INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  OLANDA

Bert şi-a dat demisia! » Haosul e total. Au rămas şi fără selecţioner

Articol de - Publicat joi, 28 iunie 2012 00:00 / Actualizat joi, 28 iunie 2012 01:13

Van Marwijk a încălcat pactul de confidenţialitate pe care-l avea cu federaţia în privinţa jucătorilor pe care nu-i mai dorea la "naţională" şi-a trebuit să plece

Norii sînt la fel de negri deasupra Olandei şi înaintea preliminariilor CM 2014. Situaţia nu s-a liniştit deloc la viitorii adversari ai "tricolorilor". Dimpotrivă. Aseară, selecţionerul Bert van Marwijk şi-a dat demisia.

Şi asta după ce acum 4 zile îl anunţase pe directorul executiv al federaţiei, Bert van Oostveen: "Am contract. Rămîn! Pot reconstrui «naţionala», am deja o listă cu jucătorii cu care nu intenţionez să mai lucrez". După ce a văzut numele indezirabililor - Van der Vaart şi Huntelaar printre ele -, federalul i-a cerut discreţie, a dezvăluit De Telegraaf.

Dar BvM nu l-a ascultat. I-a spus şi unui prieten, Johan Derksen, fost fotbalist şi jurnalist la săptămînalul Voetbal International. Mai tîrziu, totul a "transpirat" în presă. Avea să fie ultima picătură.

Încălcînd înţelegerea de confidenţialitate cu forul portocaliu, Van Marwijk a pierdut susţinerea de care se bucura. "Selecţionerul e responsabil pentru acest pas greşit, de care se va ţine cont în evaluarea sa", observa De Telegraaf. N-a mai fost nevoie. Dîndu-şi seama de gafa comisă, a plecat de bunăvoie.

52 de meciuri a avut Van Marwijk la "naţională" (2008-2012): 34 de victorii, 10 remize

"Aveam îndoieli puternice asupra viitorului meu la naţională. De aceea am decis să fac acest pas şi să mă retrag"
Bert van Marwijk

"Van Marwijk a avut un Mondial excelent şi ne pare rău că a trebuit să ne despărţim atît de repede. Dar trebuie să fim realişti. La Euro am dezamăgit"
Bert van Oostveen, directorul executiv al federaţiei olandeze

"Această situaţie i-a afectat credibilitatea lui Van Marwijk, pentru că selecţionerul a fost ca o «cîrtiţă». Şi tocmai el s-a plîns că a avut o «cîrtiţă» în vestiar la Euro"
De Telegraaf, cotidian olandez

Vine totuşi Ronald Koeman?
Ieri după-amiază, înainte ca Van Marwijk să-şi anunţe demisia, Ronald Koeman, 49 de ani, nega speculaţiile din presa batavă. "Nu voi fi selecţionerul Olandei. Nu acum", declara fostul campion european din 1988, precizînd: "Sînt antrenor la Feyenoord şi sezonul viitor voi fi la Rotterdam". Federaţia speră acum să-l facă să se răzgîndească.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
steaua.libera
steaua.libera  •  28 Iunie 2012, 12:40

N-as zice ca van Marwijk e un antrenor slab, dar 2 lucruri n-am inteles la el: 1. de ce il scoate pe van der Vaart tap ispasitor, in conditiile in care nu l-a bagat decat intr-un meci, iar in respectiva partida a jucat f bine, inscriind un gol si lovind bara pe final. 2. de ce Emanuelson, titular la Milan, nici macar n-a fost convocat.

botizan
botizan  •  28 Iunie 2012, 09:04
Postat de sica2ro200 pe 28 Iunie 2012, 06:00

nu incepeti iar cu stiri dastea inca sa credem ca olanda a ajuns vai steaua ei....treziti-va mai relaxati si pe altii din pacate cu astfel de articole.....oricat de stoarsa e portocala o sa ne-o furam istoric de la ei !!!!!!!

Mnoh bine... Olanda ne bate si daca vine cu echipa de old-boys ...Seedorf , Van der Saar , van Nistelrooy ....de astia :))

viorescu
viorescu  •  28 Iunie 2012, 07:56

Nu au nitel haos in plus? As vrea si la noi niste haos d-asta!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează