sînt patrioţi, gata oricînd să se bată pentru «naţională». Va fi un meci teribil, pentru că turcii sînt mai rapizi şi mai imprevizibili decît portughezii”
Joachim Low selecţioner Germania

“Un meci special”
Semifinala de la Basel va fi una a­parte. În Germania trăiesc 1,7 mi­lioa­ne de persoane de naţio­na­li­tate turcă. Primii imigranţi au ajuns la începutul anilor ‘60, ca Gastar­bei­ter (muncitori invitaţi). În 1961, 6.800 de turci locuiau în RFG. În 1981 erau deja 1,54 milioane! “M-am născut în Germania, am crescut, am studiat, am învăţat totul acolo. Va fi un meci special”, a confirmat Hamit Altintop.­

2, 4 milioane de persoane de origine sau de naţionalitate turcă sînt în Germania; 80% fac parte din această comunitate de cel puţin 10 ani

Busacca la Basel
Prima semifinală, Ger­ma­nia - Turcia, va fi condusă la Basel de Massimo Busacca (foto). Elve­ţianul a mai arbitrat meciurile Gre­cia - Suedia (0-2) şi Olanda - Româ­nia (2-0). Rezervă va fi sue­de­zul Froj­dfeldt. A doua semifinală, Rusia - Spania, va fi dirijată de Frank De Bleeckere. Belgianul s-a mai aflat la centru la Croaţia - Ger­ma­nia (2-1) şi Rusia - Suedia (2-0). Rezervă la Viena va fi grecul Vassaras.

Rosetti la finală!
UEFA a ales arbitrul pentru finala CE: italianul Roberto Rosetti! Peninsularul a deschis competiţia, la jocul Elveţia - Cehia (0-1), şi tot el o va închide. Între timp a mai condus două întîlniri. Grecia - Rusia (0-1), în grupe, şi Croaţia - Turcia (1-1, 1-3 la penaltyuri), în “sferturi”. Rosetti (40 de ani, arbitru FIFA din 2002) va fi ajutat de compatrioţii Griselli şi Calcagno, iar rezervă va fi suedezul Peter Frojdfeldt.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
 •  25 Iunie 2008, 14:13

Forza Turkey! e normal sa tinem cu cei mai slab cotati. &... Forza Rusia! ( numai la fotbal :P ) daca joaca la fel ca si cu olanda spania n-are sanse.

 •  24 Iunie 2008, 22:24

HAI GERMANIA! EXISTA SI ROMANI CARE TIN CU VOI! D-le Vasilescu, Germania a adus UN singur jucator de acasa in 1996, si nu "jucatori". Regulile se pot schimba, asa ca de ex. cea a ofsaid-ului... deci nu gasesc deloc curios ca nimeni nu sufla o vorba pe aceasta tema. Si inca ceva: urmariti citi din turcii accidentati vor aparea miine pe gazon, perfect sanatosi si apti de joc...

 •  24 Iunie 2008, 14:24

Chiar nu-si mai aduce nimeni aminte cand nemtii, inaintea finalei de la Europenele din '96 erau FIX in aceeasi situatie ?? Si lor li s-a permis sa mai aduca jucatori de acasa...Curios ca nu sufla nimeni o vorba despre asta....

Vezi toate comentariile (10)
Comentează