INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  IATĂ UN BLAT PORTOCALIU!

Au uitat de Belarus!

Articol de - Publicat luni, 16 iunie 2008 00:00

Olandezii au pierdut intenţionat la Minsk în toamna trecută.

După declaraţii, portocaliii se pregătesc să cîştige la Berna chiar şi folosind rezervele. “Să pier­dem deliberat în faţa României? Nu există”, anunţă Van der Vaart, iar Van Persie aver­ti­zea­ză: “Nici la ping-pong nu accept vreo în­ţe­legere, dar la Euro!”. Ce zice Van Bronckhorst? “Ni­meni nu in­tră pe te­ren ca să fie învins”.

Numai că, pe 21 noiembrie 2007, exact în grupă cu noi, au făcut altceva la ultimul meci din Belarus! Erau deja calificaţi. Dar, fiindcă aveau cel mai bun coeficient de ţară în preliminariile pentru CM ‘06 şi CE ‘08, care-i aşeza într-o postură nedorită de cap de serie la tragerea la sorţi de la Euro, s-au lăsat bătuţi!

Van der Vaart, Sneijder, Van Bronckhorst, Kuyt au fost pe teren la Minsk! Şi au pierdut cu 2-1, marcînd de-abia în minutul 89, la 2-0 pentru Belarus! Ghinionul lor a fost că Germania, rivala la coe­fi­cient, a fost mai “abilă”, re­mi­zînd a­casă cu Ţara Galilor, 0-0! Astfel, Olanda a ajuns în cea mai dificilă gru­pă de la Euro!

Alt caz! În ‘90
În 1990, la CM, batavii s-au înţeles cu irlandezii la ultimul meci din grupa F. Portocalele, cu Van Basten pe teren, au deschis scorul (Gullit, 10), dar Quinn a egalat (71). Din acel mo­ment, cele două echipe s-au ajutat pentru a se califica împreună, aşteptînd finalul.

“Orgoliul în joc”
Johan Cruyff (foto) nu acceptă varianta unei înţelegeri pe 17 iunie. Le­­gen­da­rul olandez a declarat că “Van Basten va o­di­h­ni mai mulţi titulari, dar va juca să învingă”. A ex­plicat: “În­trea­ga ţară îl priveşte şi tre­buie să cîştige, e orgo­liul în joc”.

Minimum 5
Van Basten a repetat: “Sîntem ca­li­ficaţi, însă fiecare meci e impor­tant”. Totuşi, el a recunoscut că “voi menaja jucători”. De ce: “Unii sînt obosiţi, alţii au car­to­naşe şi doresc să le dau o şansă şi re­zer­ve­lor”. Ziariştii olandezi susţin că vor fi minimum cinci schimbări.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
 •  16 Iunie 2008, 12:52

Oameni sunt si ei si noi, merem de mana in sferturi si daca ii batem pe spanioli atunci o vom da pe bune cu olandezii in semifinala.

 •  16 Iunie 2008, 10:16

ba, de unde stiti voi astea ??,ce creeetini sunteti,ar trebui sa va dea olanda in judecata de falsa informatie . domne dar ce se pricepe gsp la blaturi , n-am cuvinte ....

 •  16 Iunie 2008, 04:04

bla

Vezi toate comentariile (3)
Comentează